Celulitida a její neinvazní odstranění

I když to možná neumíme popsat odborně, všechny víme, co je to celulitida. Ten ošklivý pomeranč na stehnech, zadečku a kdoví, kde ještě. Dá se vzniku celulitidy předcházet nebo se jí alespoň účinně zbavit?

Celulitidu neboli lipohypertrofii má až 90 % žen ve vyspělých zemí, u mužů se vyskytuje pouze výjimečně, což se jeví jako značně nespravedlivé. Co myslíte? Z odborného hlediska je celulitida popsaná jako onemocnění, které má podobu progresivních degenerativních změn podkožního tukového vaziva a postihuje vybrané tělesné partie, nejčastěji stehna, hýždě, boky, břicho i paže. 

Co je důsledkem celulitidy?

Celulitida je důsledkem zhoršeného žilního a lymfatického oběhu a úzce souvisí s působením ženského hormonu estrogenu. Zvýšené riziko výskytu celulitidy je u žen v období jejich hormonálních změn, proto není neobvyklé, že se celulitida nejvíce projevuje u dívek v pubertě, u žen během těhotenství nebo u žen v přechodu.

Jak celulitidě předcházet?

Článků o tom, jak celulitidě předcházet, byla napsána hromada a většina rad se jeví jako neúčinná. Bohužel ani v naší redakci jsme (zatím) nepřišli na žádnou zázračnou recepturu, díky které se vám celulitida zdaleka vyhne. U spousty žen hrají důležitou roli genetické predispozice. Pokud vaše genetická základna za moc nestojí, můžete se alespoň pokusit dodržovat základní pravidla, která vás pravděpodobně nezbaví celulitidy na 100 %, ale minimálně se budete cítit celkově lépe.

zoom

Základem je zdravý životní styl. Pokud nevíte, co přesně zdravý životní styl obnáší, nechte si poradit. V České republice máme spoustu kvalitních výživových poradců a fitness trenérů, kteří vám sestaví jídelníček i cvičební program na míru a nebudou za to chtít celé vaše jmění. Pokud kouříte, přestaňte nebo se to alespoň pokuste omezit, alkohol pijte střídmě, naopak si dopřejte dostatek čisté vody, zkuste se co nejméně stresovat a kdykoliv to půjde, odpočívejte. Nepodceňujte kvalitní spánek.

Neinvazní odstranění celulitidy

Jestliže děláte podle svého svědomí to nejlepší, co můžete (cvičíte, jíte zdravě, odpočíváte), ale celulitidy se ne a ne zbavit, nenechte si tím otrávit život. Nastavte si jiné priority, než jsou dokonale hladká stehna, nebo jděte na neinvazní odstranění celulitidy a tuku, které dlouhodobě patří mezi nejžádanější procedury. K nejosvědčenějším neinvazivním postupům patří kryolipolýza fungující  na principu kombinace kryolipolýzy a rázové vlny. Klinické studie ověřily účinnost  této metody také na fibrózní a edematózní celulitidu, kterou jinými neinvazivními metodami zatím nelze odstranit. Kliniky, které tuto metodu odstranění celulitidy a tuku provádějí, garantují vysokou účinnost a bezpečnost.

Neinvazní odstranění celulitidy probíhá ambulantně a celá procedura trvá přibližně 30-45 minut. Ošetření probíhá ve dvou fázích a podle lékařů je samotné ošetření bezbolestné. V prvním kroku lékař provede kryolipolýzu zmrazením tukových buněk, díky čemuž tukové buňky zaniknou. Druhým krokem je tzv. rázová vlna, která mechanicky odstraňuje celulitidu a zlepšuje prokrvení celé ošetřované oblasti. Úbytek tuku je viditelný hned po prvním ošetření, avšak pro dokonalý a dlouhodobý výsledek se doporučuje sezení vždy po deseti dnech 3x až 6x opakovat, takže si budete muset sáhnout hlouběji do peněženky.

Kolik stojí liposukce zmražením?

Cena za jedno ošetření se může na jednotlivých klinikách lišit, některé kliniky nabízí zvýhodněné balíčky či jednorázové akce. Jedno ošetření se pohybuje od 2 000 Kč, přičemž se jedná o cenu pouze za jednu část (například břicho, boky či stehna). Cena zákroku se odvíjí podle partie ošetření a velikosti použité hubice. Pokud chcete, aby bylo odstranění skutečně účinné, počítejte s částkou od 10 000 Kč až do 20 000 Kč.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?