Dopřejte si výborné a zdravé svačiny. Poradíme, co vám zachutná a co můžete mít stále při sobě

Zatímco oběd a večeři si většina z nás hlídá, svačina se stále neskládá z tělu prospěšných látek. Často si v rychlosti něco „ulovíme“ v ledničce nebo v obchodě, aniž by nám to přineslo nějaký užitek. Máme pro vás tipy na to, jak si svačinou dopomoci ke snížení tělesné hmotnosti. Poradíme i jak si dát něco zdravého a lahodného na zub. Vše si pak jednoduše dáte do tašky nebo do batohu, bez nutnosti cokoliv chystat.

img

V hlavní roli protein

Abyste svému tělu dopřáli přirozené hubnutí, je potřeba jen trochu upravit svůj jídelníček. Svačiny jsou ideální možnost, jak začít se změnou stravy. Také si přejete, aby váš organismus přirozeně spaloval především své vlastní tukové zásoby? Dejte si proteinové tyčinky, které nahradí obsah přijímaných sacharidů v těle. Vaše tělo začne ke své funkci využívat místo sacharidů proteiny, a vy budete přirozeně a pozvolna hubnout. Dostanete se tak do fáze zvané ketóza, kdy hubnete zdravě a pomalu. Dodávání proteinů do těla tento proces umožní.

Jídlo jako radost

Možná i vy to někdy zažíváte – na svačinu sníte cokoliv, jen abyste rychle zahnali hlad nebo nervozitu. Potom ale do těla doslova cpeme látky, které jej přetěžují, a zaděláváme si tak na zdravotní nebo psychickou nepohodu. Místo toho se zásobte dostatkem potravin, které vás zasytí, dodají vám dobrou náladu, a vaše tělo je skutečně využije. Například sušené maso je oblíbená a hodnotná svačina. Keto dezerty jsou další skvělou možností, jak si zajistit všechny potřebné živiny. Vaše tělo dostane vše, co potřebuje, a vy konečně po svačině pocítíte příliv energie a pozitivní nálady.

Další tipy na to, co se hodí mít po ruce

Přejete si opravdu plnohodnotnou svačinu? Kromě proteinových tyčinek, sušeného masa nebo keto dezertů, jenž vám dopřejí přirozeně a zdravě hubnout, jsou zde i další tipy. Slevové kódy vám pomohou tyto produkty sehnat, aniž byste zatěžovali váš rodinný rozpočet. Další hodnotné potraviny, které jsou skvělým tipem na svačinu, jsou například sušená zelenina nebo ovoce a také dostatek přirozených a zdravých tuků v podobě ořechů a semínek. Vlašské, piniové nebo para ořechy vás zasytí, a dokonce se postarají i o vaši dobrou náladu.

V rámci zdravé výživy bychom neměli zapomínat ani na zakysané mléčné výrobky. Ty na rozdíl od klasických mléčných výrobků naše zažívání nezatěžují, ale pomáhají tvořit přirozenou rovnováhu v našem organismu. Každý z nás má tak možnost si na svačinu přibalit jogurtový nápoj nebo zákys, který podpoří naši střevní mikroflóru, a tím i odolnost celého organismu.

Vyvážená svačina je dobrým základem pro hubnutí a zdravý životní styl. Co si dnes dáte na sváču vy? 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.