Pět potravin, které zpomalují růst vlasů

Toužíte po dlouhé hřívě, ale vlasy ne a ne dorůst do požadované délky? Možná za to může váš jídelníček.

Nejspíš znáte potraviny, které zdraví vlasů zlepšují a pomáhají k jejich růstu, jako jsou ořechy, avokádo, listová zelenina a další potraviny s vysokým obsahem živin. Existují ale i potraviny, které růstu vlasů zamezují a poškozují vzhled a zdraví vlasů. Přečtěte si, které to jsou.

Cukr 

Pro dobro nejen vašich vlasů, ale i celkového zdraví se držte dále od sladkostí. Cukr totiž může zasahovat do vstřebávání bílkovin a bílkoviny jsou pro vlasy velmi důležité. Pro zdravý růst vlasů je rovněž nezbytný vitamín E - a cukr může snižovat jeho množství v těle. Samozřejmě není nezbytně nutné vyřadit cukr ze stravy úplně, ale pokud chcete, aby vám vlasy rychleji narostly, měli byste konzumaci cukru omezit.

Sůl

Sodík se přirozeně vyskytuje v mnoha potravinách, navíc si solí dochucujeme většinu pokrmů od polévek přes přílohy až po omáčky. Nadměrná konzumace sodíku však způsobuje vypadávání vlasů a zhoršení jejich kvality. Denní příjem sodíku by tak měl být limitován na zhruba 2300 μg denně, a ještě méně, pokud trpíte vysokým krevním tlakem, cukrovkou nebo je vám více než 51 let.

Bílá mouka

Mnoho lidí se vyhýbá pečivu, těstovinám a dalším produktům z bílé mouky, aby snížili příjem sacharidů a udrželi si štíhlou linii. Málokdo si však uvědomuje, jaký vliv má bílá mouka na zdraví vlasů. Potraviny, jako jsou těstoviny, koláče, chleba, housky, dorty a další dobroty, bohužel přispívají k řídnutí vlasů a zpomalují jejich růst.

Limonády a “kolové”nápoje

Možná je pro vás nepředstavitelné vzdát se perlivého osvěžení, často i s obsahem kofeinu, ale měli byste vědět, co taková limonáda dělá vašim vlasům. Drtivá většina limonád se skládá především z nezvyklého množství cukru, kukuřičného sirupu, umělých sladidel a chemických barviv a rozhodně neposkytuje žádné živiny pro vaše vlasy. Všechny tyto složky vlasy nepřirozeně vysušují a oslabují. Pokud toužíte po dlouhých zdravých vlasech, měli byste se jim vyhýbat.

Alkohol 

Chcete se chlubit dlouhou, hustou a lesklou hřívou? Pak snižte co nejdříve příjem alkoholu na minimum. Alkohol snižuje množství zinku, kyseliny listové a vitamínů B a C v těle. Bez těchto živin budou vaše vlasy oslabené, prořídlé a bez lesku. Nemusíte být hned úplným abstinentem, ale pravidelná konzumace alkoholu se na vašich vlasech dříve či později projeví.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.