Jaké jsou rozdíly mezi zdravotní a klasickou obuví?

Hezké počasí už je tu. Čas oživit botník a dát nožkám svobodu! Rozhodujete se mezi zdravotní a klasickou obuví? Po přečtení našeho článku budete mít jasno, co je pro vás nejlepší. Zjistěte, jaké jsou rozdíly mezi zdravotní a konvenční obuví.

img

Trávíte každý den hodně času na nohou? Pak byste měli zauvažovat nad zdravotní obuví. Jen ta dokáže nabídnout dostatečnou oporu a zároveň přirozené prostředí pro vaše prsty, klouby či klenbu.

Nakonec od chodidel se odvíjí i naše celková vitalita a schopnost užívat si život. Proto bychom jim měli dopřát to nejlepší. V následujícím textu se podíváme zblízka na to, proč je zdravotní obuv lepší než klasická a jaké jsou mezi nimi rozdíly.

Zdravotní obuv můžete nosit neustále

Zdravotní obuv na rozdíl od klasického typu můžeme nosit naprostou většinu času. Naše chodidla nijak nedeformuje a je pohodlná. Lze ji využít jako přezutí v práci a na doma, dále jako boty do auta, na vycházky či do přírody.

Oproti tomu běžnou, konvenční obuv, tu bychom měli nosit spíše příležitostně. Může totiž způsobovat deformity, bolest kloubů, únavu, pálení, ale i problémy s kyčlemi nebo zády. To se u zdravotnické obuvi nikdy stát nemůže.

Zářným příkladem jsou boty na podpatku. Když si je na sebe vezmete jednou za čas, svět se nezboří. Ale každý den byste v nich určitě chodit neměla. Nebo placaté baleríny či žabky. Ty nemají skoro žádnou podrážku. Neposkytují proto oporu a způsobují bolesti a pálení chodidel.

Ortopedická obuv chrání vaše zdraví

Jak už jsme nastínili v předchozí kapitole, zdravotnická obuv se stará o to, že jsou vaše nožky v přirozené poloze a nic je neomezuje. Poskytuje dostatek místa na prsty a měkkou podrážku, která tlumí nárazy. Což je důležité zejména pro nás ženy ? jsme to právě my, kdo trpí nejen na opotřebované kyčle, ale i na závažné chronické nemoci kloubů.

Zároveň dokáže zajistit správnou stabilitu nohy a podporuje klenbu. Na tvar a orientaci prstů si dávejte pozor. U klasické, průmyslově vyráběné obuv, se často setkáme s tím, že prsty uvádí do nepřirozené polohy. Což může vést k nepříjemným deformitám. A ty vás v tom horším případě dovedou docela vyřadit z provozu.

Pokud se rozhodnete pro ortopedickou obuv, zajistíte si tak, že budete dlouhou dobu schopná žít aktivní a bezbolestný život. Zdravotní obuv je skvělá v prevenci proti opotřebení kloubů a různým deformitám prstů či bolesti chodidel, které mohou zastihnout osoby v jakémkoliv věku.

Ortopedickou obuv mohou nosit i děti

Ortopedickou obuv lze pořídit i pro děti. Stejně jako u konvenční obuvi tak můžete na jednom místě udělat nákup pro celou rodinu. Pro děti je obzvlášť důležité, aby měly správné boty. Jejich noha je stále ve vývinu a roste. Pokud ji v tom budete bránit a omezovat ji nesprávným tvarem obuvi, můžete dětem vážně uškodit.

Je to sice trochu extrém, ale jen si vzpomeňte, jak si nošením malých botiček Číňanky zmenšovaly chodidla. Stejný princip platí i u nesprávných a příliš úzkých tenisek, které neposkytují dostatek místa pro dětské prstíky.

Kvalitní ortopedickou obuv pořídíte levněji

Když sháníte opravdu kvalitní konvenční obuv, často zaplatíte až 2000 Kč. Oproti tomu poctivá ortopedická obuv, která 100 % plní svou funkci, stojí okolo 700 až 900 Kč. Za stejnou cenu tedy můžete mít skoro tři páry.

Co mají ortopedická a klasická obuv společného?

Oba typy obuvi dobře vypadají a můžete je nazout jak na každodenní nošení, tak na společenské události. Klasická obuv sice nabízí o něco větší výběr co se designu týče, ovšem v dnešní době už rozhodně neplatí, že zdravotnická obuv jsou jen nevzhledné bačkory. Stačí trochu hledat nebo si přečíst zkušenosti ohledně nákupu bot



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.