Vinylové podlahy - praktičnost a atraktivita v jednom

Vinylové podlahy nejsou v dnešní době už žádnou novinkou. Díky svým skvělým vlastnostem se zabydlely už v mnoha interiérech. Využití nachází téměř ve všech místnostech. Jaké vlastnosti vám vinyl nabízí? A z čeho můžete dnes vybírat? To se dozvíte v dnešním článku.

img

Výběr vzhledu vinylu 

Co se týče samotného vzhledu, stejně jako je tomu i jiných druhů podlah, tak i vinylové podlahy jsou dostupné v dřevěných, kamenných a betonových imitacích. Vzhled se většinou odvíjí od novinek, které se zase odvíjí rok co rok od interiérových trendů. 

Dostupné formáty 

Dříve se vyráběly vinylové podlahy spíše v menším formátu. Obvyklá délka byla 0,7 m. Dnes jsou na trhu spíše k dostání vinyly s délkou 1,2 m až 1,8 m. 

Výběr podle způsobu pokládky 

Vinylovou podlahu do interiéru můžete vybrat nejen podle dekoru, ale také podle způsobu pokládky. Na trhu jsou k dostání dva druhy - lepené a ty, které se spojují mechanickým zámkem.

Obě varianty mají své pro i proti. Plovoucí vinylové podlahy se v případě poškození snadno vymění, u lepeného vinylu je oprava složitější a u vinylu v roli v podstatě nemožná.

Přednosti vinylů:

● dokonalá imitace struktury dřeva, 

● nenáročná údržba, 

● snižuje kročejový hluk, 

● dlouhá životnost a odolnost, 

● nenáročná údržba. 

Dejte si pozor na... 

Vinyl sice patří k odolným materiálům, který jen tak něco nepoškodí, ale pozor byste si měli dát na ostré předměty, se kterými si bohužel nerozumí. 

Totéž se týká i vlhkosti. Sice se nedá říct, že vinylové podlaze vadí vlhkost jako taková, protože své uplatnění nachází v koupelnách i v kuchyních, ale vadí jí delší působení rozlité vody. 

V případě vylití je tedy nutné ji okamžitě vytřít. Neboť jsou vinylové podlahy většinou na HDF deskách nebo na nosičích z korku. A jakmile dojde k jejich nasáknutí vodou, dochází k nabobtnání a tedy i nevratnému poškození. Tento problém lze minimalizovat tím, že si zvolíte vinyl v rolích. Tím nevznikají téměř žádné spoje a odolnost proti vlhkosti je tak vyšší. 

img

Trendy v roce 2019 

Letošní rok přeje širokým prknům. Takže čím širší a delší, tím lepší. Letos vedou také světlé barvy v čele s šedou, bílou a světle hnědými odstíny, které dokážou každou místnost opticky rozšířit a prosvětlit. 

Jako tomu bylo i v minulosti, tak i nadále budou populární vinylové podlahy imitující dřevo a kámen. A trend, který ani letos nevyšel z módy, je kvalita a odolnost. Pokud tedy máte v plánu vybírat novou podlahu do svého interiéru, sáhněte po kvalitní nadčasové krytině místo nízké ceny. Odměnou vám pak bude její dlouhá životnost.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.