Boj s celulitidou

Věděla jste, že boj s celulitidou znamená především radikální změnu životního stylu? I když existuje spousta „zázračných“ tipů, jak se zbavit celulitidy, ve skutečnosti se dá boj s celulitidou vyhrát jedině komplexním přístupem.

Celulitidou trpí téměř 90 % žen, přičemž nezáleží na jejich věku ani tělesné hmotnosti. Pomerančová kůže trápí i velmi štíhlé ženy, nejčastěji se objevuje v oblasti stehen a hýždí, ale můžete se s ní setkat i na bříšku, v pase nebo na zadní straně paží.

Vznik celulitidy

Podle odborníku ovlivňuje vznik celulitidy mnoho faktorů. Patří mezi ně například změny a ochabování podkožního vaziva, zmnožení tukových buněk, nedostatečná funkce lymfatického systému, žilní nedostatečnost, poruchy tvorby kolagenu, hormonální nerovnováha i užívání hormonální antikoncepce. Nemalý podíl na vzniku pomerančové kůže má dědičnost a současný životní styl (nesprávná životospráva, nedodržování pitného režimu, nedostatek pohybu, kouření, stres, držení drastických diet apod.).

Stádia celulitidy

Celulitida se projevuje v několika stádiích, které jsou relativně snadno rozeznatelné. Nejlehčí stádium celulitidy se projevuje při stisku pokožky mezi dvěma prsty, jinak není pomerančová kůže viditelná. Při druhém stádiu jsou již nerovnostmi kůže viditelné i při napnutí svalů, sezení nebo při ostrém bočním světle. Další stádium je charakteristické nerovnostmi, které jsou viditelné vždy a posledním stádiem je celulitida s výraznými nerovnostmi pokožky, často provázená otoky či bolestmi.

zoom Zvětšit

Drenážní tělový olej La Récolte des Fleurs d’Oranger – Huile de Massage Infusion n.3

Náš tip: Na bolest, k tonizaci, odvodnění a úlevě nohou doporučujeme vyzkoušet drenážní tělový olej La Récolte des Fleurs d’Oranger – Huile de Massage Infusion n.3. Uklidňující drenážní tělový olej obsahuje certifikované organické složky, které zjemňují tělo, stimulují krevní oběh, pomáhají zvýšit elasticitu pleti a chrání před škodlivými vlivy okolního prostředí.

Léčba celulitidy

Pro léčbu celulitidy je nejdůležitější změnit celkový životní styl, tzn. stravovací návyky, dodržovat pitný režim, začít se více hýbat, dělat si pravidelně masáže, chodit na speciální odborné ošetření celulitidy a používat kvalitní kosmetické přípravky k ošetření celulitidy. K intenzivnímu ošetření proti celulitidě je vhodný například Le Rituel Minceur Suractive – Programme de Soins N.5, se kterým se provádí kosmetické zeštíhlující a odvodňovací ošetření proti celulitidě a lokalizované tukové tkáni.

zoom Zvětšit

Le Rituel Precieux Japanais – chladivé krémové bahno

Mezi oblíbené přípravky proti celulitidě patří Le Rituel Precieux Japanais – chladivé krémové bahno, jenž pomáhá redukovat nevzhlednou celulitidu a vyhlazuje tvrdohlavé tukové usazeniny v pokožce. Chladivé krémové bahno odvodňuje a stimuluje lipolýzu, zeštíhluje a zjemňuje postavu a odbourává uložené tuky. Druhou variantou je Le Rituel Traditional Thailandais – zahřívací krémové bahno proti celulitidě pomáhající redukovat silně se držící tukové zásoby celulitidy. Originální anticelulitidní kombinace organického aktivního kakaového koncentrátu stimuluje odvodnění a intenzivně zpevňuje a vyplňuje pokožku, vyvažuje pigmentaci.

Začněte proti celulitidě aktivně bojovat

  • Změňte stravovací návyky. Nechte si poradit od specialisty, jak by měl vypadat zdravý jídelníček, jezte vyváženě a pravidelně. Snažte se jíst více zeleniny a ovoce, volte celozrnné obiloviny, luštěniny a konzumujte nízkotučné maso.
  • Dodržujte pitný režim. Názory odborníků na množství tekutin vypitých během dne se liší. Nejčastěji se doporučuje vypít 2 až 3 litry tekutin denně (neslazená voda, čaje). Řiďte se svými vlastními pocity, ale nenechávejte své tělo „žíznit“.
  • Detoxikujte. Zbavte své tělo toxinů tím, že omezíte nebo zcela vypustíte některé druhy potravin (cukr, bílé pečivo, tučná a smažená jídla, sůl a slané pochutiny). Při detoxikaci je ideální navštěvovat saunu a samozřejmě je důležité nepít alkohol a nekouřit.
  • Hýbejte se. Udělejte si alespoň 3x týdně půlhodiny až hodinu čas na aerobní aktivitu. Zařazením aerobního cvičení do denního režimu vám pomůže nejen s bojem proti celulitidě, ale zároveň díky němu zhubnete a dostanete se do skvělé kondice.
  • Používejte krémy. Kvalitní přípravky proti celulitidě jsou účinné, ale musíte je používat pravidelně, tzn. minimálně každé ráno a večer. Buďte trpělivá a masírujte se vhodným krémem alespoň po dobu dvou měsíců.
  • Dopřejte si lymfodrenáž. Lymfodrenážní masáž aktivuje lymfu, aby rychleji proudila a odváděla z těla toxické látky. Pomůže vám zbavit se celulitidy, pomáhá při léčbě otoků, zlepšuje stav pokožky a slouží k prevenci vzniku křečových žil.

Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.