klepejtka z Makra předsmažená ze surimi, něco jako párky pro masožravce
já vím, ale chutná mi to 
Sushi je super, ale na to radši někam zajdu. Vlastně na většinu ryb, v hyper super ryby nerada kupuju.
Ryby miluju: Jím hodně sushi, oblíbené je s lososem a s tuňákem, surimi tyčinky dávám nakrájené do salátů, nebo si z nich udělám pomazánku (surimi nakrájené na malé kostičky + jogurt + citrón + kdo chce prasit, trochu majonézy), z mořských ryb nejradši pangase, ale sním všechno (buď obalené, nebo jen osmahnuté na troše oleje plus koření, co je po ruce, nebo jako špís (na špejli napícháme rybu a prokládáme s různou zeleninou, koření a dát zapéct do trouby) a moje nejoblíbenější specialita je tuňák- na pánvičce s trochou olivového oleje hodíme trochu namletého nebo nasekaného pepře (nejlépe z mlýnku, má lepší aroma a aby to nebyl vyloženě prášek) šalotku a sůl a necháme rozpálit. Potom tam hodíme kousky tuňáka- ale musí být kvalitnější maso (silnější plátky, nebo spíš takové kvádříky, cca 10x5x5cm) a rychle osmahneme. Je to opravdu fofr, protože vnitřek musí zůstat syrový. Podáváme s jakoukoliv přílohou. No, těch receptů je spousta, ještě jsem nezmínila plody moře, ale v tom jsem lepší konzumérka, než kuchařka 

Máte některá osvědčený recept na tatarák z lososa, ještě jsem ho nezkusila, ale prý je moc dobrý.
) surimi obalené, předsmažené... když nemám čas něco kuchtit, tak udělám tohle, ehm
). Recept nemám, baštím ho v restauraci
ten výběr.. no a pak taky super je, když známej jezdí do Norska na ryby, to je pak mňamka
minule mi přivezl čerstvého uzeného lososa, to se chutově vůbec nedá srovnat s tím, co se tu prodává
.
, ale daleko a daleko, Drážďany jsou co by kamenem dohodil
a upřímně, když se tam jedou nakoupit ryby a tak, tak cesta se samozřejmě zaplatí. Tady je to předražené.
a já jím ryby pořád-mám ráda v rosolu,tuňák,makrela,pstruh,amur,pangasius,losos,p ražmu,žralok,candát,sardinky..je toho moc.a taky mám ráda treščí játra,to je mňamka.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.