6. tipů pro ženy aneb co Vás v Dominikánské republice zaujme

Dominikánská republika je zemí opravdu různorodou. Najdete zde vše, o čem sníte – od rajských pláží, přes kulturní a architektonické skvosty až po divokou přírodu. Děti, dospělí, senioři i business klienti si mohou vybírat ze široké nabídky všeho, po čem jejich srdce prahne. My se však dnes podíváme na tipy pro Vás, milé dámy.

img

Ač už se do Dominikánské republiky chystáte s partnerem, rodinou nebo s kamarádkami, udělejte si prostor pro sebe a užijte si tento ráj na zemi po svém.

1. Bílý, horký písek, palmy a kokosové ořechy s paraplíčkem

Když se řekne Dominikána, nejde si nepředstavit sluncem zalitou pláž s palmami, slaměné slunečníky a osvěžující nápoj. Přes 30 km tohoto ráje najdete na východě země. Pokud si tedy chcete opravdu odpočinout, nechat o sebe pečovat a vyhřívat se na slunci, oblast Punta Cana je pro Vás to pravé. Resorty, které Vám nabídnou víc, než si dokážete přestavit, Vás restartují na celý rok dopředu.

img

2. Hluboký odpočinek z wellness

Odpočinek od všedních povinností a rutiny však nemusí vypadat pouze tak, že se povalujete na pláži. V posledních létech, s rozšiřující se nabídkou, se v této zemi setkáte rovněž i s wellness, relaxačními a jóga pobyty. Zdá se, že temperamentní Dominikánci nás nakonec naučí klid v mysli i na duši.

3. Láska prochází žaludkem

K odpočinku patří i dobré jídlo. V Dominikánské republice si jej užijete více než dost. Není se co divit, že země dostala již po několikáté v řadě ocenění špičky v gastronomii. A tak z místních dobrot můžete ochutnat polévku Sancocho, která se připravuje z několika druhů masa, kořenové zeleniny a koření. Typický jídlem je také mangú – kaše se zelených banánů typu platano, podávaná s osmaženým salámem, sýrem a cibulkou. Hlavním jídlem je pak la bandera dominicana, která se připravuje se z dušeného masa, s bílou rýží a fazolemi. Jako příloha nesmí chybět avokádo a tostones, neboli smažené placky z banánů platanos. Nakonec i pro milovníky sladkého se něco najde.

Že Vám to nezní moc fit? Nevadí, na dovolené si dopřejte, protože tohle jídlo opravdu stojí za to. A mezi tím můžete hodovat tamější ananasy, mameye, rambutany, papaje, manga aneb opravdovou chuť ovoce, kterou u nás jen tak nenajdete.

4. Po vydatném jídle trocha pohybu

Milé dámy, Dominikána však není jen o váleníčku na pláži a vychlazeném koktejlu. Rozlehlé národní parky a hory, které pro Vás skrývají nejvyšší horu Karibiku, Vás nenechají chladnými. Na severu, v oblasti Samaná, Puerto Plata a Jarabacoa najdete ráj vodopádů. A pro extrémnější srdce se nabízí rafting, surfing, cyklo i pěší turistika až do 3000 m.

img

Jemné duše jistě ocení romantické projížďky na koních, botanické zahrady, ZOO či nezapomenutelnou podívanou - sledování velryb (Samaná). Kromě keporkaků se i na jihu v oblasti La Romana a Punta Cana takto zabavíte.

img

5. Architektura, kultura, tanec a zábava

img

Není pochyb, že vše výše zmíněné je nedílnou součástí destinace. Za zmínku jistě stoji hlavní město Santo Domingo, které nabízí od všeho trochu. Koloniální styl je pro nás Evropany velkou senzací, nedělní merengue na ulicích, večerní švitoření tónu po celém městě či nezapomenutelný únorový karneval v maskách barevně vyhlížejících a cinkajících kulhavých čertů, je jen jakousi třešinkou na dortu. Nebo snad začátkem?

img

6. Pro všechny typy žen

Ač už jste sportovně založená nebo máte ráda svůj klid a pohodu, jedno nás ženy spojuje – nakupování, přesněji šperky. Kus Dominikány si tak můžete dovézt zpátky z dovolené.

Sluncem zalitá země je totiž známá svým jantarovým pobřežím na severu, kde se tento kámen vč. muzea nachází. Jantarové šperky samozřejmě koupíte na celém území. Avšak nejen tento polodrahokam je chloubou země. Především je to larimar, jehož jediné naleziště na celém světě existuje pouze v oblasti Barahona. Azurově blankytný kámen - decentní a tak mocný. Larimar v sobě snoubí rovnováhu každé z nás a proto sluší každé ženě bez ohledu na věk, typ nebo barvu pleti.  

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?