Připravte svou pleť na zimu

Suchý vzduch, nízké teploty a sníh mohou mít na pleť neblahý vliv, ale naštěstí můžete svou pokožku na chladné období připravit.

Sprchujte se kratší dobu

Chladné sychravé počasí přímo láká k dlouhé horké sprše nebo poležení ve voňavé vaně. Pokud však nechcete svou pokožku zbytečně vysušit a dráždit, měli byste tomuto pokušení odolat. Především v zimě byste se podle odborníků měli sprchovat jen krátce pod teplou či vlažnou vodou, nikoli horkou. Po koupeli pak pleť jen lehce osušte ručníkem a od hlavy až k patě naneste hydratační krém. V zimě jsou pro sprchování vhodnější lehké sprchové gely, nejlépe s obsahem olejů. Klasické mýdlo může pokožku vysušovat.

Změnte svůj krém

Změna ročního období si žádá nejen obměnu šatníku, ale také výměnu pleťového krému. Namísto lehkých krémů, které jste používali v létě, se v drogerii poohlédněte po těžším, hydratačním krému, který vaši pleť daleko lépe ochrání proti výkyvům teploty a vlhkosti vzduchu. Vizážisté a kosmetiční experti obvykle doporučují  v chladnějším období ošetřovat pleť krémem, který obsahuje více olejů a méně vody. Pokud vám hutné krémy přes den na pleti vadí, snažte se je nanášet alespoň na noc.

Noste rukavice a používejte balzám na rty

Většina lidí s nasazením hřejivých rukavic čeká, až teplota klesne hluboko pod nulu. Nicméně odborníci radí chránit si jemnou pokožku rukou hned od začátku zimního období nejlépe až do jara. A to nejen proto, že tím předejdete zbytečnému vysušení rukou, ale také z toho důvodu, že i malé popraskání kůže na rukou kvůli chladu nebo suchému vzduchu může vést k infekci. To samé se týká i citlivé pokožky rtů, které by vždy měla pokrývat vrstvička balzámu na rty. Při pobytu na horách by měl balzám obsahovat i ochranný UV filtr.

Nezapomínejte na opalovací krém

I když jsme v zimě, především v našich končinách, daleko méně vystaveni slunečním paprskům než v horkých letních měsících, neznamená to,  že byste měli zastrčit ochranný krém na opalování hluboko do skříně, kde přezimuje, než ho zase v létě vytáhnete. Některé hydratační krémy sice již obsahují ochranný UV filtr, ale nanést ho jednou denně po ránu nestačí. Na opalovací krém s ochranným UV filtrem byste neměli zapomínat zvláště při zimních radovánkách na horách.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?