Babiččiny rady pro krásu

Kosmetické firmy se dnes předhánějí ve vymýšlení nových krémů, hledání super ingrediencí proti stárnutí a většinou se neobejdou bez chemických přísad. Naše babičky se však dokázaly krášlit a pečovat o svou krásu pomocí přírodních prostředků a my vám dnes přinášíme pár osvědčených a přírodních triků pro krásu.

img


Pro krásnou a mladistvou pleť

zoom

Krásná díky přírodě


Výživná maska na celé tělo
Dvě nebo tři co možná nejměkčí avokáda zbavte pecek a slupek a rozmačkejte vidličkou. Přidejte lžíci olivového oleje a rozmíchejte na kaši. Tu naneste na pokožku těla i tváře a nechte působit 10minut.

Maska proti vráskám a zvětšeným pórům
Ušlehejte dotuha dva vaječné bílky, přidejte 4 kapky citronové šťávy a nenaneste na obličej. Nechte působit deset minut a omyjte teplou vodou.

Maska proti vráskám
Smíchejte 15 bobulí bílého hroznového vína s polévkovou lžící ovesných vloček, naneste na vyčištěný obličej a nechte působit asi 15 minut.

Maska na suchou pleť
Vytvořte hustou kaši z jedné lžíce olivového oleje a jednoho žloutku a přidejte lžičku šťávy z nastrouhané mrkve. Naneste na vyčištěnou pleť tváře a krku a nechte působit 20 minut.

Maska na unavenou pleť
Jemně nastrouhané jablko povařte asi 2 minuty v plnotučném mléce, nechte vychladnout a směs naneste na pleť. Nechte působit 10 minut. 

Omlazující maska
Rozmixujte 100g dýňové dužiny, přidejte 1 lžíce dýňového oleje a 1 lžíce ovesných vloček. Směs naneste na pleť a nechte působit asi 15 minut.

Uklidňující a protizánětlivá maska
Smíchejte 3 lžíce běžného pleťového krému s třemi lžícemi vychladlého zeleného čaje a nechte na pleti působit 15 minut.

Výživná maska
Do 1dl vařící vody nasypte jednu lžíci ovesných vloček a vařte 15 minut. Vychladlou kaši naneste na obličej a smyjte po 15ti minutách.

Zářivá pleť
Pleť můžete prozářit umytím čaje z řebříčku, nebo si zkuste obličej vyčistit vnitřní stranou melounové slupky. Dříve si ženy také umývaly pleť kefírem, nebo potíraly kolečkem syrového bramboru.

Maska pro krásnou pleť
Rozlamte kvasnice na malé kousky, přidejte jednu lžíci teplého mléka, lžičku medu a pár kapek citronové šťávy. Vše smíchejte, naneste na obličej a nechte působit 20 minut.

Vrásky kolem očí
Několik týdnů používejte jako oční odličovadlo dětský olejíček nebo olivový olej.

Maska na oční okolí
Ušlehejte jeden vaječný bílek, ale ne do úplné „sněhu“, naneste kolem oka a nechte působit asi deset minut. Opláchněte teplou vodou.

Balzám na popraskané rty
Smíchejte ½ lžičky másla, ½ lžičky medu a 5 kapek dýňového oleje, směsí masírujeme rty a necháme působit 10minut.

Koupel na zvláčnění pokožky
Do horké vany nalijte 2 litry plnotučného mléka. V lázni se koupejte 20 minut opakujte 3x týdně. Pokožka bude po koupeli hladká a mléko jí dodá vlhkost.

Výživná koupel
Smíchejte jeden litr podmáslí, dvě lžíce olivového oleje a dvě lžíce medu. Vše promíchejte a přilijte do vany. Poležte si v koupeli dvacet minut a pak se jen osprchujte a nepoužívejte žádné další mycí prostředky.

Zábal na krk
Zahřejte slunečnicový olej na teplotu těla. Natřete jej na papírový ubrousek, přiložte na krk, přikryjte navrch potravinářskou folii a nechte působit přes noc. Krk bude hladký a pružný již po třech takovýchto kůrách.


Pro krásné ruce a nehty

zoom

Pečujte o své ruce a nehty.


Pro pevné nehty
Na lámavé a štěpící se nehty můžete vyzkoušet několikadenní potírání rozkrojenou cibulí.

Na suché ruce
Jednou týdně dopřejte svým rukám koupel ve vlažném olivovém oleji nebo zkuste na noc zábal z másla vymíchaného s medem. Potřete silnější vrstvou ruce, nasaďte volnější rukavice a nechte působit do rána.

Proti stařeckým skvrnám
Proti předčasnému vzniku stařeckých skvrn namáčejte denně ruce v březovém odvaru. Odvar vytvoříte vařením 20g březových listů či březové kůry 10minut v půl litru vody. Poté nechte odvar 15 minut vyluhovat a vychladlý důkladně vetřete do pokožky rukou.

Pro hebké ruce
Uvařte dvě oloupané brambory bez soli, po uvaření k nim přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje a dvě lžíce vašeho oblíbeného krému na ruce. Rozmačkejte na kaši a natřete na ruce. Nechte působit asi 20 minut nebo i déle a poté smyjte teplou vodou.

Pro dlouhotrvající lak
Před lakováním přetřeme čisté nehty citronovou šťávou a nechte uschnout, pak teprve naneste lak na nehty. 

Rychleschnoucí lak
Místo mávání a dlouhého čekání ponořte nalakované nehty do misky s velmi studenou vodou, chladem lak zatvrdne rychleji.


Pro krásné a zdravé vlasy

zoom Zvětšit

Krásné a zdravé vlasy jsou vizitkou ženy.


Pro lesk vlasů
Po umytí opláchněte vlasy octovou vodou (do hrnce s vodou dejte dvě lžíce jablečného octa), nebo odvarem z kopřiv. Lesk vlasům dodá i pouhé závěrečné opláchnutí chladnou vodou.

Banánová maska
Jednu lžíci medu rozpusťe v nahřátém oleji, přidejte rozmixovaný banán a směs naneste na vlasy. Nechte působit asi půl hodiny a poté opláchněte.

Pivní zábal na slabé vlasy
Smíchejte 30 ml piva s jedním vejcem, nanestena vlhké vlasy, přikryjeme igelitovou čepicí, dejte pod ručník a nechte dvacet minut působit. Poté důkladně vymyjte.

Kůra pro lesk vlasů
Smíchejte 30 ml citronové šťávy a 30 ml zahřátého olivového oleje, naneste na vlhké vlasy a nechte pod igelitovou čepicí asi hodinu působit. Poté důkladně vymyjeme.

Mléko pro hebké vlasy
Vetřete do vlasů 130 ml plnotučného mléka, nechte působit čtvrt hodiny a pak opláchněte vodou. Vlasy budou měkké a hebké.

Výživná maska na vlasy
Zralé avokádo rozmačkejte vidličkou a naneste před umytím do suchých vlasů. Hlavu zabalte do igelitu a do ručníku a nechte působit nejméně dvě hodiny. Poté smyjte vaším běžným šampónem.

Zábal na suché konečky
Jeden žloutek smíchejte s půl lžičkou slunečnicového oleje, nahřejte a natřete na konečky vlasů. Nechte působit 20 minut a smyjte.   



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!