Rodina je základ státu a klíčem ke štěstí. Věnujte se jí naplno!

Soudržná rodina překoná všechny životní nesnáze. Není náhodou, že je označována za základ státu. Právě rodina má totiž největší vliv na život každého z nás. Věnujte proto své rodině veškerý možný čas, vyplatí se vám to.

img

Co myslíme rodinou?

Rodina může být poměrně širokým pojmem. Co do ní budete počítat vy, je na vás. Jádro tvoří manželský pár, u kterého soudržnost symbolizují snubní prsteny. K manželům patří potomci. A právě obrázek třicátníků/čtyřicátníků s jedním až třemi dětmi je dnes pravděpodobně nejčastější představou slova rodina.

Do rodiny ale často patří také prarodiče, sourozenci, tetičky a strýcové, bratranci a sestřenice. Do užšího rodinného kruhu řadíme zpravidla ty, se kterými jsme v pravidelném kontaktu ? telefonicky, na narozeniny, na Vánoce či při příležitostných návštěvách.

Rodina si pomáhá v nesnázích

Pro rodinu je typické, že si její členové vzájemně vypomohou v nesnázích. Je přitom jedno, zda musí svému příbuznému věnovat svůj čas nebo třeba finanční obnos. Asi nenajdeme rodiče, který by nemocnému dítěti odepřel zdravotní péči kvůli tomu, že je příliš drahá. Je-li financí nedostatek, udělá naopak vše možné i nemožné pro to, aby danou částku dokázal zajistit, ať už by musel přinést jakékoliv ?oběti?.

Stejné to ale může být i směrem k dalším příbuzným. Vzájemně si můžete pomoci při příležitostech, jako je koupě či rekonstrukce nemovitosti nebo stěhování, častým příkladem jsou i rodinné firmy, kdy má rodina společnou obživu. Ostatně máte jistotu, že jednotliví členové rodiny odvedou práci na maximum a neokradou vás ? okrádali by totiž i sami sebe.

Rodina vám dá vzdělání a výchovu

Rodiče jsou tím, kdo vás prvních minimálně 15 let provádí životem. Obvykle ale blízká péče trvá až do dosažení plnoletosti, resp. do dokončení střední školy.

Během tohoto období své potomky učí rodiče společenskému chování, morálním hodnotám i mnoha vědomostem a dovednostem. Jde o vlastnosti, které během svého dalšího života již jen minimálně ovlivníte. I pokud se budete opravdu snažit, spíše jen ?ladíte detaily?, než že byste se předělali ve zcela jiného člověka.

Rodinu máte jen jednu

I přesto, že většina lidí si je vědoma toho, jak hodnotným je rodina ?majetkem?, polovina manželství končí nezdarem a rodiny jsou neúplné. Ne vždy jsou přitom důvody takové, že si manželé již nerozumí nebo došlo ve vztahu k nějakému zásadnímu narušení.

Často jeden z manželů dává přednost kariéře či svým koníčkům. Ty přitom často bez podpory rodiny nemůže vykonávat. A dlouhodobá nespokojenost vede vyprchání vzájemného pouta a k rozpadu rodiny.

Zkuste se zamyslet nad tím, zda v tomto směru nemůžete ve svém životě udělat nějaké změny, díky kterým budete moci více času věnovat své rodině a o něco méně kariéře, koníčkům, či dokonce přátelům. Vaše investice do rodiny se vám totiž vždycky vrátí



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?