Ortodoncie je cesta ke krásnému úsměvu

Pokud chcete mít nádherný úsměv, nastupuje na scénu ortodoncie. V podstatě se jedná o specializovaný obor zubního lékařství, přičemž ortodontisté jsou specialisté na prevenci, diagnostiku, ba dokonce i léčbu zubních a obličejových nepravidelností. Poskytují pestrou škálu metod, které umožňují narovnat křivé zuby, napravit špatný skus a správně srovnat čelisti.

img

Ortodontisté jsou známí především pro rovnání zubů, ovšem mohou pomoci i s bolestivým a nesprávně nastaveným skusem, s pohybem zubů způsobeným špatnými návyky (cucání palce) i s některými formami spánkové apnoe. Ortodoncie je zkrátka cesta ke krásnému úsměvu.

Jaký je rozdíl mezi ortodontistou a zubařem?

Ortodontisté a zubní lékaři mají spoustu společného. Pomáhají zlepšit celkové zdraví ústní dutiny, ale ve skutečnosti pracují velice odlišnými způsoby. Zubní lékaři se zabývají mnoha otázkami ústního zdraví, zatímco ortodontista je specialista s jediným zaměřením, a to na rovnání zubů a vyrovnávání čelisti.

Zubní lékař

Zubní lékař je podobný praktickému lékaři. Jedná se o vysoce kvalifikovaného lékaře, který dokáže diagnostikovat i léčit problémy či běžná onemocnění, jež postihují vaše zuby, ústa a dásně. Jedná se o odborníka na všeobecnou péči o zuby a jejich údržbu. Provádí i kosmetické zubní zákroky jako bělení zubů, porcelánové fazety a korunky.

Ortodontista

Ortodontista je registrovaný zubní specialista, jenž se vzdělával přímo v oblasti ortodoncie, a tak má širší znalosti ohledně růstu a vývoje obličeje, biologie a biomechaniky. Ortodontista se zajímá o růst obličeje i vývoj zubů, přičemž diagnostikuje a léčí křivé zuby, špatný skus a špatně srovnané čelisti. Služeb využívají všechny věkové kategorie od dětí přes dospívající až po dospělé.

Jestliže hledáte ortodoncii v Praze, obraťte se na Smart Care s.r.o., což je klinika zaměřená na ortodoncii, endodoncii, implantologii a protetiku, zubní chirurgii, záchovnou stomatologii i dentální hygienu. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.