Permanentní make-up stále v kurzu

Reportáž PR manažerky Omlazení.cz! Vyzkoušela za vás tuto stále oblíbenou proceduru pro zvýraznění předností obličeje a také jiných částí těla. Věděli jste, že se permanentním make-upem kromě rtů, obočí či očních linek vylepšují také dvorce prsních bradavek, a dokonce podbarvují oblasti vlasové pokožky?

img

Lidé s úzkými rty jsou zlí

zoom

Toto tvrzení se mě osobně dotýká. Mám sice úzké rty, ale jsem z gruntu hodná a veselá holka plná lásky a porozumění celý svůj život. V mládí jsem trpěla popraskanými koutky a velmi často také opary, proto mám navíc rty s nejasnou konturou a plné drobných jizviček. Výběr vhodné rtěnky je pro mě noční můrou, v podstatě jakákoliv barva mi pusu zmenšuje. A to nemluvím o vedlejších účincích některých značek rádoby přírodní kosmetiky – věčně popraskané a suché rty. Většinou používám pouze velmi světlou konturovací tužku a lesky na rty, protože dokážou vykouzlit alespoň trochu smyslnosti a plnosti, která ale bohužel dlouho nevydrží.

Foto: Kontura a výplň rtů před a 1 měsíc po provedení permanentního make-upu

Už několik let uvažuji o razantnějším řešení. Přemýšlela jsem jak o operativním zvětšení rtů, tak o injekčních výplních. Po konzultaci s paní doktorkou z oboru plastické chirurgie mi bylo doporučeno nejdříve vyzkoušet pocit “větší pusy” aplikací permanentního make-upu. Je finančně méně náročný, má dlouhodobější efekt a přece jenom nedochází k tak velkému zásahu do organismu. Tetování pro mě není nic neznámého, naopak jsem jeho velkým fanouškem, tak jsem si řekla: proč ne.

Výběr profesionála

zoom

Jako věrná uživatelka Omlazení.cz jsem začala hledat v moři příspěvků zdejší diskuze nejlepšího odborníka na permanentní make-up, samozřejmě s přihlédnutím k dobré ceně služby. Přísným sítem mého výběru nakonec prošla paní Iva Pantůčková z kosmetického salonu Bellis v Brně, zejména pro její mnohaleté zkušenosti a počet spokojených klientek. Objednala jsem se k paní Ivě na konzultaci. Po velmi příjemném hovoru, kdy jsme se dohodly na permanentním make-upu kontury i celkové výplně rtů a také obočí, mi byl stanoven termín a obdržela jsem instrukce, co všechno před zákrokem smím a nesmím. Včetně doporučení týden před zákrokem užívat preventivní antivirový přípravek proti nejčastějšímu vedlejšímu účinku tetování rtů – oparu.

Foto: Majitelka salonu Bellis v Brně paní Iva Pantůčková při práci

Jdeme na to

Stále usměvavá paní Iva mě přivítala ve svém salonu a zavedla do příjemné růžové místnosti s velkým zrcadlem a lehátkem. Zeptala se mě na mou představu dokonalého tvaru rtů a obočí a poté vše nakreslila přímo na plátno – obličej k mojí spokojenosti. Následně aplikovala na inkriminované partie lokální anestetikum, znecitlivující krém, jehož účinek vydrží zhruba 60 minut. Pokud zákrok trvá déle, je možné aplikaci krému zopakovat. Než se dostavil jeho účinek, paní Iva vybrala odstín tetovacího pigmentu dle přirozené barvy mých rtů. Obočí jsem si přála tmavě hnědé, i když mám přirozeně černé chloupky, pro zjemnění výrazu. Samotný výkon trval 2 hodiny, rty 90 minut, obočí jako druhá fáze asi 30 minut. Tetování rtů bylo chvílemi mírně bolestivé, nebudu Vám lhát, ale co bychom pro krásu nevydržely. Obočí je proti tomu brnkačka.

Výsledek stojí za to

zoom

Dalších 14 dní bylo dost nepříjemných, vypadala jsem jako klaun a chodila, jak se říká, kanály. Při mojí smůle se mi i přes preventivní zaléčení vyrojilo několik malých oparů, což byla největší nepříjemnost na celé proceduře. Také vysvětlit 3letému synkovi, co to má máma najednou na puse, a obejít se bez jeho dětských polibků nebylo zrovna veselé. Musím přiznat, že jsem měla obrovské obavy z výsledné barvy, znáte ty fialové odstíny některých čtyřicátnic a černé čáry místo obočí. Paní Iva mě ujistila, že právě umění vybrat ten správný odstín, který vytvoří přirozenou barvu rtů, je jedna z jejích největších deviz a já se o tom za měsíc po zahojení přesvědčila.

Foto: Před a 1 měsíc po aplikaci permanentního make-upu rtů a obočí

S výsledkem jsem velmi spokojená, lidé se mě často ptají, co to mám za bezva rtěnku. Uvidíme, jak dlouho trvale “nalíčené” větší rty vydrží, za 1- 3 roky třeba vyzkouším něco dalšího. Naprosto bezkonkurenční je permanentní make-up obočí, vřele doporučuji všem váhajícím. Moji letitou pomocnici, hnědou kajalovou tužku, kterou jsem používala na zdevastované obočí, jsem odložila do šuplíku - a hned je každodenní líčení o minutu kratší :-)



Komentáře

Peggy
Krásný den. Nerozumím tomu, proč jsou přes fotky ty popisky - pak není nic vidět?! Také bych se chtěla zeptat, kde najdu nějaké další fotky z práce paní Pantůčkové. Na netu jsem vůbec nic nenašla. Může mi někdo poradit. Děkuji za radu. Peggy
lykanka
Dobrý den, popis fotografií jsme upravili, děkujeme za upozornění, článek je staršího data, vzhled a design článků byl tehdy jiný. Paní Pantůčkovou najdete snadno zde: http://bellis.cz/make-up/ stačilo trochu googlit
Peggy
Reaguji na lykanka: Děkuji moc. Ano, stránky paní Pantůčkové jsem samozřejmě bez problémů našla už dřív. Co jsem ale nenašla, jsou další fotečky její práce. Našla jsem spoustu pozitivních recenzí ale chtěla jsem si udělat svůj úsudek podle fotografií.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?