Co muži z jiných zemí obdivují na ženách

Krásné ženy jsou pro muže velkým lákadlem. Míra atraktivity však bývá velmi individuální a vnímání krásy může být ovlivněno i kulturou a místem narození.

Asiaté upřednostňují alabastrově bílou pleť

Bledá, sluncem nepolíbená pokožka je pro většinu asijských žen synonymem krásy a tak se slunečním paprskům vyhýbají jako čert kříži. I v těch nejparnějších dnech své tělo zakrývají od hlavy až k patě a obličej si schovávají pod širokými klobouky. Naše opalování se na pláži v bikinách jim tak musí připadat trochu zvláštní. Upřednostňovaní bílé pokožky má historický podtext. Snědě opálení byli totiž chudí rolníci, kteří museli pracovat venku. Bledá kůže tak ukazovala na život v luxusu a bohatství. Asijské ženy, které si to mohou dovolit, utratí spoustu peněz za krémy na bělení pleti.

Muži z Mauritánie dávají přednost plnoštíhlým ženám

Na západním pobřeží Afriky se nachází stát Mauritánie, který z velké části sestává z pouště nebo polopouště. Velké sucho a s ním spojený hladomor tak byly v této zemi na denním pořádku a jen ti nejbohatší si mohli dovolit pravidelně se stravovat. Nadváha se proto stala tradiční známkou prosperity a ukazatelem krásy. Plnoštíhlé ženy byly natolik žádoucí, že již sedmileté dívky jejich rodiny posílaly na takzvané „tukové farmy“, kde byly nucené k jídlu, aby pořádně přibraly. Naštěstí tato podivínská praxe pomalu mizí a současní mladí lidé mění svou vizi krásy podle západních měřítek.

Indům se líbí ženy ozdobené hennou

Indické ženy se velmi rády zdobí a zdůrazňují svou ženskost. Při významných společenských událostech, jako jsou svatby či nejrůznější festivaly, Indky pro zvýšení své atraktivity používají přírodní barvivo henna, kterým si malují rozličné orientální ornamenty na ruce a nohy. Nechybí ani třpytivé kroužky v nose a ozdoba čela zvaná bindi. Stejně jako v mnoha dalších asijských zemích, i indické ženy preferují světlejší pokožku a utrácejí spoustu peněz za zesvětlující krémy. Bollywoodským ideálem krásy je tak světlá pleť, silueta podtrhující ženské křivky, velké výrazné oči a dlouhé tmavé lesklé vlasy.

Francouzi preferují přirozené ‚au naturel‘ ženy

Pro francouzské muže není údajně nic lákavějšího než přirozená krása jejich žen. I když mnoho jiných kultur upřednostnuje silné líčení, Francouzky často volí přirozený vzhled jen s minimem líčidel nebo také úplně bez make-upu. Namísto toho se stylové Francouzky snaží zdůraznit svou přirozenou krásu tlumenými a teplými tóny. Aby vypadaly co nejlépe i bez make-upu věnují francouzské ženy velkou pozornost péči o pleť a používají kvalitní kosmetické přípravky. Někdy jdou s přirozeností lehce do extrému. Přirozené ochlupení se sice pomalu vrací do módy, ale některé Francouzsky tento trend prosazovaly už daleko dříve.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?