5 tipů pro rychlejší růst vlasů

Toužíte po delších vlasech, ale máte pocit, že rostou doslova šnečí rychlostí? Poradíme vám, jak jejich růst jednoduše urychlit.

Zkuste masáž vlasové pokožky

Masáž pokožky hlavy je prověřený způsob jak stimulovat růst vlasů. Podle vlasových stylistů může dobrá masáž hlavy zlepšit prokrvení vlasové pokožky a tím přímo přispět k rychlejšímu růstu vlasů. Masáž můžete provádět jak na suchých vlasech, tak ve sprše při mytí vlasů. Základem je silnější rovnoměrný tlak na pokožku hlavy. Odbornou masáž pokožky hlavy si také můžete dopřát u svého kadeřníka.

Nepřehánějte to s vlasovým stylingem

Pokud chcete delší vlasy, musíte se naučit k nim hezky chovat. To znamená snížit používání žehliček na vlasy, fénů a kulem na minimum. Tyto pomůcky na vlasy sice vykouzlí krásný a záviděníhodný účes, ale nadměrná teplota může způsobit lámání vlasů a jejich třepení. Pouze zdravé a hydratované vlasy mohou rychle růst, takže odložte na chvíli žehličku a počkejte si na vysněné kadeře.

Užívejte vhodné doplňky stravy

Kadeřníci a vlasoví odborníci si pro rychlejší růst vlasů pochvalují především biotin, který přispívá i ke zlepšení stavu nehtů. Navíc existují studie, které dokazují, že biotin opravdu stimuluje růst vlasů a to zvláště u žen. Experti na vlasy doporučují užívat biotin denně a i když je většinou obsažen v multivitamínových tabletách, je podle některých odborníků pro rychlejší růst vlasů vhodnější užívat biotin samotný.

Rozpusťte si vlasy

Vlasy neustále utažené v culíku mohou způsobit vašim vlasům větší poškození, než si myslíte. Vlasoví stylisté varují před častým nošením culíků nebo i před opakovaným nošením brýlí na hlavě místo čelenky, jelikož se tím poškozují vlasové folikuly, což zabraňuje dalšímu růstu vlasů. Pokud toužíte po dlouhých lesklých vlasech, snažte se vlasy nosit  rozpuštěné bez zbytečných ozdob, brýlí ve vlasech nebo příliš těsných čelenek.

Jezte více omega-3 mastných kyselin

Potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny a vitamín D jsou obecně zdraví prospěšné, ale možná jste nevěděla, že dokáží téměř zázraky pro vaše vlasy. Vitamín D pomáhá tělu vytvářet nové vlasové folikuly, ze kterých vyrostou nové vlasy. Pro rychlejší růst vlasů a zdravou pokožku hlavy se tedy zaměřte na potraviny bohaté na vitamín D, bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny, jako jsou losos, řecký jogurt, špenát, vejce a sladké brambory.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?