Co byste měli udělat pro svou pleť nejen po Vánocích

Začátek roku je obdobím plánů a předsevzetí. Na našich to do listech se často objevují položky jako hubnutí nebo také více času pro sebe. Máme pro vás návod, jak by takový „čas pro sebe“ mohl vypadat, a především manuál na to, abyste letos měli opravdu krásnou a zdravou pleť. Stačí se držet následujících 4 bodů a začít s nimi co nejdříve, protože zima je pro péči o pleť ideální.

1. Hloubková hydratace

Zvyknete-li si pravidelně jednou za půl roku pleť hloubkově hydratovat kyselinou hyaluronovou u estetického dermatologa, je to jako by vám doma z vodovodu tekl elixír mládí. Pleť je po ní krásně přirozeně vypnutá působí mladistvě a zdravě. Hydratace  je ošetření vhodné pro všechny typy pleti, tedy nejen pro suchou pokožku, a působí jako účinná prevence proti stárnutí. „Hloubková hydratace je injekční ošetření, kterým do hlubších vrstev kůže vpravujeme aktivní látky. Ty zlepšují hydrataci, tonus a kvalitu kůže,“ říká MUDr. Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie a laserové medicíny v Asklepionu – Institutu klinické a estetické medicíny.

Podívejte se, jak probíhá hloubková hydratace v kombinaci s dalšími přístroji: 


2. Výživa z vlastních zdrojů

Pokud dáváte přednost přirozeným omlazujícím metodám, je pro vás ideální ošetření vlastní krevní plazmou. Omlazující účinky vlastní krevní plazmy si oblíbily miliony žen (ale i mužů) po celém světě. Jak funguje plazmaterapie? V Asklepionu vám nejprve odeberou malé množství krve, kterou následně odstředí a získají z ní plazmu. Tu dermatolog ihned aplikuje drobnou jehličkou zpět do pokožky. Výsledkem je šťavnatá, zdravě vypadající a vypnutá pleť. Poklud plazmaterapii ještě doplníte vyhlazením vrásek kyselinou hyaluronovou, získáte při jediné návštěvě v Asklepionu za pár minut maximální efekt.

Podívejte se, jak probíhá plazmaterapie v Asklepionu:


3. Sjednocení barvy pleti

Zimní období je skvělé také na odstranění následků letního působení slunečního záření. Hyperpigmentace neboli poruchy pigmentu neznamenají, na rozdíl od znamének, žádné zdravotní riziko, ale spíš estetický problém. Jejich vznik je ovlivněn naším fototypem a tím, jak moc či málo se chráníme před slunečními paprsky. K odstranění hnědých skvrn na pokožce se hodí laserová ošetření, IPL nebo radiofrekvence, které pigment naruší a vaše tělo jej posléze vyloučí. Zlepšení vzhledu pomůže i chemický peeling. Urychlí novotvorbu buněk a odstraní nežádoucí pigmentace.

Podívejte se, jak probíhá odstranění pigmentových skvrn v Asklepionu:


4. Omlazení lasery

Lasery, lasery a zase lasery… jednotná odpověď dermatologů na různé druhy nedokonalostí pleti. Existuje řada moderních přístrojů, které umí odstranit rozšířené žilky, póry nebo skvrny, vyhladit jizvičky po akné a zjemnit vrásky. Liší se od sebe především intenzitou a vlnovou délkou světelného paprsku. Pleť může být po prohřátí laserem začervenalá. Při intenzivním ozařování se mohou objevit i drobné stroupky. Jejich odhojením se krásně vyhlazuje povrch kůže. Je třeba počítat s tím, že ideálního výsledku dosáhneme většinou až po sérii několika ošetření. Nemusíme se však omezovat pouze na oblast obličeje, laserová ošetření jsou vhodná i pro zbytek těla. Domluvte si zkrátka konzultaci u dermatologů v Asklepionu  a zjistěte, jak dostat svou pokožku do formy.

Podívejte se, jak probíhá omlazení laserem Fotona 4D v Asklepionu: 




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.