Cvičte doma jako slavné celebrity

Vytvarovat si postavu a zbavit se nechtěných tukových polštářků můžete i bez návštěvy posilovny nebo dojíždění na hodiny zumby. Domácí cvičení má navíc své výhody - ušetříte čas i peníze a nikdo vás nebude při cvičení okukovat. Inspirujte se u slavných hvězdných krásek, které prozradily, jak se udržují fit v pohodlí svého domova.

img

Tyto slavné krásky si postavu udržují i domácím cvičením

Gymnastický balón a Bosu Balance Trainer

zoom Zvětšit

Cvičení na balónu je účinné a zábavné

Obyčejný gymnastický balón za pár korun je oblíbenou pomůckou na domácí cvičení, na kterou nedají dopustit ani takové hvězdy jako Jessica Alba, Heidi Klum, Penelope Cruz či Demi Moore. Existuje poměrně dost cviků, které se na balónu dají provádět, stačí si jen projít internet. Hvězda filmu Fantastická čtyřka Jessica Alba si udržuje vypracované svaly na speciálně vyvinuté nafukovací kopuli, která vypadá jako půlka gymnastického balónu a je k dostání pod názvem Bosu Balance Trainer. Tato cvičební pomůcka se používá z obou stran pro zpevnění svalů celého těla. Pokud si nevíte rady, jak cvičit bosu doma, zajděte si na zkušební lekci nebo si pořiďte speciální DVD, které vás cvičením na Bosu provede. 


Nintento WII Fit 

zoom Zvětšit

Vytvořte si fitness centrum u vás doma

Přetvořte si váš obývací pokoj na domácí fitness centrum a vyzkoušejte světový hit v podobě videohry WII Fit, kterou určitě využije celá rodina. Kromě milionů hráčů na celém světě si tuto "cool hračku " oblíbila i slavná dcerka Ozzyho Osbourna Kelly Osbourne. Ta s pomocí Nintenda WII Fit (a také dodržováním zásad zdravé výživy) shodila v roce 2008 osmnáct kilogramů a svou novou váhu si udržuje dodnes. Kelly, která je fanynkou především snowboardových a aerobicových her, vysvětluje, proč si toto cvičení tak oblíbila: "Protože je to zábava a nemám vůbec pocit, jako bych cvičila." 


Power Plate 

zoom Zvětšit

Power plate dokáže s postavou zázraky

Pořídit si domů originální přístroj Power Plate si může z finančních důvodů dovolit jen málokdo. Mezi hrstku lidí, co mají tento cvičební přístroj doma, patří i jeho velká propagátorka, královna popu Madonna. Cvičení na Power Plate fandí i další hvězdy, jmenujme třeba Heidi Klum, Courteney Cox Arquette, Kylie Minogue nebo Hillary Swank. Přístroj přenáší vibrace do svalů, tím se přirozeně aktivují reflexní svalové kontrakce a výsledky cvičení jsou tak viditelné za mnohem kratší dobu. Power Plate a další podobné stroje, které fungují na stejném principu, se používají k protahování a posilování, ale také k relaxaci či masážím. Vibrační přístroje na domácí použití napodobující originální Power Plate se dají pořídit i za cenu kolem 10 000 Kč nebo méně. 


Versa disky 

zoom Zvětšit

Pomocí versa disků vytvarujete postavu

Nejnovějším objevem herecké hvězdy ze seriálového hitu Zoufalé manželky Evy Longoria jsou Versa disky, které jí na domácí cvičení doporučil její osobní trenér. Jedná se o vzduchem nafouknuté polštářky z pružné umělé hmoty, na kterých se provádějí běžné cviky, jako jsou třeba dřepy a výpady, ale i cviky posilující paže či břišní svaly. Cvičení na těchto discích je však mnohem náročnější, protože se stále musíte snažit udržovat rovnováhu. Intenzitu cvičení je možné regulovat dofukováním nebo naopak vyfukováním vzduchu z disků. Tato skvělá cvičební pomůcka navíc nezruinuje váš rozpočet - dva disky se dají pořídit již za cenu okolo $20. 


DVD - Jóga, Pilates nebo P90X 

zoom Zvětšit

Domácí cvičení podle DVD má své výhody

Klasická DVD se cvičením patří mezi nejoblíbenější formy domácího cvičení. Zpěvačka Jennifer Lopez si udržuje svou svůdnou ženskou postavu pomocí DVD s jógou od svého trenéra. Cviky, které zabírají na slavnou J. Lo. si můžete vyzkoušet na www.truepoweryoga.com. Velmi populární jsou mezi celebritami také DVD se cvičením Pilates, podle kterých cvičí například herečky Kate Winslet a Sandra Bullock. "Nikdo se na vás nedívá ani neříká, ať zaberete," vysvětluje Kate Winslet, proč upřednostňuje domácí cvičení. O dost náročnějšímu cvičení podle DVD podlehla fitness fanatička zpěvačka Sheryl Crow, které má doma kompletní sestavu 12 DVD P90X Extreme Home Fitness. Tento revoluční systém náročných, posilovacích cviků byl sestaven tak, aby přetvořil a vytvaroval dokonalou postavu za pouhých 90 dní.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.