Augmentace G bodu slibuje lepší sex

Čím dál více žen si nechává chirurgicky zvětšit svůj G bod – citlivou oblast přední stěny pochvy. Jaká jsou fakta týkající se (nejen) zvýšeného sexuálního uspokojení po zákroku?

Americká versus česká studie

Podle průzkumů amerických specializovaných klinik na intimní chirurgii dochází až u 87 % žen ke zvýšenému sexuálnímu uspokojení po zvětšení bodu G. České kliniky jsou trochu zdrženlivější. Podle nich prožívá lepší sex po zvětšení bodu G přibližně 50 % až 75 % žen. Jak k těmto číslům kliniky v USA a ČR došly? Svým klientkám nechávají vyplnit dotazníky (před a po zákroku), které postupně vyhodnocují. K tomu, aby však byla čísla co nejpřesnější, je potřeba co největší soubor klientek, proto je procentuální rozpětí stále poměrně velké a odlišuje se od údajů z USA.

Má pro vás zvětšení bodu G smysl?

zoom Zvětšit

Bod G bývá pro ženy příjemným objevem

Augmentace bodu G má smysl pouze pro ženy, kterým něco přinese. Proto je důležité podstoupit gynekologické (sexuologické) vyšetření, vyplnit dotazník a nestydět se vše podrobně probrat s ošetřujícím lékařem. Lékař vás podrobně obeznámí s tím, co je G bod a jak ho můžete lokalizovat. Poučí vás o průběhu zákroku, vysvětlí možná rizika i komplikace a pak požádá o písemný souhlas s ošetřením. Bod G bývá pro spoustu žen příjemným objevem a některým z nich dokonce stačí jedno ošetření a adekvátní poučení. V takovém případě se žena naučí G oblast vnímat a využívat, a pak nemá potřebu zákrok opakovat. Pokud je však příčina nedostatečného či zcela chybějícího sexuálního uspokojení komplikovanější, augmentace G bodu vám pravděpodobně nic nepřinese.

Před zákrokem

Než se vydáte na samotný zákrok, tak je nutné podstoupit gynekologické případně sexuologické vyšetření, důležitý je i váš celkový zdravotní stav. Co je důležité, tak na zákrok nesmíte, pokud vám nebylo 18 let, dále se zákrok neprovádí v době menstruace a u těhotných nebo kojících žen.

Průběh a po zákroku

zoom Zvětšit

Augmentace bodu G vydrží až půl roku

Při ošetření společně s lékařem najdete bod G, který vám lékař znecitliví pomocí lokální anestezie. Poté do něj vpraví syntetický vstřebatelný materiál, jehož množství závisí na anatomických poměrech vaší pochvy. Na některých klinikách lékaři používají i vlastní tukovou tkáň ženy. Výhodou této metody je nižší cena a vyšší bezpečnost. Celý zákrok trvá několik minut a už za tři hodiny můžete mít dokonce normální sexuální styk.

Dočasný nebo trvalý efekt?

Zvětšení bodu G nepředstavuje na rozdíl od augmentace prsou trvalý efekt. Augmentace bodu G vydrží 4 až 6 měsíců, potom se výplň z větší části nebo úplně vstřebá, což je vzhledem k ceně docela nepříjemné. Cena ošetření se pohybuje od 10 000 do 24 000 korun. Záleží na druhu a množství použité výplně a samozřejmě na klinice, kterou zvolíte. Výhodou zákroku je, že ho můžete kombinovat s řadou dalších estetických operací (například úprava malých a velkých stydkých pysků, zúžení poševního vchodu aj.).

Zvětšení bodu G řeší i únik moči

I když většina žen chodí na zvětšení bodu G primárně kvůli lepším sexuálním zážitkům, tak jeho zvětšení může být řešením i při léčbě stresové inkontinence. Při ní dochází k úniku moči, když žena kýchne, zasměje se či zakašle. Její příčinou je nedostatečná funkce svěrače močové trubice, kterou často vyvolává hormonální nerovnováha a ochablost svalů pánevního dna po porodu, ale hlavně v klimakteriu. Ve Spojených státech lékaři využívají augmentaci jako jedno z možných řešení už řadu let. V Česku není tato metoda ještě tolik rozšířená a pacientky si ji musí hradit samy.

zoom

O existenci G bodu propukají vášnivé spory

Ale bod G přeci neexistuje!

Přelouskala jste článek do konce, ale napadlo vás, že vlastně na bod G nevěříte? Že ho nemáte? Inu, o existenci G bodu propukají docela často vášnivé spory a to i mezi odborníky. Odpůrci G bodu argumentují například tím, že ani snímky z počítačové tomografie nepotvrdily existenci nějakého orgánu v těchto místech. Německý gynekolog Dr. Ernst Gräfenberg za anatomický podklad bodu G označil nervovou pleteň na přední stěně pochvy nalézající se asi 4–6 centimetrů od poševního vchodu. Podle něj a řady dalších odborníků tedy bod G zaručeně existuje!



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.