Čtyři top trendy z “devadesátek”

Ať už si v grunge stylu 90. let libujete, nebo vám přijde nevkusný, jedno je jisté – letos se mu prostě nevyhnete!

Rebelská móda z devadesátých let vzbuzuje u některých nadšení, u jiných značnou nelibost. Móda se však neustále opakuje a návrat 90. let byl znatelný už na přehlídkách pořádaných několik sezón zpětně. Některé trendy si však prošly inovací a skvěle se hodí i do současné doby. Tak proč je nevyzkoušet!

Superkrátké topy neboli Crop tops

img

Krátká trička a topy, které vypadají jako ze šatníku mladšího sourozence, byly neodmyslitelnou součástí 90. let. V posledních pár letech se pomalu a vcelku nenápadně vkrádaly zpět na přehlídková mola, aby letos s plnou parádou oslavily svůj velký comeback. "Crop tops" noste s kalhotami a sukněmi s vysokým pasem - bokovky a krátké topy působí lacině a jsou vhodné spíše pro velmi mladé dívky.

Džíny vysoko do pasu 

img

Beverly Hills 90210 (a tím myslíme tu starou verzi) je zpět! Tehdejší módní ikony ze slavného seriálu - Kelly, Brenda a Donna - se neobešly bez ošoupaných džínových kalhot s vysokým pasem. Tyto klasické džíny z 90. let se nosí především s krátkými, bříško odhalujícími topy nebo volnějšími krátkými svetříky. Tradiční ošoupané džíny mrkváčového střihu nejsou pro každého, ale skinny džíny s vysokým pasem jsou dobrou alternativou tohoto staronového trendu.

Plísňový trend 

img

Jeden z nejnenáviděnějších trendů 90. let, plísňování, se tu a tam snaží prorazit zpět mezi hlavní trendy již několik sezón. Punková a grunge móda byla velkým hitem už loni, ale teprve letos to rozehrává naplno. Vyzkoušejte třeba plísňové džíny s barevnými topy z lehounkých materiálů nebo supermoderní plísňovanou džínovou sukni s crop topem či flanelovou košilí.

Kostkovaná flanelová košile

img

Někdo by mohl argumentovat, že „flanelky“ vlastně nikdy tak docela z módy nevyšly, ale tyto grunge košile jsou opravdu po dlouhé době běžně k vidění ve většině módních řetězců. Lehce rebelský vzhled flanelové košile doplňte džínami s vysokým pasem a pro dokonalé vytvoření atmosféry charizmatických devadesátek si pusťte na videu píseň Crazy od Aerosmith .



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.