Jednoduché tipy, jak zakrýt široké boky

Širší boky jsou v našich zeměpisných šířkách více než obvyklé a mnoho žen a dívek denně řeší, jak disproporce postavy zakrýt. Poradíme vám, jak na to.

Rozhodně není vhodné kupovat si volné oblečení, které zakryje celé tělo a vytvoří efekt neforemné krabice. Raději vyzkoušejte osvědčené stylistické triky, které širší boky opticky potlačí.

Zdůrazněte horní část těla 

Nejjednodušší cestou, jak se přiblížit k perfektním proporcím a postavě typu přesýpacích hodin, je přitáhnout pozornost na ramena a horní část těla. Stačí pár jednoduchých detailů, jako je hluboký, nejlépe véčkový výstřih, zajímavá barevná šála nebo mohutnější náhrdelník. Pokud máte úzká ramena, nebraňte se ramenním vycpávkám, které jsou navíc momentálně v kurzu.

Pohrajte si s barvami

Osvědčeným stylistickým trikem, jak skrýt široké boky, je použít tmavší barvy v dolní části těla a světlejší nebo jasnější na horní polovině. Určitě se neomezujte jen na tmavé zeštíhlující barvy a kombinaci černých kalhot a bílého trička. Vyzkoušejte třeba červenou sukni nebo kalhoty a k tomu jasnější, zářivější a zajímavější vršek. Důležité je zkrátka připoutat pozornost k horní části těla.

Zvolte šaty s páskem

Opáskované nebo vypasované šaty dopomohou vytvořit iluzi postavy přesýpacích hodin a zakryjí široké boky. Pásek může být jak úzký, tak široký, důležité je zvýraznění pasu. Nejvhodnější jsou zavinovací vypasované šaty zvýrazňující poprsí a lehce se rozšiřující v oblasti boků. Délka šatů by měla být nejlépe po kolena. Skvělou volbou jsou také šaty bez ramínek s odhalenými rameny. Vyhněte se naopak pouzdrovým šatům, které široké boky ještě více zvýrazní.

Vybírejte si sukně a kalhoty s vysokým pasem 

img

Pokud máte typicky slovanské boky a nechcete na ně příliš upozorňovat, rozhodně si nekupujte bokové kalhoty a sukně. Tento typ kalhot a sukní totiž objem boků ještě více zdůrazní. Raději se v obchodech poohlédněte po sukních nebo kalhotách s vysokým pasem, které pak doplňte přiléhavým topem.

Zkuste kalhoty se širokými nohavicemi

Volné topy a beztvaré šaty rozhodně nejsou pro široké boky vhodné, ale kalhoty se širokými nohavicemi jsou v případě větších boků velmi dobrou volbou. Ani tady však nezapomínejte na zlaté pravidlo – tmavší jednoduché kalhoty a světlejší nebo zajímavější vršek.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?