Zabouchli jste si dveře? Jak neutratit ani korunu

Malé či větší nehody se dějí snad v každé domácnosti. Obzvláště, pokud máte doma malé děti, něco se přihodí snad každou chvíli s většími, či menšími škodami. Pokud se zabezpečíte dopředu, pak vás tyto nehody budou stát jen chvíli nepohodlí, vše za vás zaplatí pojišťovna.

img

Komu se v životě nepodařilo zabouchnout si dveře, nebo vytopit sousedy? V tu chvíli musíte jednak situaci řešit, tedy najít někoho, kdo vám pomůže, navíc jeho služby poté uhradit. Nemusí se vůbec jednat o malé částkym už proto, že se platí za výjezd, dále za to, že bylo třeba nehodu řešit v kteroukoliv denní či noční dobu. Třeba za obyčejné odemknutí zámku při zabouchnutých dveřích zaplatíte v současné době kolem dvou tisíc korun. A stres s hledáním volného opraváře, jeho voláním a domlouváním opravy není také nic příjemného. Tomu všemu lze předejít tím, že si svůj domov pojistíte a budete díky tomu využívat také asistenční služby, které jsou s pojištění nemovitosti, ale i pojištění domácnosti spojené.

Služby s limitem

To, že toto pojištění nehradí jen škody, ke kterým při nějakém tom maléru dojde, ale kryje také práci nutnou k okamžitému odstranění nouzového stavu, ví překvapivě málo z těch, kdo toto pojištění uzavírá. A je to škoda, protože peníze, které za řemeslníka zaplatí, vydá zcela zbytečně. Odpustit si může také snahu o vyhledání vhodného řemeslníka. K tomu totiž slouží asistenční linka pojišťovny, na kterou je možné se obrátit 24 hodin denně. Zde vás operátor spojí s dostupným řemeslníkem, který vám pomůže nouzový stav zvládnout. Jak je to s placením? Pro asistenční služby se stanovuje určitý limit. Tyto limity zjistíte v podmínkách konkrétní pojišťovny. Tak například u jedné pojišťovny si můžete nechat otevřít zabouchnuté dveře zdarma dvakrát za rok, pokaždé s limitem do dvou tisíc. Co je nad tento rámec, hradíte sami, ale na asistenční linku se můžete vždy obrátit alespoň pro sjednání volného zámečníka.

Rozsah služeb podle pojišťovny

Do asistenčních služeb patří dále například práce deratizátora, instalatéra, topenáře, elektrikáře, sklenáře, pokrývače, tesaře, klempíře. Pojišťovna vám při nouzových situacích velkého významu může uhradit také náhradní ubytování. Výčet asistenčních služeb vždy závisí na konkrétní pojišťovně, proto důrazně doporučujeme prostudovat si smlouvu s pojišťovnou, kterou chcete podepsat. Pokud si nejste v případě nouze jisti, na jaké služby máte nárok, je dobré jako první volat vždy asistenční linku pojišťovny, kde vám poradí. Jak sami vidíte, pojištění majetku se vyplatí a jde o parťáka pro všechny nouzové a náročné situace. Jak ho uzavřít? Doporučujeme využít kalkulačku pojištění nemovitosti, do které uvádíte velikost nemovitosti apod. a získáte nabídku na pojištění od různých pojišťoven.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?