Jak financovat nový automobil? Možností je hned několik, stačí si vybrat tu nejlepší.

Koupi vozu je možné financovat hned několika způsoby, jenže ne každý je vhodný pro každého. Jak zjistit, co je nejlepší právě pro vás?

Pokud na pořízení, ať už nového nebo ojetého automobilu, nemáte peníze, nezbude vám nic jiného, než vsadit na alternativní řešení, jako je například leasing nebo půjčka na auto. Abyste zjistili, co je pro vás tím nejlepším, stačí si odpovědět na pár otázek. 

Od začátku chcete být pánem svého vozu? 

 Pokud byste rádi, aby vám automobil od začátku říkal pane, je půjčka jasnou volbou. Už podpisem smlouvy se totiž stáváte majitelem vozidla. Získat půjčku ale není tak snadné, jak se může zdát. Zapotřebí je vybrat správný úvěr a prokázat se dostatečnou bonitou. Volit pak můžete:

  • spotřebitelský úvěr na cokoliv, 
  • účelovou půjčku na auto. 

Úvěr získáte jak u banky, tak i nebankovní společnosti, nově pak půjčku zajišťují také přímo majitelé autosalonů a autobazarů. V tomto případě ale buďte obezřetní, ať hodnotu vozu zbytečně nepřeplácíte. Dobře si spočítejte, na kolik vás půjčka vyjde v bance a na kolik v bazaru, pomoci vám může úvěrová kalkulačka, online srovnávač i finanční poradce. 

Chcete jezdit bez starostí? 

Jezdit zcela bez starostí nelze, co ale lze, je starosti minimalizovat, a to díky leasingu. Leasing je možné volit operativní nebo finanční. V obou případech budete platit měsíční splátky a v obou případech vám odpadne starost o administrativu, pojištění a provozní záležitosti, u operativního leasingu navíc také například servis a výměna pneumatik. To, že správa vozu zůstává v rukou leasingové společnosti, se ale promítne do ceny. 

Chcete být majitelem vozu i jezdit bez starostí? 

Kombinaci leasingu a úvěru v posledních pár letech nabízí i samotné automobilky, které přichází se svým vlastním financováním. Veškerá správa vozu jde na bedra automobilky a vy si po určitou dobu jezdíte bez starostí, a to díky pravidelné měsíční splátce. Jakmile daná doba uplyne, je jen na vás, zda vozidlo za garantovanou cenu prodáte zpět, nebo si ho necháte a doplatíte zůstatkovou cenu. 

Rádi byste každý rok nový model? 

I pro ty, kteří se vyžívají v nových modelech, máme řešení, tentokrát je to operativní leasing. Ten vám umožňuje po zhruba třech až pěti letech měnit vozový park, leasingová společnost v pravidelných intervalech nabízí automatické prodloužení smlouvy a výměnu starého automobilu za nový. V tomto případě ale nejste vlastníkem vozu a je tedy nutné pamatovat i na negativa s tím spojená, navíc můžete být v užívání vozu limitováni například počtem najetých kilometrů. 

Všechny způsoby financování mají svá pro i proti, vždy je nutné zvážit vlastní možnosti a potřeby a dobře si spočítat, na kolik vás užívání vozu vyjde. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!