Tipy na zeštíhlení postavy

Nemusíte své tělo hodiny mučit v posilovně ani dodržovat nesmyslné a většinou nefunkční diety, nebo dokonce podstupovat bolestivé zákroky na odstranění tuku z vašich problémových partií. Poradíme vám pár fíglů, jak jednoduše a hlavně okamžitě opticky zeštíhlit a prodloužit vaši postavu jen s pomocí několika stylistických triků

img

Poradíme vám pár fíglů, jak jednoduše a okamžitě opticky zeštíhlit a prodloužit vaši postavu.

Postavu zeštíhlí jednotný outfit

zoom

Jednotný outfit - America Ferrera a Penelope Cruz

Stejný vršek a spodek vytváří nepřerušenou vertikální linii, díky které vypadá postava hned štíhlejší a vyšší. Ostrý kontrast mezi horní a dolní polovinou těla totiž přitahuje oči na střed těla a zvýrazňuje tak problematické partie.

Nejlepším řešením jsou tedy šaty, které při správném střihu, barvě a materiálu sluší snad každé ženě. Korpulentní Halina Pawlowská je s tímto trikem už dlouho obeznámena a tak se její šatník skládá převážně ze skvostných šatů.  







Vezměte si na pomoc šperky a doplňky

zoom

Vezměte si na pomoc šperky a doplňky

Doplňkem číslo jedna pro ženy s kily navíc jsou různé delší korále, náhrdelníky a přívěsky, které opticky prodlouží linii krku a odvedou pozornost od širších boků a většího bříška.

Zajímavý náhrdelník přitáhne pozornost k tváři, skvělou volbou jsou rovněž podlouhlé náušnice. Kruhy a výrazné pecky se hodí spíše pro štíhlejší postavu.

Zářivé úzké náramky a zajímavé prsteny upoutají pohledy na úzká zápěstí a pěstěné upravené ruce. Velmi stylovým a nadmíru účelným doplňkem jsou také úzké volně splývající šálky a šátky, které opticky prodlouží postavu.



Sjednoťte pokožku opálením

zoom

Sjednoťte pokožku opálením jako Mariah Carey a Jennifer Aniston

Opálené tělo vypadá vždy přitažlivěji - a zvláště je to patrné u plnoštíhlé postavy. Zdravější než opékání se na slunci nebo v soláriu je samozřejmě "opálení" z kosmetického salónu nebo domácí nanesení samoopalovacího krému.

Opálení zakryje žilky, celulitidu, strije i různé skvrnky, barevně sjednocená pokožka tak vypadá o hodně lépe a ruce i nohy působí štíhlejším dojmem.

Pokud nemáte rádi opálení, ať už falešné nebo přirozené, snažte se alespoň pokožku dostatečně hydratovat pleťovými krémy a mléky.




Slaďte obuv s vašima nohama

zoom

Slaďte obuv s vašimi nohami jako herečka Emily Blunt

Možná to zní zvláštně, ale jedná se o jeden z oblíbených triků stylistů slavných ženských celebrit. Nejlépe se dá uplatnit v chladnějších měsících, kdy si k černým punčochám obujete černé boty nejlépe na vyšším podpatku.

Stejnou službu vám v létě prokáží sandálky na podpatku v neutrálním tělovém odstínu, které obujete na holé nohy. 








Vyčešte si vlasy nahoru

zoom

Vyčešte si vlasy nahoru ve stylu Kim Kardashian a Jennifer Lopez

Vyčesané culíky a vysoké drdoly vám nejen přidají pár žádoucích centimetrů navíc a prodloužená postava tak bude vypadat zase o něco štíhleji, ale upnutý účes také dokáže lehce vypnout kontury obličeje.

Rázem tak zmizí trochu naducanosti z tváře a vy budete působit, jako byste shodila pár kilogramů v posilovně.

Ženy se silnější postavou by také měly dát přednost polodlouhým střihům a spíše rovným než zvlněným vlasům.


Investujte do spodního prádla

zoom

Investujte do spodního prádla

Kvalitní a dobře padnoucí prádlo dokáže s vaší postavou doslova divy. Mnoho žen si bohužel vybírá špatnou velikost podprsenky i kalhotek a nevzhledné faldíky vytvořené zařezávajícím se prádlem jsou pak vidět i přes oblečení.

Spodní prádlo vám především musí skvěle padnout, netlačit a nikde se nezařezávat. Vhodné jsou nohavičkové bezešvé kalhotky nebo tanga, které se nebudou pod oblečením rýsovat.




Pořiďte si skvěle padnoucí sako

zoom

Pořiďte si skvěle padnoucí sako jako Jennifer Hudson a Beyonce

Kvalitní sáčko patří mezi základní kousky ženského šatníku a pro svou univerzálnost se dá nosit prakticky ke všem příležitostem. Plnějším ženám navíc pomůže skrýt problémové partie.

Přísné linie klasicky střiženého saka dokáží totiž úžasně schovat oblejší křivky, které se vám nelíbí. Zeštíhlující efekt má především tmavší sáčko oblečené nezapnuté přes top s výstřihem do véčka, k tomu tmavé džíny a boty na podpatku.






Pozor na vhodný materiál

zoom

Pozor na vhodný materiál

Některé látky přidávají na objemu už samy o sobě, jiné naopak dokáží zeštíhlit a vytvarovat postavu. Mezi neutrální látky, díky kterým opticky nepřiberete ani nezhubnete, patří bavlna, džínovina, hedvábí nebo kaftan.

Postavu dokáže pozitivně tvarovat žerzej, kašmír nebo jakýkoli materiál s přídavkem elastické lycry či spandexu. Plnoštíhlé ženy by si měly dát pozor především na manžestr, samet, kůži, semiš, mohér, brokát, taft, satén a flanel, neboť dokáží přidat na objemu.








Nebojte se výstřihů

zoom

Nebojte se výstřihů

Odhalení pokožky horní části těla pomocí véčkového výstřihu dokáže s postavou téměř zázraky.

Otevřený obrácený trojúhelník vytvoří iluzi delší a štíhlejší horní poloviny těla a odtáhne pozornost od bříška i objemnějších boků.

Klidně si kupujte všechny vršky, které mají výstřih do véčka, ať už to jsou topy, trička, vesty, svetříky, šaty i saka. Vhodné jsou i jemné srdíčkové výstřihy, naopak se ale vyhněte čtvercovým nebo kulatým výstřihům.






Kupte si špičaté lodičky na jehlách

zoom Zvětšit

Kupte si špičaté lodičky na jehlách

Tato typicky ženská obuv snad nikdy nevyjde z módy, působí velmi smyslně a žensky a ještě ke všemu dokáže okamžitě zeštíhlit vaše nohy. Štíhlá špička boty a jehlový podpatek prodlouží a vytvaruje úzkou siluetu lýtek.

Pravého opaku dosáhnete, když si koupíte boty s kulatou nebo čtvercovou špičkou s mohutnými podpatky. Ty sice zajistí stabilitu a pohodlnou chůzi, ale vaše nohy budou vypadat ještě kratší a mohutnější, než ve skutečnosti jsou.




zoom

V jednoduchosti je krása jak dokazují hvězdy Cameron Diaz a Jennifer Aniston

V jednoduchosti je krása

U žen a dívek, které chtějí shodit nějaké to kilo navíc, platí toto pravidlo dvojnásob.

Samozřejmě nemusíte nosit jen strohé či dokonce nudné oblečení, jen si dejte pozor na zbytečné volány, řasení a nabírání. Výrazné barvy oblékejte spíše na štíhlejší části těla.

Pokud máte postavu typu hrušky, můžete si dovolit nápadnější vršek a jednoduchý spodek, opačně to platí u postavy typu jablko.

 Stejné je to i potisky, vybírejte si raději drobnější tvary ve svislých polohách. Vyřádit se vždycky můžete na doplňcích.     .



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.