Thajsko turisty láká krásnou přírodou, rušnými ulicemi, neobyčejnou historií a divokou exotikou

Dovolená v Thajsku v sobě ladně skloubí touhu po poznání nových, neotřelých, lokalit, dovolenou pro romantiky i mírné vzrušení, které vás potká při cestování na vlastní pěst. V zemi poznáte rušný život, divoké hory s místními domorodci, stejně jako klidné pláže, moře a potápění v hlubinách Indického oceánu. Thajsko je tím pravým rájem na zemi.

Jak se dostat levně do Thajska

Vyberte si, kam byste do Thajska chtěli zajet, zvolte více lokalit, a jaký tip dovolené hledáte. Ideální je pobytová dovolená s fakultativními výlety. Sledujte na internetu co nejvíce akčních nabídek na dovolenou či levné letenky. Zde platí, že čím dříve na akční nabídku zareagujete, tím je větší pravděpodobnost, že si stihnete dovolenou za bezkonkurenční cenu objednat. Thajsko je zemí úsměvů, proto vás cesta do Thajska naladí optimizmem, ohromí vás buddhistickými chrámy, exotickým jídlem, čistými plážemi, rušnými městy a klidným venkovem.

Užitečné informace před cestou

Časový posun v Thajsku je plus 6 hodin oproti České republice. Vízum na turistické cestování do 30 dní nepotřebujete a zařídit si jej musíte pouze při delších pobytech. Thajsko nevydalo žádné návrhy na povinné očkování, ale před cestou se nechte očkovat preventivně proti žloutence typu A. V turistických destinacích se domluvíte anglicky a platit zde budete za zboží a zážitky v thajských bahtech. Prodejci akceptují i americký dolar a euro. Nejideálnější na návštěvu je období od listopadu do března, jelikož teploty dosahují v průměru 27 °C, neprší a teplota vody neklesá pod 26 °C.

Jak cestovat po Thajsku: letadlem, lodí, na motorce nebo stopem

Pokud jste rozhodnutí, že budete po Thajsku cestovat sami, sbalte si všechny věci do batohu, který přehodíte snadno na záda a všude se s ním vejdete. Možností dopravy je spousta. Tou nejlepší je letadlo, nebo si třeba můžete vybrat nějakou last minute dovolenou. Po Thajsku létá aerolinka Orient Thai Airlines, která vás zaveze do osmi destinací – Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Hat Yai, Phuket, Trang, Nakhon Si Thammarat a Udon Thani. Cenově vyjde dráž, ale ušetříte spoustu času. Další možností je doprava vlakem nebo vypůjčení auta. Mezi méně bezpečné patří možnost půjčení motorky, kterou v Thajsku využívá téměř každý, nebo jízda stopem. Stopování je nejlevnějším způsobem, jak se dostat z jedné destinace do druhé. Bývá časově náročné. Cestovat se dá i lodí.

Nejvyhledávanější turistické destinace: Pattaya, Phuket, Krabi

Turisticky nejnavštěvovanějšími letovisky jsou ostrovy Phuket, Phi Phi a Ko Chang a město ve východní části země Pattaya. Klidnou část země prezentuje oblast Krabi, kde vás uchvátí krásné pláže, stejně jako v Ko Lanta, Ko Chang nebo v Ko Ngai. Většina turistů nevynechá návštěvu hlavního města Bangkok, byť by v ní měli strávit jen pár hodin. Thajsko představuje perfektní dovolenou na potápění a podmořský svět v této oblasti patří mezi nejkrásnější. Pro potápění volte jednoznačně ostrovy, například Sicilan, Ko Tao, Ko Mook.

Načerpejte na dovolené zážitky na celý rok

Vydejte se do nejkrásnějšího národního parku v Thajsku, do Khao Sok, jehož historie se začala psát před 160 miliony let. Čeká na vás nezapomenutelný zážitek v podobě návštěvy hustého pralesa, okouzlí vás vápencové skály, průzračné řeky a nepřeberné množství zeleně a vzácných rostlin. Historické místo Ayuthaya bylo v dávné minulosti hlavním městem Siamského království až do roku 1767. Očarují vás stavby chrámů a pamětihodnosti nevyčíslitelné hodnoty. Výlet lodí na poloostrov Rai Leh pro vás bude znamenat příjemně strávené odpočinkové odpoledne. Po cestě vás budou doprovázet makakové a z lodi vám učarují kouzelné přírodní scenérie.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!