Světlo, fén, půda ‒ 3 klíčová slova pro husté a zdravé vlasy

Pokud jako ženy zpozorujeme přibývající objem v zadních partiích, na stehnech či bocích, automaticky panikaříme. U vlasů je tomu naopak.

Během čištění kartáče v duchu počítáme každý uvíznutý vlas a modlíme se, abychom byly stále ještě v optimálním limitu 50 až 100 vypadnutých vlasů denně. Promlouváme pak ke každému z těch, které zatím drží na hlavě, aby to nevzdával a přibral na síle.

Stačí, že modelka v reklamě na vlasové produkty zatřese hlavou ve zpomaleném záběru a už zelenáte závistí? Nemusíte. Myslete na to, že výsledný efekt dal zabrat celému týmu filmařů a kadeřníků, a jakmile vypne kamera, čelí dotyčná stejným vlasovým výzvám jako my všechny. Nečekejte na zázrak a pomozte své hřívě pomocí objemové diety pro vlasy. Její tajemství spočívá ve třech klíčových ingrediencích. 

Světlo 

Vlasy také podléhají gravitaci, takže pokud jsou ty vaše příliš dlouhé, doporučujeme pár centimetrů obětovat a ostříhat je maximálně po ramena, neboť kratší sestřih dovolí vyniknout jejich textuře. Ještě lepšího efektu docílíte rafinovanou hrou se světlem - melírem a stínováním. Prosvětlení vizuálně oddělí pramínky a zručný kolorista se postará o to, aby barevný kontrast působil nejen přirozeně, ale také lichotivě vzhledem k odstínu vaší pokožky. 

Fén 

Mytí jemných vlasů šampónem a kondicionérem pro zvětšení objemu nestačí. Tyto přípravky sice obsahují polymery, které se vzájemně odpuzují, čímž pomáhají vlasům opticky zhoustnout, ale efekt se doslova vytratí, pokud rezignujeme na úpravu a necháme lokny jen volně uschnout. Ještě mokré je proto zabalte do osušky z mikrovlákna, abyste z nich šetrně a bez rizika mechanického poškození dostala přebytečnou vodu. Počkejte 15 minut, kdy jsou vlasy po umytí nejkřehčí, a až pak vemte do parády fén. Pro dosažení většího objemu sušte prameny v předklonu a postupujte od konečků ke kořínkům. Vyplatí se investovat i do výbavy vysoušeče - difuzér zabezpečí dostatečnou tepelnou ochranu a proud studeného vzduchu v závěru fénování dodá vlasům elasticitu. Kompletně dosušené vlasy nakonec pročešte kvalitním kartáčem s přírodními štětinami. 

Půda 

Je zbytečné, aby se vaše koupelnová polička prohýbala pod vahou stylingových přípravků, protože tyto maličkosti jsou jen pomyslnou třešničkou na dortu. Základem zdravých vlasů je zdravá „půda“, ze které vlas vyrůstá. Je tedy jasné, že dříve nebo později si nutně musíme posvítit právě na kůži. A pozor, ta neodpouští! Tak jako si pamatuje každé naše masivní spálení od sluníčka, šrám na ní dokážou zanechat také běžné denní záležitosti jako stres v práci, cigarety nebo fast food narychlo zkonzumovaný u počítače místo nutričně vyváženého pokrmu. To vše vede k narušení rovnováhy vlasového cyklu, v důsledku čehož vlasy řídnou, a to i navzdory tomu, že lékař vyloučí hormonální příčinu. 

Kvalitní kosmetický produkt proti hormonálně nepodmíněnému vypadávání vlasů poznáte podle složení - neklouže po povrchu vlasu, ale řeší příčinu problému přímo ve vlasovém kořínku a jeho okolí. QilibTM pomáhá vlasům zesílit a růst. Obsahuje účinnou kombinaci rostlinných složek a aktivní látku působící přímo na vlasový folikul, kde tlumí zánětlivé procesy a zvyšuje produkci kolagenu. Pečlivě namíchaný výživový koktejl nejen že bojuje proti úbytku vlasů, ale zároveň podporuje růst nových. 

Díky unikátní kompozici přírodních složek je qilibTM bezpečným řešením také pro těhotné a kojící ženy, které se právě v tomto období často obávají o kvalitu svých vlasů. Příjemně voní, snadno se nanáší a přispívá ke zdravějšímu, hustšímu vzhledu vlasů. Při pravidelném užívání je možné pozorovat zlepšení již po šesti týdnech. QilibTM koupíte v každé dobré lékárně i bez lékařského předpisu. 

Více na www.qilib.cz 



Komentáře

Retronella
Kdyby všechny podobné přípravky fungovaly, tak by zřejmě nikdo neměl
problémy s vlasy.
Frederique
Nesouhlasím. Mám jemné vlasy a tím, že je nechávám volně uschnout, tak mají lepší kvalitu a dělá to větší objem. Používám jen přírodní šampon, žádné kondicionéry apod. 1x týdně dám na vlasy přírodní masku. Nemyslím si, že je dobře vlasy pořád fénovat a jinak tepelně zatěžovat.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.