Stojím a hubnu

Jednoduché pohyby, při kterých se prakticky nehýbete, vám pomohou zeštíhlet a zpevnit celé tělo s minimálním úsilím.

img

Zhubněte a zpevněte si postavu téměř bez námahy.

Zlepšete svůj postoj 

zoom

Tento jednoduchý cvik posílí břicho i hýždě.

Expertka na fitness a jógu Jill Miller doporučuje tento jednoduchý pohyb na posílení svalů a podélných vazů páteře a také na posílení šikmých břišních svalů a hýždí.

Postup: Postavte se rovně, zpevněte celé tělo a zatněte hýžďové svaly. Překřižte pravou nohu přes levou, aniž byste otočila pánví. Pak přitiskněte pravou paži k pravému boku a levou paži zvedněte rovně nad hlavu. Poté nakloňte celý trup i se zdviženou rukou doprava. Udržujte napětí v těle, nejméně desetkrát se zhluboka nadechněte a poté cvik proveďte na druhou stranu. 






Posilte vnitřní strany stehen 

zoom

Baletní pózy pomohou zpevnit vnitřní stranu stehen.

Jennifer Williams, která vytvořila fitness program Pop Physique, doporučuje tento miniaturní izometrický pohyb vycházející z klasického baletu na vytvarování stehen a hýžďových svalů.

Postup: Postavte se levým bokem před židli a levou rukou se jí lehce přidržujte. Paty dejte k sobě, špičky od sebe do úzkého véčka. Pokrčte kolena, půlky stáhněte k sobě a podsaďte pánev. Zanožte pravou nohu asi o 45 stupňů a zvedněte pravou ruku na úroveň ramen. Nyní pevně zatnutou pravou nohu zvedněte asi o 3 cm, aby byl pohyb téměř neznatelný. Opakujte 16x a poté vyměňte nohy. 


Posilněte břicho a hýždě 

zoom

Tyto nenápadné cviky můžete provádět i při čekání na autobus.

Cedric X. Briant z American Council on Exercise doporučuje tyto cviky na posílení břišních a hýžďových svalů a celkové zlepšení postoje.

Postup: Pro rychlé posílení hýždí a stehen se rovně postavte a pevně zatněte hýždě a stehna. Plynule dýchejte, vydržte deset vteřin a poté uvolněte. Opakujte 10x. Břišní svaly posílíte podobným způsobem. Rovně se postavte a stáhněte břišní svaly, jako byste očekávali ránu do břicha. Vydržte deset vteřin a uvolněte. Opakujte 10x.


Prodlužte své tělo

zoom

Vzpřímeným postojem opticky prodloužíte své tělo.

Wellness expertka a cvičitelka pilates Jennifer Kries upozorňuje, že v dnešní době, kdy většina z nás tráví čas se zády ohnutými nad počítačem či chytrým telefonem, je vzpřímený postoj s rameny dozadu téměř výjimkou. Tento cvik vám pomůže zlepšit postoj a opticky prodlouží tělo.

Postup: Postavte se rovně, paty k sobě, špičky od sebe. Stiskněte k sobě vnitřní stranu stehen, zatněte stehna a hýždě. Ruce nechte volně svěšené podél těla a dlaně vytočte tak, aby malíčky směřovaly k vnější straně stehen. Poté mírně rozpažte. Tím otevřete svůj hrudník a zároveň posílíte tricepsy a horní část zad. Vydržte minutu a uvolněte. Opakujte 3x. 




zoom

Tento cvik vychází z čínského cvičení Qigong.

Zpevněte se od hlavy až k patě

Zpevněte celé tělo pomocí tohoto intenzivního pohybu, který vychází z čínského cvičení Qigong a spojuje v sobě dýchání, pohyb a meditaci.

Postup: Rozkročte se o trochu více, než je šířka vašich boků, špičky vytočte ven. Zdola nahoru postupně zatněte stehenní svaly, hýžďové svaly a břišní svaly. Nyní zvedněte paže nad hlavu s lokty lehce ohnutými, jako byste objímala velký balón. Zvedněte hlavu a podívejte se mezi dlaně a snažte se vytahovat celý trup a paže co nejvýše, aniž byste zvedla paty od země. Vydržte 3 až 5 minut. Poté svěste paže pomalu dolů a uvolněte se, opakujte ještě dvakrát. 


Posilte vaše vnitřní jádro 

zoom

Posílení vnitřního jádra je velmi důležité.

Silné vnitřní jádro pomáhá podporovat páteř a zpevňovat břicho. Toto cvičení, které můžete dělat kdekoli, vyvinuli Fred De Vito a Elisabeth Halfpapp, kteří vytvořili cvičební program Core Fusion. Tato pozice vám pomůže vytvarovat nejen břišní svaly, ale také hruď, ramena a paže.

Postup: Postavte se čelem proti zdi zhruba jeden metr od ní a opřete se o ni předloktím na šíři ramen. Tělo mějte zpevněné a nezvedejte paty ze země. Tlačte předloktí proti zdi asi 30 až 60 sekund, opakujte třikrát.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?