Trendy v líčení jaro-léto 2011

Letošní trendy v líčení se nesou ve znamení kontrastů. Vedle přirozeného vzhledu nahého líčení a klasiky v podobě kouřových očí a bronzového letního looku stojí extravagantní oční linky, utajené obočí, pestrobarevné oční stíny a lehce šokující křiklavé rtěnky a lesky na rty. V líčení se letos zkrátka meze nekladou, tak si pohrajte se svou fantazií.

img

V líčení se letos fantazii meze nekladou.

Přirozené nahé líčení 

zoom Zvětšit

Přirozený look je trendy

Trend přirozené ženské krásy se samozřejmě odrazil i v líčení a výsledkem je zdánlivě nahá tvář bez barevných "šminek". Základem tohoto looku je perfektně hladká a sjednocená pleť, která se jen mírně leskne, přemíra pudru proto není vhodná. Na rty pak postačí už jen balzám nebo jemný bezbarvý či narůžovělý lesk. Kdo si troufne, může nahé líčení dotáhnout do konce a nepoužít ani řasenku po vzoru značek Alexander McQueen, Alexander Wang, či Burberry Prorsum, zvýrazněné dlouhé řasy měly naopak modelky na přehlídkách Balmain, Calvin Klein nebo Versace. 


Metalické oční stíny 

zoom Zvětšit

Nosí se zlaté i stříbrné oční stíny

Léto přeje především zlatavým očním stínům, a ani letošní prosluněné měsíce nebudou výjimkou. Na antický třpyt zlatých očních stínů vsadili vizážisté na přehlídkách Anna Sui a Bottega Veneta. Třpytivými stíny opravdu nešetřili a pokryli jimi celá víčka půvabných modelek. Neobvyklý studený odstín ze zářivé metalické palety zvolili profesionální makeup-artisti na přehlídkách Prada a oční víčka modelek pokryli snově stříbřitým očním stínem. 



Šokující barvy rtů 

zoom Zvětšit

Šokujte výraznou rtěnkou

Křiklavá neonově růžová na přehlídce značky Fendi, sladce fuchsiová u módní návrhářky Jil Sander, dramaticky tmavě vínová na modelkách z přehlídek Givenchy a Yves Saint Laurent či jasně oranžová u Gucciho – přední světoví návrháři a jejich vizážisté velmi jasně určili nejmódnější barvy rtěnek a lesků na rty, které se budou tuto sezónu nosit. Neobvyklá a výrazná barva rtěnky přitahuje pozornost, tak proč nedat šanci novým nezvyklým odstínům? 



Trocha extravagance neškodí

zoom Zvětšit

Nezvyklé líčení zaujme

Extravagantní líčení se příliš nehodí na běžné denní nošení, na módních přehlídkách je však kreativita špičkových vizážistů velmi ceněna a často kopírována. S tužkou na oči si můžete pohrát i vy a vytvořit originální bílé linky a oči zdobené bílou řasenkou na dolních víčkách, jaké byly k vidění na přehlídkách Giambattista Valli. Nebo zkuste dramatickou černou linku pod obočím a výraznou oranžovou rtěnku jako modelky na přehlídce Marni. Nevšedním vizážistickým hitem je letos i potlačení obočí, které bylo vidět na přehlídkách Marc Jacobs a Valentino. 



Kouřové oči v novém pojetí 

zoom Zvětšit

Klasické kouřové líčení je stále in

Kouřové líčení očí patří ve vizážistice již mezi evergreeny, z módy jen tak nevyjde. I toto líčení však mohou obohatit nové prvky, jako jsou třeba netypické barvy a stínování. Inspirovat jsme se mohly na přehlídkách Jean Paul Gaultiera, který na molo poslal rebelsky vyhlížející modelky se sexy rozmazanýma kouřovými očima olemovanýma modrým stínem. Svůdné kočičí oči s výraznými linkami a lehkým rozmazáním předvedly modelky u Roberta Cavalliho, vizážisté od Giorgia Armaniho zase vytvořili kouřové líčení s neobvyklým stínováním očních víček.


Kabaret očních stínů

zoom Zvětšit

Pohrajte si s barevností očních stínů

Jarní a letní paleta očních stínů je letos neuvěřitelně pestrá a plná sytých a výrazných barviček. Očním stínům jednoznačně vévodí červené tóny, kterými víčka modelek bohatě potřeli na přehlídkách značek Carolina Herrera, Derek Lam a Nina Ricci. Nejbarevnějšího a nejvíce pozitivního líčení si však užily modelky najaté módním domem Christian Dior - z mdlých éterických víl se rázem staly sexy divy z pestrobarevných kabaretů. Výrazné barvy prostě letos frčí, tak se jich nebojte a rozjasněte svůj pohled i vy. 



Sluncem políbená 

zoom Zvětšit

Tváře políbené od sluníčka

Také už se těšíte na léto, až svou pleť budete moci zdobit bronzovými a zlatavými pudry a tvářenkami? Pak vás určitě potěší, že tento ryze letní styl líčení patří mezi vizážistické trendy i letos. Sluncem políbená však můžete být i v jarních měsících, stačí jemně poprášit bronzovým pudrem lícní kosti, nos, bradu a čelo a sexy plážový look je na světě. Falešným sluncem ozářené krásky se procházely po molech módních značek Anna Sui, Balmain, Burberry Prorsum či Chloé.     


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.