4 věci, které o vás prozradí pleť

Stav pleti toho o vašich návycích i celkovém zdraví dokáže prozradit více, než si myslíte.

Suchá pokožka pod očima

Vysušená jemná kůže pod očima bývá obvykle spojována s dehydratací. Nedostatečný příjem tekutin totiž pleť vysuší a zřetelně se to projeví malými vráskami a suchou pletí v delikátní oblasti kolem očí. Naštěstí na to existuje docela jednoduchá rada – dodržujte dostatečný pitný režim. Odborníci obvykle doporučují 8 sklenic vody denně v závislosti na okolní teplotě a fyzické aktivitě.

Mastné čelo

Pokud zaznamenáte, že se pokožka na vašem čele mastí více než obvykle, možná až přehnaně dbáte  na očistu a odličování obličeje. U většiny lidí bohatě postačí umýt si obličej vodou jednou za den. Častější mytí zbaví pokožku přirozených olejů a ta pak reaguje na tento stav nadprodukcí kožního mazu, a to především na čele. Raději si tedy myjte vodou obličej jen ráno po probuzení a večer použijte jemný odličovač.

Pupínky kolem úst

Nevzhledné boláky a pupínky kolem úst mohou ukazovat na to, že se příliš často dotýkáte svého obličeje. Možná to zní jako neškodný zvyk, ale prsty na obličeji mohou stát za pupínky nebo bakteriální infekcí v dolní části tváře. Příště, až se bezděky dotknete svého obličeje, nebo si podepřete rukou tvář, vzpomeňte si na tu bankovku, kterou jste před chvíli platila a na tu spoustu lidí, co ji drželo v rukou před vámi.

Drsná pokožka na tvářích

Podobá se vaše pleť na tvářích na dotek smirkovému papíru? Pak může být na vině znečištěné životní prostředí kolem vás. Bydlení v rušném městě může způsobit, že pokožka (především na tvářích a kolem nich) bude zašedlá a drsná na dotek. Lze proti městskému smogu nějak bojovat? Zkuste si pod ochranný opalovací krém každé ráno nanést vrstvu krému s obsahem antioxidantů a večer pleť důkladně odličte.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?