Čtyři tipy, jak zpomalit stárnutí

Proces stárnutí je naprosto přirozený a bohužel nejde zastavit. Nicméně existují způsoby, jak stárnutí alespoň zpomalit a vypadat mladší. Zde jsou čtyři z nich.

img

Dostatek ovoce a zeleniny udržuje pleť pružnou a svěží.

Pijte dostatek vody 

zoom

Nezapomínejte na dostatečný pitný režim.

Voda tvoří v lidském těle převážný podíl hmotnosti, i když ten se během života mění. V dospělosti je podíl vody 55 až 65 % a ve stáří pak 45 až 55 %. Každý den navíc tělo vyčerpává své zdroje vody, které potřebují být doplněny. Obvykle se doporučuje vypít osm sklenic vody denně, v teplém počasí nebo při tělesné námaze samozřejmě více. Dostatek tekutin nejenže pomáhá udržet tělo v kondici, ale také zlepšuje pružnost a hydrataci pleti a odplavuje škodliviny z těla ven. 


Snažte se zbytečně nestresovat 

zoom

Jóga vám pomůže zbavit se stresu.

Nikomu z nás se stres úplně nevyhne, ale pokud se ho naučíte zvládat, bude váš život lepší. Navíc vědci zjistili, že duševní stres zrychluje proces stárnutí, a to je zejména pro ženy další důvod, proč se mu vyhýbat. Existuje mnoho způsobů, jak snížit stres, ale každý si musí sám přijít na to, který způsob ho nejlépe uvede do klidu. Odborníci radí bojovat se stresem pomocí fyzické aktivity, jógou, či meditací.

Pravidelně cvičte

Cvičení pomáhá nejen při hubnutí a proti stresu, ale je také velmi důležité pro stav naší pleti. Fyzická námaha pomáhá udržovat svalový tonus a flexibilitu a podporuje průtok krve, čímž zlepšuje přísun živin do pleti. Začít se cvičením můžete kdykoli - pokud jste zcela netrénovaní, je ideální začít třeba delšími procházkami. Chůze je totiž výbornou kardiovaskulární činností a prokazatelně prodlužuje život.

Zdravě se stravujte

A to nejdůležitější nakonec. To, co jíme, se vždycky dříve či později odrazí na stavu naší pokožky, vlasů a celkového zdraví. Kdo si chce co nejdéle udržet zdravý vzhled, měl by se omezit především v konzumaci sladkých pokrmů, masa a bílého pečiva. Samozřejmostí pak je vynechání alkoholu a kouření. Hlavní složkou potravy by měla být zelenina, ovoce, celozrnné produkty, semínka a ořechy.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!