Aplikace make-upu: 2) houbičkou a spol.

Čím nejlépe nanášet make-up? Prsty, houbičkou, štětcem? Každá žena by dala ruku do ohně za jiné nářadí.

img

V tomto dílu se zaměříme mimo jiné na různé houbičky.

Pokud celý život tvrdošíjně setrváváte u svého jediného oblíbence, nechejte se inspirovat a vyzkoušejte něco nového. V tomto dílu se zaměříme mimo jiné na různé houbičky a skončíme nástrojem, který jste možná v životě neviděly!

Prsty

Klasický, standardní, nejlevnější způsob. Většinou jej volí začátečníci, kteří jej opustí v okamžiku, kdy zjistí, že štětec nebo houbička je varianta mnohem pohodlnější, čistější a poskytující hladší výsledky. Prsty nanesete make-up rychle a nespotřebujete ho mnoho. Je ale obtížné dosáhnout dokonale rovnoměrné vrstvy (tam, kde se poprvé dotknete prstem tváře, bude vrstva vždy trochu větší), takto nanášený make-up má tendenci vytvářet “mapy”. Nanášení prsty se nehodí pro hrubou pleť či nerovnou pleť s akné, nebo pro pleť s velkými póry - nedosáhnete “vyplnění” nerovností, můžete je make-upem spíše zdůraznit.

Houbička

zoom Zvětšit

Houbičky na make-up

Mohou být různé - kulaté, hranaté, oválné, ploché i prostorové. Houbičky jsou zpravidla syntetické (např. latexové), používají se ale také organické mořské houby. Před použitím je nutno houbičku vždy navlhčit, jinak bude make-up nasávat do sebe a nedocílíte pěkného výsledku. Make-up naneste na několik míst na obličeji a houbičkou jej rozetřete do ztracena. Houbičkou také můžete zjemnit a vyhladit případné nedostatky po aplikaci make-upu prsty či štětcem.






Beauty blender

zoom Zvětšit

Beauty blender sponge

Ještě ho neznáte? Houbička vejčitého tvaru je momentálně velkým hitem. Má velmi jednoduchý a přitom účinný tvar, špičatý konec se snadno dostane i do hůře přístupných míst. Používá se stejně jako klasická houbička navlhčený. Make-up se jím nanáší buď tupováním, nebo rolováním - nikdy jím make-up neroztírejte, nedosáhli byste maximálního možného efektu.





zoom Zvětšit

Sonya Kashuk sponge

Tip: Beauty blender je nechutně drahý (originál stojí cca 20 dolarů). V podstatě tutéž službu vám prokáže např. houbička od Sonia Kaskuk za 10 dolarů nebo i neznačková houbička obdobného tvaru za dolar z ebay.com. Původně byly všechny stejně levné, díky marketingovému tahu ale “ten pravý” Beauty blender vyrobil značku a značky něco stojí.







Rarita na závěr - airbrush pistole

zoom Zvětšit

Airbrush pistole

Zahoďte všechny výše zmíněné nástroje a zkuste to úplně jinak, bezdotykově. Díky speciální pistoli poháněné vzduchovým kompresorem dosáhnete naprosto dokonalého, hladkého nanesení make-upu, tvářenky či dokonce očních stínů. Žádný “caky” vzhled, žmolky, šupinatění či zvýrazňování pórů. Aibrush pistolí lze nanášet i samoopalovací krémy. Díky několika rychlostním módům umožňuje pistole dosažení různé krycí intenzity od téměř průhledné vrstvy až po silné krytí.





Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.