Citron pro krásu pleti a vlasů

Tento žlutý kyselý exotický plod má široké uplatnění nejen ve spoustě chutných receptů, ale také na poli zkrášlování a kosmetiky.

Citronová zmrzlina, čaj s citronem, citronový koláč, salátová zálivka z citronu – citrony mají v kuchyni nekonečně mnoho využití, navíc jsou skvělým zdrojem vitamínu C. Citronová šťáva se však také hojně využívá v kosmetice a v péči o vlasy. Připravili jsme pro vás několik osvědčených domácích kosmetických receptů s použitím citronové šťávy. Nezapomínejte však, že citron není vhodný pro všechny typy pleti. Pokud máte citlivou pokožku a po použití citrónu pocítíte pálení či svědění, přestaňte citron na pleť používat. I pro normální pokožku je lepší používat citron ředěný.

Čisticí hydratační tonikum

Potřebujete důkladně vyčistit pleť? Vyzkoušejte následující recept: smíchejte pár kapek kokosové vody s pár kapkami citronu. Kokos dodá pleti potřebnou hydrataci a citron pokožku projasní a zesvětlí.

Vybělení kolen a loktů

Osvědčeným receptem na ztmavnutá kolena a lokty je citronová šťáva. Jednoduše citron rozpulte a potírejte jím tmavou oblast. Výsledek se dostaví téměř okamžitě. Citron také pomůže vybělit nechtěná tmavá místo po nanesení samoopalovacího krému.

Zbavte se akné

Citronová šťáva má antibakteriální vlastnosti a může pomáhat při léčbě akné. Některé blogerky doporučují vymačkat čerstvou citronovou šťávu přímo na pleť, nebo potírat problémové partie plátkem citronu. Šetrnější pro pokožku je však citronovou šťávu naředit vodou a kosmetickým tamponkem nanést na problematická místa.

Ošetření mastné pleti

Do sklenice vody vymačkejte šťávu z půlky citronu a kosmetickým tamponem namočeným do citronové vody potírejte pleť. Nesmývejte, pouze jemně osušte papírovým ubrouskem. Citrónová šťáva má odmašťující a vysušující vlastnosti a pomáhá odstraňovat přebytečný maz, což oceníte především v létě. Rozhodně to ale nepřehánějte, při radikálním odmaštění se pleť bude paradoxně bránit nadměrným maštěním.

Vlasový kondicionér

Šťávu z půlky citrónu vymačkejte do sklenice vody a použijte na poslední spláchnutí vlasů. Citrón dodá vašim vlasům úžasný lesk a osvěžující vůni. Navíc vlasy krásně provzdušní.

Čistící tonikum pro problematickou pleť 

Smíchejte několik kapek citronové šťávy a tea tree olejíčku v destilované vodě a používejte jako tonikum při odličování problematické pleti.

Bělení zubů

Smíchejte jedlou sodu s citronovou šťávou a vzniklou pastu naneste na chvíli na zuby. Pokud máte citlivé zuby, naneste bělící pastu z citronu opravdu jen na chvilku, abyste si neponičili sklovinu. Poté si ústa důkladně vypláchněte čistou vodou.

Zesvětlení pokožky

Citron je bohatý na vitamín C a kyselinu citronovou. Ta má projasňující a zesvětlující vlastnosti a dokáže vybělit pokožku. Vitamín C navíc podporuje produkci kolagenu v pleti. Citronová šťáva může vybělit pigmentové skvrny způsobené stárnutím nebo sluncem. Po použití citronu na pleť však nechoďte na přímé slunce, kvůli citronu totiž bude vaše pokožka citlivější na působení UV paprsků.

Zesvětlení blonďatých vlasů

Melíry bez chemické barvy a návštěvy salonu? Jde to celkem jednoduše, zvláště pokud jste přírodní světlovláska. Uvelebte se s knížkou či časopisem někam sluníčko a postříkejte vlasy citronovou šťávou. Slunce umocní bělící sílu citronu a vykouzlí jemné přirozené melíry. Citronová šťáva také funguje proti lupům a suché pokožce vlasů.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.