Dobrých kadeřnic je jako šafránu

Asi se vám to už také stalo. Kolegyně, která byla donedávna šedou myškou, přijde s novým sestřihem a barvou vlasů. Jste pozitivně šokováni změnou, protože ona kolegyně donedávna byla zamračená, nonstop naštvaná a protivná. Teď přímo září. Za její změnu může samozřejmě láska, ale také skvělý kadeřník.

img

S nadcházejícím létem chcete také zářit, a proto neváháte a zeptáte se kolegyně, od koho má ten perfektní účes. S potěšením, že ji chválíte, začne mluvit o kouzelnici v kadeřnictví Praha 5 a vy víte, že když vidíte zázrak na vlastní oči, je to více než sto recenzí na Google! Víte, že najít dobrou kadeřnici rovná se zázraku!

Ale přece jenom byste měla být ve střehu. Ani ten Google není špatný, protože sehnat si informace z více zdrojů, je vždy přínosné. Navíc, nejedná se o nic méně než vaše vlasy, což je poklad každé ženy. Když délku vlasů kadeřnice ostříhá více, než jste jí požádala, je to otázka mnoha týdnů, než vlasy dorostou a doslova muka každé ráno před zrcadlem. Poradíme Vám tedy, na co byste měla dávat pozor při výběru kadeřnice.

Její práci jste již viděla a i reference na internetu nevyznívají negativně, však sama ze zkušenosti víte, že nějaký frfňa se vždycky najde. Když už jste se podívala na webovou prezentaci kadeřnictví a poptala se dalších známých, je čas na osobní návštěvu. Dobrá kadeřnice mívá čtrnáct dní dopředu plný diář, ale může se stát, že jí někdo vypadne, takže pokud vám řekne, že zítra můžete přijít, nepanikařte. Ale u opravdu dobrých kadeřnic se to stává zřídka.

Pokud jste si neprohlížela fotografii kadeřnice na jejím webu a uzříte ji poprvé, určitě si všimněte jejích vlasů. Pokud je má kvalitní, nezničené?-další plus. Rozhlédněte se po salónu, a pokud nevidíte chuchvalce vlasů v rozích místnosti, necítíte laciné vůně a salón je čistý a upravený, jste na správném místě.

Schopná kadeřnice si při vaší první návštěvě udělá čas a sedne si s vámi a vyptá se na historii vašich účesů. Zjistí váš styl a také jaké jste (pokud je to při první schůzce vůbec možné?). Vyslechne vaši představu, a jestliže je vzhledem ke kvalitě vašich vlasů a tvaru obličeje nevhodná, vysvětlí vám levou zadní, proč by daný účes nedoporučila a tím pádem i nechtěla dělat. Když se na vás talentovaná kadeřnice podívá, určitě by vám měla poradit, co by bylo pro vaše vlasy vhodné. Samozřejmě není optimální, když vám kadeřnice nutí svůj názor, je rezistentní a nehledá kompromis mezi vaší představou a jejím názorem. Vlasy musí být stříhány, barveny a upravovány po vzájemné dohodě a vy nesmíte v křesle trnout, jak to dopadne.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?