Tipy na výlety s dětmi - za zvířaty poblíž Prahy

Přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi v okolí Prahy? Máme pro vás několik tipů, kde strávit den tak, aby si ho děti pořádně užily. Není nad to, když si vaše ratolesti mohou nakrmit kozu, králíka nebo pohladit miniprasátko či chameleona, pozorovat fjordské koně, velbloudy, surikaty, klokany, pštrosy... Kontaktní zoo pobaví všechny - děti i dospělé.

img

Zdroj: Archiv SCCR

Zoopark Zelčín

Kontaktní ZOO Zelčín zaměřující se na domácí hospodářská zvířata je svou rozlohou největším parkem svého druhu v Čechách. Nachází se nedaleko Mělníka. Ve velkém oploceném výběhu se návštěvníci mohou pohybovat mezi zvířaty a během komentovaných prohlídek je dokonce krmit. Chloubou zooparku jsou fjordští koně, připomínající tak trochu koně z doby ledové. Aby byl zážitek opravdu kontaktní, nabízí Zoopark Zelčín dokonce ubytování na místním statku v apartmánech, chatkách anebo netradičně v týpí. Letošní novinkou je zážitková stezka bosých nohou čili senzomotorický chodník vytvořený z různých přírodních materiálů, na němž si návštěvníci mohou trénovat zdravou chůzi bez bot a vyzkoušet si hmatové poznávání různých povrchů. Zoopark nabízí i spoustu sportovních atrakcí (vzduchové trampolíny pro děti, zapůjčení koloběžek nebo raftů).

Zoopark Zájezd

Minizoo v obci Zájezd na Kladensku se pyšní největší kolekcí chameleonů v rámci všech ZOO na světě. Tento zoopark čítá přes 100 druhů exotických i domácích zvířat. Jeho součástí je také Terárium a dětský koutek Ušákov, v němž se děti mohou prohánět s největšími králíky na světě. K nezapomenutelným zážitkům určitě bude patřit možnost podílet se pod vedením odborných ošetřovatelů na krmení chameleonů, leguána, lemurů, surikat, korsaka, lamy, velbloudů, veverek nebo želv. Zoopark je ideálním místem pro výlet s menšími dětmi, jimž slouží bohatě vybavené zázemí (včetně velkého dětského hřiště, nafukovací trampolíny či bohatou nabídkou teplých pokrmů). Pochopitelně nechybí ani obchod se suvenýry, které ocení nejen malí návštěvníci.

img

Zdroj: Archiv SCCR

Farmapark Soběhrdy

Farmapark Soběhrady leží v malebném údolí nedaleko Prahy. Jeho návštěvníci zajisté ocení příležitost poznat exotická zvířata, a to vše v nádherné přírodě. V tomto parku jsou k vidění velbloudi, klokani, pštrosi, buvoli, lamy, prasátka, vysokohorské krávy a dalších skoro 250 zvířat. Pochopitelně nechybí ani možnost přímého kontaktu s jednotlivými zástupci říše zvířat, která si mohou malí i velcí návštěvníci pohladit, případně je nakrmit. Domestikovaná zvířata se volně pohybují po parku nebo se pasou ve velkých výbězích. K dispozici je ohniště, kde si lze opéct buřty. Návštěvníci mohou relaxovat v houpacích sítích u rybníka, udělat si piknik v trávě nebo využít plovoucí mola k odpočinku.

img

Zdroj: Archiv SCCR

ZOO Chleby

Zoo Chleby je jednou z nejmenších českých zoologických zahrad. Nachází se v obci Chleby severovýchodně od Nymburka. Svou popularitu si získala především tím, že nabízí velmi těsný kontakt návštěvníků se zvířaty. Ta jsou ve většině případů velmi krotká, nebo dokonce ochočená. Žije zde více než 140 živočichů 50 druhů. Zoo se zaměřuje na chov vzácných a ohrožených druhů ptactva, proto tu návštěvníci najdou i řadu vzácných dřevin, mj. více než 15 druhů bambusů. K nejoblíbenějším exponátům patří atraktivní giboni žlutolící Kuba a Gábina, krotký dikobraz Jára, mírumilovný leguán Esh, čiperná samička lemura vari Áda. Malí návštěvníci bývají nejvíce okouzleni domácími zvířaty, která si mohou pohladit. K nejčastěji fotografovaným objektům zoo patří papoušek ara ararauna Aruš. Zoo také zajišťuje první pomoc, sběr či odchyt handicapovaných živočichů.

img

Zdroj: Archiv SCCR

www.strednicechy.cz

Projekt "Rozvoj produktu Střední Čechy královské" byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj. 

img

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.