Navštívit či nenavštívit Ubud?

Kdybych se měla charakterizovat v době, kdy jsem začínala cestovat po světě, nazvala bych se „plážovou povalečkou“. Byla jsem vyznavačkou teorie: „Kdo přijede zpět do ČR více opálen, vyhrává :-)“. Mnoho času jsem při cestování trávila právě na všech různých možných plážích světa. Znala jsem častěji více barvu lehátek než danou zemi.

Časem přišla změna a v dnešní době při návštěvě jakékoliv destinace, co nejvíce s manželem, cestujeme. Teď při návštěvě Bali, jsme za 30 dní, absolvovali 13 přesunů. Přeci nenecháme naše zážitky jen na jedné pláži! 

Dříve bych se tedy s mým životním pohledem do vnitrozemského balijského městečka Ubud nepodívala. Protože bych měla pocit, že mně utíká plážový život. Dnes si nedokáži návštěvu Bali představit bez zastávky na tomto odlišně- magickém místě přímo v centru indonéského ostrova.

UBUD, nazývaný srdcem Bali, má úžasné kouzlo, které polapí snad každého turistu. 

Pestrost místní kultury, umělců, duchovna, tance, nezapomenutelných trhů, vás okamžitě vtáhne do děje. Proudící davy turistů, neskutečně rostoucí struktura obchůdků, krámků, řemesel, galérií, kavárniček či restaurací všeho druhu, doslova láká k posezení. Na každém rohu můžete také využít tisíce a jedné masáže. Co je však neskutečné, vyjedete-li jen kousíček za ono centrum, okouzlí vás panenská příroda. Městečko hemžící se lidmi z celého světa pomalu přechází v krajinu plnou přírodních krás. Připadáte si jak v jiném světě. Nad údolíčky posetých zelení, palmami a rýžovými svahy, které se vinou nad vodními koryty, vás přechází zrak. 

TIP: Poznejte Ubud na jednom z poznávacích zájezdů na Bali. Doporučujeme podívat se i na další místa na Bali. Na zájezdu Poznávací zájezd krásy Bali za 42 990 Kč na 13 dní od CK Go2. 

Na někoho může Ubud působit dosti uspěchaně! 

To co však doporučuji, zkuste se na něj naladit, dát mu šanci a užít si ho. Procházky uličkami se vším, na co si jen pomyslíte, dávají tomuto ostrovnímu, centrálnímu místu novou tvář. Proto i právě zde bydlí spoustu cizinců, kteří si z Bali udělali svůj druhý domov. 

Co vše ještě kromě atmosféry můžete v Ubudu navštívit? 

Koukněte, které z těchto DESETI známých, či mnou doporučených, míst by vás mohlo ještě přesvědčit k návštěvě: 

1) Opičí prales (Monkey Forest) 

  • chrámový komplex s opicemi čekající na vaši návštěvu. Připravte se na nezapomenutelný zážitek v kombinaci nádherné přírody a stovky opic pobíhajících, kde se jim zlíbí. 

2) Nejznámější rýžové terasy Tegalalang

zoom
  • kouzelné fotky s houpačkami nad rýžovými poli uděláte třeba zde. Ikonické políčka doslova berou dech. Stačí odmazat spoustu turistů kolem a je z toho nezapomenutelný zážitek. 

3) Sloní jeskyně (Goa Gajah) 

  • jeskyně zasvěcená bohu Ganéšovi. Slony tu sice neuvidíte, ale v každé knížce cestovatele však vřele dostanete doporučení toto místo navštívit. 

4) Tradiční balijské tance 

  • představení tanců Kecak či tance Legong stojí opravdu za shlédnutí. Jedná se o formu tradičních tanců, která má velice zajímavou atmosféru. 

5) Za kulturou do Blanco Museum 

  • je zajímavé vidět všechny obrazy a slyšet o životě Donu Antonovi Blancovi. Zahrada a ptáci zde jsou krásné. Muzeum však skýtá dosti obrazů nahosti, takže doporučuji pouze pro dospělé. 

 A tady místa, které bych já navštívila znovu a nejsou tolik známé: 

6) Místo, kde se natáčelo „Jíst, meditovat, milovat“ 

  • pokud si na Facebooku zadáte do vyhledavače „Liyer House“, máte hned adresu, kam se vydat. Je dobré říci, že známý Ketut z filmu již v roce 2016 zemřel a čtení z ruky si nyní můžete tedy užít už jen s jeho synem. 

7) Krásná restaurace s výhledem na vodopád „Layana Warung“ 

  • toto místo je tak překrásné, že jsme ho zvolili i při naší svatbě na Bali jako restauraci po obřadě. 

8) Vodní chrám Pura Taman Saraswati 

  • chcete-li si připadat jako v pohádce, navštivte tento chrám obklopen jezerem posetým růžovými lotusy. 

9) Campuhan Bridge 

  • krásný, starobylý most připomínající avatarskou atmosférou :-). Dýchá na vás kouzlo klidu, historie a krásných pohledů do krajiny lemující Ubud. 
10) Ochutnávka cibetkové kávy - KOPI LUWAK
  •  na jakoukoliv stranu při výjezdu z Ubudu se dáte, narazíte určitě po cestě na tyto směrovače. Můžete ochutnávky samozřejmě využít i u rýžových teras Tegalalang. Vyzkoušejte několik druhů káv s příchutí a odneste si tak i případné suvenýr :-). 

Tak, která z možností vás nejvíce oslovila? Je to místo, kam se chcete vypravit? 

Já se do Ubudu určitě ráda znovu a znovu budu vracet. Pro mě osobně je to oblast magická, volající mě zpět. 

Navštívit či nenavštívit tedy Ubud? 

Tak tuto odpověď už nechám na vás :-). Vy nejlépe víte, co chcete vidět a jak Bali prožít a zažít. Přeji vám krásné cestování a nespočetně mnoho zážitků při objevování nových míst.   



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.