arrow
profile_image
Valetta
od 25. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Step.hanie: Jak se daří? 1,5 kg za 3 měsíce... pořád je to pěkný výsledek.

No, jenže to jsem zhubla teprve před dvěma týdny a jen díky angíně a dvoudennímu nejedení

Jinak celkově se snažím držet na uzdě hlavně sachry tak 40 - 80 gr. denně. Jím hlavně vejce, maso, polévky, malý dávky ovoce, sem tam oříšky...a samozřejmě někdy jím i jiné věci jako zdravý lívance (bez mouky) s jogurtovým dipem atd., kysané výrobky malé množství, hřeším kvalitní čokoládou. Dřív jsem byla zvyklá na sladký snídaně, takže jsem si dělala low carb dezerty ráno, když jsem nehubnula, tak jsem to vyměnila za 2 vejce k snídani (někdy s kvalitní šunkou) + kafe + kus ovoce, to snídám nejvíce, sem tam proložím něčím jiným. Zelenina mi moc nejede, ale sem tam si dám jako součást něčeho.
Taky se snažím nejíst alespoň 3 hodiny před spaním a 95% času dodržuju i intermittent fasting - přerušovaný půst (nejím většinou 14, někdy 16 hodin a okno pro jídlo je 8 - 10 hodin denně). Asi to zní tak, že to moc řeším, ale ono to vyhovuje tak nějak mýmu rytmu, nedělám to na sílu.
Nedostatky vidím asi v nedostatečným pití a nepohybu. Už jsem to psala dřív, že kvůli úrazu nemůžu dělat sporty, které jsem dělala dřív ráda. Před 2 týdny jsem nakoupila oblečení, objednala trenérku a 2 hodiny před lekcí šup a angína. Zdravotně ještě nejsem ok doteď, rýmička a apod.
Přesto si myslím, že bych měla zhubnout aspoň něco, 3 měsíce jsou na změnu dost. Ale zapracuju na tom pohybu i pití a pak se uvidí.

Snad na tom budete líp

arrow
profile_image
Step.hanie
od 26. 2. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lady Gourmet: Ženská, já už Tě snad kousnu! Ještě jsi mi nenapsala, jak Ti tehdá dopadlo vážení/měření!
Musím říct, že už jsem pochopila ten exces s brambůrkami - pms. Dva dny před bych sežrala i skříň a den po začátku se musím nutit do každého jídla. Máme my to děvčata starosti No, ale už jsem zase v normálu, jím dobře, dnes k obědu jsem si připravila kuřecí maso (asi po měsíci, nějak jsem ho nemohla cítit) a grilovanou zeleninu. Včera jsem v práci během psaní mailu snědla asi naběračku kešu, tak se mi udělalo trochu zle. Alespoň si člověk potvrdí, že se na jídlo musí soustředit a nedělat nic jiného, i když jde jen o pár oříšků
Cvičila jsi včera? Já jsem doma skákala, běhala, pak si dala plank, 65 dřepů a zase házení kabelkou...už začínám pomalu zahazovat 6 kg a jdu na 10 kg. Můj kluk má ještě 24kg, ale myslím, že by to chtělo ještě něco mezi
Ty jo jo, včera jsem měla co dělat, abych se nezvážila...připadám si nějaká hubenější a padají mi kalhoty a nějak vůbec, je mi dobře. Ale odolala jsem. Trénování disciplíny (jídlo, cvičit, nevážit se), někdy to dost bolí
Jééé a jak připravuješ ghee? Já tedy připravuji na vše na kvalitním másle a kokosovém oleji, ale o ghee jsem slyšela jenom samá superlativa! Pokud jde o kávu, té se nevzdám! Nekouřím, nepiju, nežeru, pche, ještě kávu by mi brali! Ani za nic

Super veleúspešný fanfárový eňo ňuňo den!

arrow
profile_image
Step.hanie
od 26. 2. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Valetta: Ahoj Valetto, s tím úrazem mě to mrzí. Když se člověk konečně rozhodne se sebou něco dělat a pak do toho vleze taková překážka, je to nepříjemné. Ale je důležité, že je nyní vše v pořádku (tedy pevně věřím, že ano). Vždyť existuje tolik cviků, tolik sestav atd, kterými můžeš nahradit sporty, které již nemůžeš dělat. Určité silové cviky. Já už třeba kardio skoro vůbec nedělám, nebo jen minimálně. Koukám, že také jeden na low carb. Jak Ti vyhovuje? Někde jsem četla komentáře lidí, že jsou s low carb nespokojení. Že jsou uinavení a bez nálady atd. Jako je fakt, že když jsem jí držela prvně, bolela mě hlava a vůbec, na chcípnutí. Ale jakmile se mi vyčistila játra, hůůůů, jako vzteklá. Naprosto nová energie. Jíš dost tuků? Když nebudeš, nebudeš ani hubnout. Proto si měřím moč ketopapírky, abych zjistila, jestli jsem v ketóze.
Ten půst zní zajímavě. Jak jsi se k němu dostala?

Držím palce a nasaď zázvor, med, citron!

arrow
profile_image
Step.hanie
od 26. 2. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Milda25: Ahoj, tak to jsi borec! Máš to pevně dané, není co dodat! Jak dlouho trávíš v bazénu? Já nad tím také přemýšlím. Hned vedle práce mám bazén, tak by to nemuselo být špatné Četla jsem, že plavání je dobré na protažení a zesílení a je výborné na klouby. A heč, já nachodím denně kolem 10 km, chodím pěšky všude, kde se dá
Přeji krásný den a pevnou vůli, jsme na dobré cestě!

arrow
profile_image
Lady Gourmet
od 22. 7. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Step.hanie: Klidně si kousni Vážila jsem se dnes, nevydržela jsem a mám 1kg dole! Takže aktuálně 63kg. Měčení - nevím, zda se měřím dobře, někam jsem si to doma zaznamenala, napíšu ti pak míry.
Obdivuju tě,. že na váhu neskočíš kor když ti plandaj kalhoty! .-D
Včera jsem necvičila, ostuda! Ale byla jsem na procházce..aspon něco!

GHII je opravdu moc chutná záležitost. Recept posílám: http://kitchenette.cz/clanek/122-ghi-aneb-prepuste ne-maslo

arrow
profile_image
Lady Gourmet
od 22. 7. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Valetta: whow! jsem nadšená, že je tu někdo, kdo drží přerušovaný půst!
Valettko jak to tedy máš - od kolik do kolika hodin máš okno pro jídlo?

Dle čínské medicíny se tělo do 10.00 čistí takže by se ráno mělo hodně pít a jíst ovoce, které má čistící vlastnosti. Prý je ideální mít okno od 10.00 do 18.00. Já zatím dodržuji jen to ovoce, večeře je zatím po 19.00, protože dřív doma nejsem, ale určitě bych i rychleji hubla, kdyby večeře byla dříve.

arrow
profile_image
Step.hanie
od 26. 2. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lady Gourmet: Tak teď už Tě kousat nebudu, to mělo být za trest, ne pro potěšení!
Hele, černý puntík za vážení, ale véééélkou jedničku za kilo dolů!! hustý hustý hustý!! Skvělé výsledky a jen tak dál Říkám, už jsem byla ohnutá, že tu váhu vyndám zpod skříně, ale v polovině pohybu jsem si řekla, že si přece nebudu ničit překvapení. Jen mě teď štve, že jedeme o víkendu k mojí tchýni a tchánovi a maminka vždy peče takové mňaminy. Sama je jak tyčka, to není fér... Tak se nesmím nechat moc svést!

Díky za recept, mám v lednici asi tři cihličky, dnes udělám. A procházka super, nemáš si co vyčítat

arrow
profile_image
Lady Gourmet
od 22. 7. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Step.hanie: Dej vědět, zda jsi "přežila" víkend, zda jsi vydřela nevážit se a také jak ti dopadla výroba ghíí už se těším na 4.2. až budeš psát, jak ji zhubla a jsi happy

arrow
profile_image
Valetta
od 25. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Step.hanie: Ahoj Valetto, s tím úrazem mě to mrzí. Když se člověk konečně rozhodne se sebou něco dělat a pak do toho vleze taková překážka, je to nepříjemné.

Ten úraz jsem měla už před 2 roky a něco, ale byla jsem cca 15 měsíců na neschopence a nějaký následky mám pořád - nemůžu běhat, hrát squash...Co se týká posilování, tak tam bych mohla právě jen malý svalový skupiny, na zadek a nohy toho asi moc nevymyslím se svým omezením (ale chystám se začít chodit na kruháč i klasickou posilovnu - abych si otestovala svoje limity )

Cituji Step.hanie: . Koukám, že také jeden na low carb. Jak Ti vyhovuje?

Vyhovuje mi moc Už delší dobu jsem nejedla pečivo atd., ale poslední měsíce omezuju sachry i víc - menší přílohy nebo žádné atd. Ale v ketóze na 99% nejsem, na to těch sachrů mám moc. S větším množstvím sacharidů se necítím dobře fyzicky ani psychicky, jsem rozežraná a pořád myslím na jídlo. To se mi po vajíčkách atd. nestává, takže i kdybych už neměla zhubnout, ke starým návykům se nevrátím Tuky jsou u mě snad ok. Ty jedeš na jakým množství sachrů?

Cituji Step.hanie: Ten půst zní zajímavě. Jak jsi se k němu dostala?

O hubnutí se zajímám už snad 6 let (hubla jsem před lety z cca 84 kilo), čtu i odborný knížky, takže jsem narazila časem i na IF (přerušovaný půst), tak jsem to zkusila a nakonec zjistila, že to vyhovuje mým potřebám. Tys o něm neslyšela?

Cituji Lady Gourmet: Valettko jak to tedy máš - od kolik do kolika hodin máš okno pro jídlo?

Okno pro jídlo jsem měla dřív 10:00 - 18:00, co jsem bez práce, tak chodím pozdě spát i dýl vstávám, takže mám okno spíš 12:00 - 20:00 Jím 2-3 jídla denně (už jsem experimentovala, takže vím, že to je pro mě ten nej model). Když mám delší nebo náročnější den, tak mám okno pro jídlo ne 8 hodin, ale 10.
Ale něco asi špatně bude, když nehubnu, loni po operaci, kdy jsem se skoro nehýbala, tak jsem držela sacharidový vlny, zhubla jsem cca 4 kila i bez pohybu ( před prázdninami jsem to nabrala zpět ) a teď nic.

Měříte si, holky, i míry? Jak jste na tom?

arrow
profile_image
Lady Gourmet
od 22. 7. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Valetta: Valettko píšeš, že nehubneš, možná jsi to už někde psala - ale můžu se zeptat na věk, váhu, výšku? Zkoušela jsi i jednodenní půst jen o vodě nebo nějaká detoxikace? Občas to hubnutí popožene.

Míry- mám je napsaný někde doma, ale bylo to myslím nějak takhle 88/75/99, když jsem měla 52-53kg měla jsem míry nějak takhle 82/67/88 - takže se těch mých 10kg navrch fakt hezky rozložilo no děs běs co vám budu povídat holky.

arrow
profile_image
Lady Gourmet
od 22. 7. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Máte nějaký oblíbený blog nebo knihu kde čerpáte recepty a moudra?
Hledám inspiraci...

Mně baví tyto knihy:
Čtyřhodinové tělo, Jídlo na prvním místě, taoistické kosmické léčení - fajn kniha o detoxikaci a čistění 9ti otvorů
Na netu:
zivakultura.cz
paleolifestyle.cz

arrow
profile_image
Pollinko
od 23. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj všem nesnažím se vyloženě hubnout, ale jen formovat, přesto si myslím, že by mi vaše podpora mohla pomoci a ta moje zase vám

Před skoro třemi lety jsem měla vážné zdravotní problémy, po nasazení kortikoidů jsem byla opuchlá jak dýně, v dnešní době jsem bez prášků a cítím se fajn, tak se snažím dostat do formy.

V září mám v plánu běžet půlmaraton, tak začínám trénovat... a tak se zvýšeným výdejem začínám mít i velký hlad a jelikož se více než dva roky stravuju vegansky, tak se zajímám o trošku jiné stavování, než se běžně pro sportovce doporučuje. No, hurá do toho

dnes jen 6 km běh, protahování, 5 minut posilování břicha a večer jóga
Jídlo:
SN - ovesno-jáhlová kaše s chia proteinem a chia semínky, troška medu, rýžové mléko
1. SV - sušená jablka a fíky
2. SV - žitný celozrnný chléb a mexická pomazánka
O - žampiónová polévka, celozrnné žitné těstoviny, rajčatová omáčka, zelenina, vegan sýr

Jinak za den vypiju více než dva litry tekutin, většinou vodu s jablečným octem nebo citronem a čaje - maté nebo zelený. Občas kávu na tlak

na večeři to vidím na mrkvový salát a pečený brambor s nějakou "sýrovou" pomazánkou

arrow
profile_image
Milda25
od 12. 1. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Step.hanie: v bazénu plavu hodinu, napřed jsem plaval jenom prsa, teďka když už je trochu fyzička lepší, tak přidávám znak a občas kraul, ale u toho se strašně zadýchám, takže ho používám jen, když chci někoho předjet..

arrow
profile_image
Step.hanie
od 26. 2. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Valetta: Ahoj Valettko, moc držím palce. Vím, že to zní ohraně a jako z emerikn filmu, ale pro člověka existuje opravdu jen málo limitů a hranic. Viděli jsme už tolik případů, od těch lehkým po ty nejhorší, kdy se lidi kousli do zadku a překonali všechny bolesti, omezení, depky. Vždy se najde něco, čemu je možné se věnovat, zvlášť v této době. Jsi dobrá, že do toho jdeš, že zkoušíš, kam až můžeš zajít. Moc moc Ti držím palce
Mě je právě v ketóze také nejlépe. Odezněly hnusné a vleklé angíny, záněty močáku a podobně. Snažím se do těch 30g sacharidů denně. Ale nijak extra to nepočítám.
Já se ani nevážím, ani se neměřím. Pokusy o měření už mám za sebou a teda nic moc. Pokaždé se změřím jinak, takže jsem se rozhodla, že se budu pouze vážit a pouze jednou za měsíc. Už to pěkně cítím a muž mi dnes řekl, že mám pevnější nohy a záda. Takže to jde

arrow
profile_image
Step.hanie
od 26. 2. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lady Gourmet: Napíšu, to se neboj! Pořád ještě zvažuju, jestli si o víkendu dovolím nějaký alkohol (víno, malinký panáček), nebo jestli budu za šprta a "ne, raději knihu" Uvidíme

Reaguji na Pollinko: Jupííí, další člověk, co pije ocet a citrón, super věc! Držím moc palce a přeji silnou motivaci. Půlmaraton, to už je kousek. To půjde, dřinou uděláš každým týdnem krok vpřed!

A tady děti vidíte, pokud budeme všichni chtít, můžeme se mít všichni rádi a podporovat se, i když každý věří něčemu jinému. Máme tu vegana, půstaře, lowcarba, alternativce.. Jsme dobrá skupinka!

Tak hodně štěstí všem, dnešek bude zas veleúspěšný

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené