Nejlepší tipy a triky na lakování nehtů

Zjednodušte si tuto typicky ženskou činnost a vyzkoušejte osvědčené triky a rady pro snadnější lakování nehtů.

Urychlete zaschnutí nehtů

Znáte to, zrovna pospícháte a schnutí nehtů jen tak “na vzduchu” se může zdát jako celá věčnost. Tento problém má však překvapivě jednoduché řešení – ledově studenou vodu. Nalijte studenou vodou do misky, přidejte kousek ledu a čerstvě nalakované nehty, které jste nechaly alespoň dvě minuty lehce zaschnout na vzduchu, ponořte do vody. Lak zaschne rychleji a vaše nehty budou navíc vypadat lépe.

Urychlete odlakování

Odlakování nehtů může být také docela zdlouhavá procedura, zvláště pokud máte na nehtech více vrstev laku nebo jste použily lak se třpytkami. Jedním z nejlepší triků, jak nehty odlakovat, je obyčejná vata a trocha odlakovače. Roztrhejte vatu na deset kousků, namočte lehce do odlakovače (stačí málo, jen tolik, aby se vata přilepila na nehty) a počkejte dvě minuty. Poté stačí jen vatu společně se zbytkem laku stáhnout.

Vytvořte si domácí matný lak

Líbí se vám matné laky a zrovna žádný nemáte po ruce? Není nic jednoduššího, než si ho doma vyrobit. Je to levné a rychlé. Potřebujete jen bezbarvý lak a kukuřičný škrob. Škrob přidávejte do laku jen v malém množství a mixujte, dokud lak nebude mít mléčně bílý odstín. Matný lak pak naneste na jakýkoli lesklý lak - vytvoříte tak perfektní matný vzhled.

Získejte sytou barvu i z řídkého laku

Určitě jste se s tím už setkali. Oslnila vás krásná výrazná barva laku a až doma zjistíte, že k dosažení stejného odstínu na nehtech potřebujete nanést nejméně čtyři vrstvy. V takovém případě skvěle poslouží bílý lak, který použijete jako základovou vrstvu. Na bílý lak pak stačí nanést jednu nebo dvě vrstvy řídkého barevného laku a barva krásně vynikne. Tento trik funguje nejlépe u jasných barev, včetně neonových odstínů.

Zbavte se zažloutlých nehtů

Pokud si pravidelně lakujete nehty, může to negativně ovlivnit a změnit přirozenou barvu vašich nehtů. Nehty jsou po častém lakování zažloutlé. Skvělým a osvědčeným trikem pro bělení nehtů je namočit je do citronové šťávy nebo na nehty nanést bělicí pastu na zuby. Nejúčinnější je ale jedlá soda a peroxid. Ohřejte půl šálku vody a rozpusťte v ní 4 lžíce jedlé sody a dvě lžíce peroxidu. Poté stačí jen na minutu namočit nehty do vzniklého roztoku a tadáá! - nehty jsou jako nové.

Ulehčete si otevírání lahvičky s lakem

Každá z nás má občas problém otevřít lahvičku s lakem, a tak se následující rada bude určitě hodit. Až si příště dolakujete nehty, před zavřením lahvičky naneste kolem víčka trošku vazelíny. Vazelína vám umožní lahvičku kdykoli bez problémů otevřít a nijak neovlivní kvalitu laku.

Zjednodušte si nanášení laku

Jednoduchým a osvědčeným trikem, jak usnadnit lakování nehtů, je nechat lak asi na patnáct minut trošku ztuhnout v lednici. Uskladňování laků v lednici nastálo však nedoporučujeme, lak by zhoustl příliš a změnil by texturu, takže byste ho mohly rovnou vyhodit do koše.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!