Styling pro velmi jemné vlasy

Dámy s jemnými  vlasy se většinou shodnou, že objemu není nikdy dost. Představme si různé typy přípravků, kterými lze dosáhnout nadýchanějších vlasů, i když vás příroda příliš neobdařila. Zaměříme se na ty, které nejsou běžné, a příliš se o nich nemluví.

img

Objemu není nikdy dost...

Pudrem k objemu

zoom

Suchý šampon

Nepoužíváte suchý šampon? Možná děláte chybu. Kromě odmašťujícího efektu totiž přináší ještě jedno velké plus. Vlasy obalí, nadlehčí a voila - objem je na světě. Pudr nemusíte aplikovat jen na už mastné vlasy, ale klidně jej použijte na vlasy čisté. Mnohem lépe pak drží lehce natupírované vlasy, vlasy méně poletují, jsou jakoby pevnější a tvárnější.

Výhody a nevýhody

Víceméně nezáleží na tom, jestli použijete pudr ve spreji, či pudr v prášku, přesto určité rozdíly existují. Se sprejem se lépe manipuluje, dokonce si můžete pořídit sprej v barvě svých vlasů, aby nebyl vůbec vidět. Na druhou stranu jde o variantu výrazně dražší a také méně ekologickou. Sprej navíc hodně rychle ubývá. Prášek v krabičce stojí jen desetikoruny, vydrží dlouho a máte-li mastné vlasy, lépe odmašťuje. Nevýhodou je fakt, že vlasy po použití pudru zůstanou poněkud matné, někomu vadí specifická vůně. Práškový šampon seženete v běžných drogeriích, sprej ve specializovaných obchodech či on-line (namátkou je vyrábí např. firmy Klorane či TiGi).

Není pudr jako pudr

zoom Zvětšit

Objemový pudr

Práškoví pomocníci nemusí být pouze náhražkou šamponu. Na trhu jsou i výrobky, u nichž je docílení objemu jejich primárním účelem, nikoli až sekundárním po odmašťovacím efektu - tzv. objemové pudry. Jak fungují? Zdrsní jednotlivé vlasy, výsledkem je menší plihnutí a tedy větší objem. Skvělé jsou opět i v případě, že si vlasy více či méně tupírujete - účes velmi dobře drží tvar. Pro jemné vlasy ovšem může být podobný výrobek ošemetný, lehce je ulepí, stačí použít jen o malinko větší množství, když vám “ujede” ruka, a na hlavě máte hned jeden velký dred. Někdy také působí, že vlasy více elektrizují a poletují.

Praktické zkušenosti

zoom Zvětšit

Najdete-li tu správnou kombinaci přípravků, můžete se z objemu těšit déle.

Máte-li na hlavě chmýříčko, pro jistotu nesypte objemový pudr přímo do vlasů, i když vás k tomu nabádá návod k použití. Nasypejte přípravek do dlaní, rozetřete a pak “vtírejte” do vlasů u kořínků směrem ke konečkům. Snažte se pudr používat jen co nejblíže ke kořínkům, v délkách vlasy zbytečně zatěžuje. Ideálně pěkně pěšinku za pěšinkou po celé hlavě, ale nemáte-li na to čas a/nebo nervy, prostě promněte napudrovanýma rukama důkladně vlasy. Počítejte s tím, že s vlasy je pak třeba zacházet opatrně, protože se jakoby slepí, a mnohem hůře se s nimi manipuluje. Na dotek nejsou příliš příjemné, na pohled ovšem nic nepoznáte. A nečesat! Jinak o objem přijdete. Během dne je nutno občas vlasy trochu načechrat pro znovunavrácení nadýchanosti.



Tlusté vlasy? Zkuste hair thickener!

zoom

Hair thickener

Přesuňme se od prášků k vodičkám. Hair thickener je tekutina, určená k pocitovému a snad i viditelnému zesílení vlasu. V překladu znamená hair thickener cosi jako vlasový zesilovač, ovšem nejde o rozšířené pojmenování - pokud se po něm budete ptát, připravte se na vykulené prodavačky a kadeřnice. Opět funguje na principu obalení vlasu - díky tomu jsou pak vlasy “těžší”, nepoletují, více se lesknou. Objem dodává hair thickener většinou jen lehký, ale je ideální jako základ dalšího stylingu právě díky zesílení vlasů. Tento druh výrobku bohužel není k dostání v drogeriích a nejspíše ani v kadeřnických salonech. Dá se sehnat na internetu, vyrábí je např. značka Bumble and Bumble nebo Samy Fat Hair. “Zesilovač” je zpravidla výrobkem termoaktivním, je ho třeba zahřát, aby účinkoval v nejvyšší možné míře. Pozor - neplést s jiným druhem výrobku označovaným stejně! Pod názvem hair thickener najdete i speciální barvicí produkt určený k maskování řídnoucích vlasů.

Ideální “kombo” pro jemné vlasy proto vypadá následovně: umýt - použít hair thickener v hojném množství - vyfoukat - napudrovat kterýmkoli druhem z výše uvedených pudrů - lehce natupírovat - přelakovat. Celé to sice zabere minimálně půl hodiny, ale zase si pak připadáte jako krasavice déle, než obvyklých deset minut (= než to slehne)..



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.