Jak odstranit nevítané vady na kráse bez plastické chirurgie?

Některé z mnoha možností, jak nevítané vady na kráse odstranit, nám dnes představí MUDr. Iva Špaňárová z pražské kliniky estetické a korektivní dermatologie Mediestetik.

img

Klinika Mediestetik se specializuje na problémy, které běžně řeší plastická chirurgie.

Každou s nás to dříve či později potká

Obraz v zrcadle je nějaký nezvykle jiný, jakoby klamavý, snad možno říci míň sympatický….? Opakovaný pohled však přináší obraz skoro stejný – jen obličej na skle se tentokrát notně mračí…“Tak to je tedy bezva!“ To, co se do našich myšlenek tu a tam lehce vkrádalo a co jsme z nich usilovně vyháněly pryč, je tu. Viditelné, nekompromisní a nás pěkně míchající! Tu vráska, unaveně vyhlížející pleť, tu a tam rýha, co prostě nepřehlédneme, i když se fakt snažíme… „Až se zítra budeme na večírku fotit, musím si dát pozor, ať mi nevyleze druhá brada! A ty povislé koutky – vypadám, že jsem pořád naštvaná!“

Uf, zdravě jíme, v minutách a minutkách, které jen stěží během týdne naspoříme, běháme a cvičíme ve fitku. Dokonce jsme schopné trápit se v šatech o číslo menších, jen abychom, už tak ukázněné, nepolevily v našem úsilí…A stejně! Některé partie si, stůj co stůj, drží svoji tukovou zásobu a nepustí ji a nepustí!!!

„Co teď?!“ „To je s námi jako konec?“ „Omyl, dámy – jsme teprve na začátku!“ Ať se naše nespokojenost dostavila nedávno, či už nás trápí pohled do zrcadla o nějaký ten pátek déle, nemusíme ani v nejmenším zoufat! Pomoc je až překvapivě snadná, bezpečná a rychlá. Navíc si můžeme i vybírat…

Některé z mnoha možností, jak nevítané vady na kráse odstranit, nám dnes představí MUDr. Iva Špaňárová z pražské kliniky estetické a korektivní dermatologie Mediestetik.

Přestože o pleť důkladně a pravidelně pečuji a používám kvalitní kosmetiku, přesto mám pokožku suchou, místy i přesušenou. Působí povadle a přidávají se i vrásky….

zoom

Mezoterapie Eporex - ilustrační foto

Ani pravidelná a důsledná péče o pleť pomocí kosmetiky té nejvyšší kvality nedokáže odvrátit přirozený proces stárnutí pokožky. Kosmetická péče v podobě kvalitních pleťových přípravků je velice důležitá. Avšak látky v nich obsažené se dostávají pouze do nejsvrchnější vrstvy kůže. K dosažení pokožky dostatečně hydratované, vypnuté a viditelně omlazené je zapotřebí dodat jí potřebné látky a vitamíny do hlubších vrstev, konkrétně do střední vrstvy kůže. To nám umožňuje tzv. mezoterapie.

V jakých případech mezoterapii doporučujete?

Mezoterapie řeší hloubkovou hydrataci kůže, její vypnutí a vyrovnání některých vrásek – zejména povrchových.Užívá se pro omlazení a hydrataci obličeje, dekoltu, krku i hřbetu rukou. Výsledkem je také zlepšená cirkulace krve a lymfy a pokožka vyživená, bez pigmentace a jiných skvrn.

Jakým způsobem se dostanou potřebné látky do střední vrstvy kůže ?

zoom Zvětšit

Výplně a mezoterapie před a po

Léčivé koktejly se do střední vrstvy kůže – mezodermu aplikují buď pomocí mikroinjekcí nebo přístrojově. U nás na klinice jsou možné obě varianty takového ošetření.V prvním případě, klasické injekční mezoterapie, se jedná o minimálně invazivní postup, kdy se pomocí mikrojehly speciální léčivý roztok vpraví do odpovídající vrstvy kůže. Ošetření je ambulantní a po jeho absolvování může být pokožka zarudlá, mohou se vytvořit malé stroupky či modřinky. Návrat k normálnímu vzhledu pokožky trvá 3 – 5 dní. Ošetření mezoterapií můžeme provést též přístrojově a bez vpichů – pomocí iontoforézy přístrojem Eporex. Zde se jedná o cestu zcela neinvazivní a bezbolestnou. 

Co obsahují látky určené pro mezoterapii?

Základem léčivého koktejlu bývá většinou kyselina hyaluronová. Je to látka tělu vlastní a využívá se zde především její schopnosti vázat vodu. Dále jsou v koktejlu obsaženy vitamíny, stopové prvky a další látky pro pokožku prospěšné.

Kolikrát je třeba ošetření opakovat?

Při ošetření přístrojem Eporex je vhodné opakování první měsíc každý týden, poté je možné interval mezi ošetřeními prodloužit na 3 týdny, celkem 10x.

Jak dlouho efekt omlazení přetrvá?

Samozřejmě záleží na životním stylu, péči o pleť, výživě. Doporučuji 1x za rok mezoterapii opakovat.

V souvislosti s vráskami se také často hovoří o botulotoxinu či botoxu…

zoom

Aplikace botulotoxinu - ilustrační foto

Aplikace botulotoxinu je vhodná pro ošetření např. vějířků kolem očí, odstranění mimických vrásek v obličeji, vrásek mezi obočím a na čele. Touto cestou se též řeší nadměrné pocení.

Jaký efekt přináší aplikace botoxu?

Aplikací botulotoxinu je zabráněno svalu ve smršťování. Sval poté není schopen vytvořit vrásku. Pleť je v důsledku toho vypnutá. Efekt nastupuje zhruba po 1 -2 týdnech aplikace a přetrvá 3 – 6 měsíců. Poté je dobré aplikaci opakovat. Pakliže se aplikace opakují, prodlužuje se i obobí mezi ošetřeními.

Lze po aplikaci botulotoxinu absolvovat i jiné typy ošetření?

V den ošetření botulotoxinem je možné absolvovat vyplnění statických vrásek zejména v dolní polovině obličeje výplněmi s čistou kys. hyaluronovou.

Mnoho z nás trápí pokožka s výraznými stopami po akné či akné samotné…

Pro řešení tohoto problému u nás existuje více možností. Dle zvážení stavu pokožky pacienta se společně rozhodujeme, které zvolit. Jedním z nich je ošetření frakčním ablačním laserem CO2. Jedná se o invazivní ošetření, kdy je svrchní vrstva pokožky laserem narušena drobnými průchody, kůže se hojí nejdříve mokváním, poté stroupky. Ošetřením CO2 laserem lze úspěšně omladit i pokožku výrazně zvrásněnou.Dále je velmi úspěšné při léčbě postaknózní a aknózní pokožky.Po ošetření CO2 laserem je pokožka zbavena též nežádoucích pigmentací – je barevně sjednocená.

Jak dlouhá je rekonvalescence po ošetření?

zoom

Nosoretní výplně - ilustrační foto

Rekonvalescence trvá zhruba jeden až dva týdny.

S čím je po ošetření třeba počítat?

Klidový pobyt nejlépe v domácím prostředí, obkladovat obličej /např. Jarischův roztok, jakmile se tvoří stroupky, mazat nejlépe Bepanthenem pro urychlení hojení/.

Jaké možnosti existují pro odstranění přebytečných tukových polštářků a modelaci postavy?

Možností je opět více. Poměrně známá je klasická injekční lipolýza, kdy se pomocí jehly aplikuje speciální roztok přímo do problematické lokality. Tuk se působením látky postupně rozpouští a pomocí lymfatického systému je odváděn z organismu. Efekt je pozorovatelný zhruba za 4 týdny.

Kolikrát je třeba injekční lipolýzu opakovat?

Ošetření se opakuje 2-4x v rozmezí 6-8 týdnů. Výsledek je trvalý při zachování stejné hmotnosti pacienta.

Chtěla jste zmínit ještě další způsob, jak se vypořádat s nechtěnými tukovými buňkami….?

Ano. Je to ošetření naprosto neinvazivní. Jedná se o hloubkové zmražení tukových buněk, tzv. kryolipolýzu.

Kryolipolýza je v poslední době velmi populární. Výběr je asi hodně široký…

zoom Zvětšit

Zeltiq kryolipolýza před a 3 měsíce po

Souhlasím s tím, že nabízených ošetření kryolipolýzou je značné množství. My však pracujeme s přístrojem, který má, jako jediný na světě, certifikaci pro dané ošetření FDA - je to Zeltiq. Zde bych ráda upozornila na důležitost patentované technologie – certifikaci zmíněným úřadem FDA podloženou klinicky potvrzenými výsledky a roky výzkumů.Zeltiq je lékařský přístroj a pracuje s ním u nás zásadně zdravotnický personál. Nabádám tak pacienty k zodpovědnosti vůči vlastnímu organismu i jejich peněženkám.

Jak kryolipolýza Zeltiq probíhá?

Na ošetřovanou oblast se přiloží speciální aplikační hlavice která nejprve nasaje ošetřovanou lokalitu a poté kontrolovaně ochlazuje tukové buňky, aniž by došlo k poškození ostatních struktur pokožky.Tukové buňky tak odumřou a z těla jsou odvedené lymfatickými cestami.

Obnáší kryolipolýza nějaká omezení pro pacienta?

V porovnání s klasickou (injekční) lipolýzou není tato metoda nijak bolestivá. Pacient si během ošetření, které trvá cca 1 hodinu, může číst, vyřizovat telefonáty či klidně pracovat na notebooku.

Jaké jsou výsledky ošetření kryolipolýzou?

První výsledky ošetření se dostavují během 3-4 týdnů a dále pak narůstají. Maximálního efektu je dosaženo po třech měsících od ošetření. Jedním ošetřením se dosáhne zhruba 20-30% úbytku tukových buněk. Ošetření je možné opakovat.


Na otázky odpovídala MUDr. Iva Špaňárová z pražské kliniky estetické a korektivní dermatologie Mediestetik.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?