Jak se nenapálit při výběru dovolené? Pročtěte si hodnocení a recenze hotelů

Zchátralý hotelový komplex, neudržovaný bazén, příliš vzdálená pláž, neochotný personál a špatná strava. To je snad nejhorší kombinace, kterou turista může na zahraniční dovolené zažít. Podobný scénář mnohdy nastane i u nabídek, které se v cestovních katalozích vychloubají dokonalými fotografiemi. Podívejte se, jak se při výběru dovolené nenapálit, a v čem pomohou recenze hotelů.

img

Online recenze hotelů jsou užitečným nástrojem, který napoví o poměru ceny ke kvalitě ubytování, vybavení pokoje, čistotě rezortu i kvalitě hotelových služeb. Nutně však nemusí znamenat, že hotel s menším počtem hvězdiček by měl stát stranou vaší pozornosti. Naopak, největší pozornost věnujte slovnímu hodnocení. 

Právě slovní hodnocení má daleko větší vypovídací hodnotu než samotný počet hvězdiček. Zároveň se z něho dozvíte více informací. Například postřehy o kvalitě stravování, ochotě personálu, animačních programech, večerní zábavě i o celkové atmosféře v hotelovém komplexu. 

Výhody turistických recenzí: 

  • nezávislé informace od turistů, 
  • upozornění na pozitivní i negativní aspekty, 
  • cenné postřehy, které v katalogu nenajdete. 

Kde hledat recenze hotelů? 

A kde hledat relevantní recenze hotelů? Na výběr se nabízí jak samotní prodejci zájezdů, tak i specializované turistické stránky. Skvělou volbou je kombinace obou kategorií. A právě jedním z nich je také uživateli prověřený portál Cestolino.cz. 

Cestovatelské stránky Cestolino.cz nabízí v České republice nejširší nabídku zájezdů a hotelů, z nichž většina je hodnocena uživatelskými recenzemi. Kromě recenzí hotelů naleznete na portále praktické informace o cestování, turistických vízech či o očkování a doporučeních při cestách do exotických zemí. Ať už plánujete dovolenou v České republice, v zahraničí nebo na druhém konci světa, s Cestolino.cz se neztratíte. 

Pozor na konkurenční boj 

Stinnou stránkou uživatelských recenzí je konkurenční boj hotelových rezortů i mnohých cestovních kanceláří. Bohužel tento nešvar kazí snahu všech poctivých cestovatelů, kteří se snaží o objektivní hodnocení hotelů. 

Jak pomlouvačnou recenzi poznat? Faktorů je více. Pokud se jedná pouze i prázdné fráze bez rozvedených argumentů, existuje vysoká pravděpodobnost falešného hodnocení, věčně nespokojeného klienta či pomlouvačného zaměstnance konkurenční cestovky. 

Jak poznat objektivní recenzi?

Naopak objektivní recenze se pozná podle toho, že pouze nekritizuje, ale také chválí. Je totiž nepravděpodobné, že by veškeré hotelové služby byly katastrofální a vymykaly se slíbeným standardům. A právě objektivní recenze disponují nejvyšší vypovídací hodnotou, která poradí s výběrem správného hotelu, letní dovolené či zahraničního zájezdu. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.