Brilantní zrak v každém věku!

Když vám bylo dvacet, problémy s unavenýma očima vyřešily oční kapky. Ve třiceti už jste sahali po brýlích nebo kontaktních čočkách. A co ve čtyřiceti, padesáti…?

Myslíte, že je to ještě daleko a že se vás to netýká? Kdepak, už od 40. roku života začne oční čočka ztrácet na kvalitě. V odborných zdrojích se dokonce uvádí, že překročením této věkové hranice se začíná projevovat takzvaná stařecká vetchozrakost. Dobrou zprávou je, že kolem 60 let se situace často stabilizuje a dál se podstatněji nemění. Spíše než o oční vadu jde o přirozený důsledek stárnutí organizmu.

zoom

Lutein je vhodné dodat tělu prostřednictvím přípravků zaměřených na výživu očí

Ke zhoršení zraku dochází přirozeným vývojem. Pokud trpíte nějakou oční vadou, bývá jeho průběh rychlejší. Jste krátkozrací? V pokročilejším věku vás tato potíž bude trápit více a více. Řešte situaci dřív, než bude pozdě. Rychlost stárnutí zraku můžete ovlivnit mnoha způsoby - vhodným osvětlením, přestávkami při práci na počítači nebo pestrou stravou bohatou na vitaminy a stopové prvky, které jsou pro oči přínosné. Ne vždy však náš jídelníček potřebné množství těchto látek obsahuje.

Účinnou látku lutein, který je pro oči velmi důležitý, je vhodné dodat tělu prostřednictvím přípravků zaměřených na výživu očí. Kvalitním doplňkem stravy z lékárny je OCUTEIN® BRILLANT Lutein 25 mg prémiové řady Da Vinci Academia s největším množstvím luteinu na trhu – pro maximální a dlouhodobý účinek. Jako jediný obsahuje také fosfatidylcholin a k tomu další účinné látky, jako je zinek a vitamin A, které přispívají k udržení normálního zraku a selen a měď, jež přispívají k ochraně buněk před oxidačním poškozením.

Co nás tedy čeká v 50?

zoom Zvětšit

Ocutein® Brillant Lutein 25 mg s největším množstvím luteinu na trhu – pro maximální a dlouhodobý účinek

V tomto věku dochází ke zhoršení akomodačních schopností oka, jinými slovy – čočka již nedokáže vadu (např. dalekozrakost) vyrovnávat a vy toto pocítíte jako zhoršenou zrakovou ostrost. V této chvíli už je návštěva očního lékaře nezbytná. Ten vám pomůže doladit brýle tak, abyste viděli lépe, a zároveň prověří, jestli se nepřidala nějaká další komplikace.

60 let jako magická hranice

Od 60 a více let se můžete setkat s vážnějšími obtížemi, které už mohou mít kritické následky. Navíc, v tomto nelehkém období je obzvláště důležité dbát na pestrý jídelníček, který dodá očím potřebné látky pro jejich funkci. Poohlédnout byste se měli po přípravcích, které tyto látky doplní v maximálním množství a také těch, jež obsahují pro oči důležitý lutein, jehož spotřeba s věkem stoupá.

Neztrácejte jiskru v oku, ať už jste v jakémkoli věku! Dopřejte jim péči a dostatečný přísun správných živin.



Komentáře

cibulinecka
jdu hned zítra koupit,nějak špatně vidím
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!