Dominikánská republika: Na vlně chutí, vůní a rytmů

Dominikánská republika je po celém světě proslulá bílými písečnými plážemi a národními parky, ve kterých se můžete setkat např. s plameňáky, leguány či krokodýly. Na své si v této karibské zemi přijdou i gurmáni a milovníci kultury.

img

V Dominikánské republice na vás čeká mnoho kulinářských zážitků. Místní kuchyně v sobě odráží španělské, africké a indiánské vlivy, které se na ostrově v průběhu historie prolínaly. Typická dominikánská jídla se skrývají pod názvem comida criolla (kreolská kuchyně). Mezi nejoblíbenější patří la bandera (vlajka) z dušeného kuřecího či hovězího masa s fazolemi a bílou rýží. Tento pokrm barevně evokuje dominikánskou vlajku – bílá představuje rýži, červená omáčku a modrá barva fazole. Populární je také masová polévka sancocho a speciality z ryb, např. na poloostrově Samaná určitě ochutnejte rybu v kokosové omáčce pescado al coco

Vedle těchto pokrmů je vyhlášený také dominikánský rum z cukrové třtiny, jinak přezdívaný jako „vitamín R“. Zatímco bílý rum je základem koktejlů, zlatý a tmavý se pije čistý. Z dalších nápojů zkuste coco loco, tedy rum nalitý v čerstvě naseknutém kokosu, nebo mamajuanu. Jedná se o směs rumu, vína, medu a stromové kůry, která prý čistí játra a má afrodiziakální účinky.

Dominikánská republika patří mezi hlavní světové producenty ručně balených doutníků. Zajímá vás proces jejich výroby? Navštivte některou z manufaktur v okolí města Santiago nebo v La Romana. Baliče doutníků můžete potkat také v hlavním městě Santo Domingu. Historické centrum dominikánské metropole si rozhodně projděte a pokud se sem vydáte o víkendu, zastavte se na náměstí Plaza de España na oslavách Santo Domingo de Fiesta, kde si můžete spolu s místními zatančit tradiční merengue a bachatu.

Další tipy se dočtete na stránkách www.GoDominicanRepublic.cz. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.