7 důvodů, proč nechceme sex

Jaké jsou naše nejčastější výmluvy, když nemáme chuť na sex? A co si o tom myslí muži? PS: Pořadí je čistě náhodné.

První důvod: prostě se mi nechce

Pokud jste četla knižní bestseller Padesát odstínů šedi a vlastně i jeho další pokračování, snadno nabudete dojmu, že byste měla chtít sex prakticky pořád. Hlavní hrdinka Anastasia, která je vlastně v sexu nezkušená, si to se svým Stínem rozdává kdykoliv a kdekoliv. V počátku vztahu je to vcelku normální, ale taky je úplně normální nemít chuť na sex kdykoliv, kdy si muž vzpomene. Akorát bychom se neměly vymlouvat na bolení hlavy nebo hledat další prázdné výmluvy, ale radši jednat na rovinu. Muži snáší odmítnutí špatně, ale pokud jim řeknete jasně a přesně proč ne, pochopí to.

Druhý důvod: tichá domácnost

zoom

Nepoužívejte sex k manipulaci

Hádky a konflikty jsou častým důvodem, kdy žena odmítá sex. Pokud jde o vážnou věc (nejen z vašeho pohledu), není nic neobvyklého na tom, že sex není na denním pořádku. Jestliže se však jedná o běžnou hádku či malichernosti, sex může dusnou atmosféru pročistit. Odmítáním partnera se bude dusno stupňovat a prohlubovat, čímž může i z malé hádky může vzniknou skutečný problém. Pozor si dejte také na sex za odměnu nebo trest. Muži na to reaguji velmi citlivě, a jakmile vás prokouknout, zle se vám povede. Bude to jako nesmazatelný šrám na vašem vztahu.

Třetí důvod: mám menstruaci

Pro někoho normální věc, pro jiného tabu. Nejvíce ze všeho záleží, jak se žena během své periody cítí. Mnohé z nás trápí v prvních dnech bolesti, které však během dalších dní ustupují a naopak přichází zvýšená chuť na sex. Sex během menstruace přitom může být mnohem intenzivnější, může pomoct zmírnit křeče či dokonce zkrátit dobu krvácení. Na druhou stranu je zde vyšší riziko infekce. A jak to mají muži se sexem během menstruace? Většina z nich chápe, když žena v té době nechce mít sex, ale pokud na něm žena trvá, nebudou se bránit – až na výjimky.

Čtvrtý důvod: nejsem perfektní

Kdo z nás je 24 hodin 7 dní v týdnu perfektní? Dokonce ani známé hollywoodské hvězdy či světové top modelky, byť se tak na sociálních sítích s oblibou prezentují, nejsou stále dokonalé. Občas si zkrátka nestihneme oholit nohy, nemáme čerstvě umyté vlasy, nezvládneme se dokonale nalíčit, nemáme na sobě sexy krajkové prádlo. Tohle a spousta dalších věcí pro nás znamená nepředstavitelný problém, pro muže jsou však neoholené nohy či klín to poslední, co ho v posteli zajímá. Muži se zkrátka nesoustředí na detaily tolik, jako my ženy.

Pátý důvod: jsem tlustá

Každá z nás má dny, kdy se cítí nádherně, a kdy by raději zalezla zpátky do postele a celý den z ní nevycházela. Nepomůže sprcha, umyté vlasy, silná vrstva make-upu ani nový outfit. Často za to může pár kilo navíc, kterých si však většina mužských protějšků vůbec nevšimne. Jenže my ano! Jakmile zaregistrujeme nějaký ten špíček navíc, okamžitě přepneme do modu, ve kterém se nehodláme před mužem svlékat a nedokážeme se odvázat. Přitom normální chlap pár kilo navíc neřeší, spíše se těší z toho, že se ženě zvětšila prsa a má plnější zadeček.

zoom Zvětšit

Sex v těhotenství prohloubí váš vztah

Šestý důvod: jsem těhotná

S pátým bodem mnohdy souvisí i to, když je žena těhotná. Těhotenství je pro ženy i muže něco výjimečného, ale rozhodně se nejedná o nenormální stav. Pokud těhotenství probíhá bez jakýchkoliv komplikací a žena se cítí dobře, není důvod, aby si s partnerem nedopřávala v hojné míře sexu. Vždyť mnohé ženy na něj mají během gravidity mnohem větší chuť! Sice je pravda, že muži přistupují k milování v těhotenství s trochou bázlivostí, ale stačí jim vysvětlit, že tím dítěti neublížíte. Vaše bříško, větší prsa nebo zadeček rozhodně nebudou překážkou.

Sedmý důvod: děti, děti, dětičky

Když jsou děti malé, tak se ženy vymlouvají na to, že děti konečně usnuly, a tak si chtějí odpočinout a hlavně je nechtějí vzbudit. Když jsou větší nebo dokonce v pubertě, ženy odmítají sex se zděšením v očích, že by je snad děti mohly přistihnout. I když v tomto ohledu jsou skeptičtí i muži, nemůžete kvůli dětem přijít o sex. Přikažte svým dětem, že vstup do ložnice je pro ně tabu a bude-li to vyžadovat situace, otevřeně si s nimi promluvte. Pokud si budete chtít sex skutečně užít a máte doma puberťáka, pošlete ho do kina – ideálně na nějaký tříhodinový biják.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!