Dělejte to pro sebe!

Zase se na vás kolegyně ušklíbla, když jste sáhla po tatrance v šuplíku, zatímco ona si pochutnává na svém nakrabičkovaném jídle z domova? Pokud vás její úšklebek motivuje k tomu, abyste s nezdravou stravou zatočila, pak jedině dobře.

Někdy je třeba impuls od ostatních, abychom prozřeli a uvědomili si, že nezdravý životní styl, který vedeme, nám nic pozitivního nepřinese. Pokud máte ale pocit, že jediný, komu se musíte zavděčit, je vaše okolí, pak zastavte. Ten, pro koho změnu plánujete podstoupit, musíte být vy sama. Lichotky ostatních už jsou jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Jde o velkou změnu, která může ve výsledku napáchat více škody jak užitku. Dieta zahýbala psychikou ne jedné ženy. Jsme oproti mužům mnohem citlivější a je na nás vyvíjen mnohem větší nátlak. Ideální žena přece pracuje, stará se o domácnost a děti a u toho všeho neustále vypadá dobře. Není divu, že pokusy o dosažení dokonalosti končí depresemi nebo poruchami příjmu potravy. Zdravý životní styl však už svým názvem napovídá, že se jedná o vše, co je pro tělo zdravé, a to se týká ne jen vaší skořápky tzn. těla, ale i duše, která je mnohem křehčí než se zdá. Chovejte se k ní proto s láskou!

Vaše kolegyně to s vámi s velkou pravděpodobností myslí dobře. Neuvědomuje si ale, co tímto chováním může způsobit. Ať už se vidíte v jakékoli z těchto dvou rolí, poučte se z vlastních chyb. Máte-li v okolí někoho, komu by prospělo pár kilo shodit a odstranit tím i spoustu zdravotních problémů, komunikujte verbálně. Promluvte si s tím člověkem a podejte mu pomocnou ruku. Není nic horšího než snášet narážky na svou nadváhou a přitom nevědět, jak s ní zatočit. Pro vás se to může zdát zcela jednoduché, ovšem ostatní mohou znát pouze rychlé zdraví nebezepečné diety z časopisů. Pokud se nacházíte v roli druhé osoby, která by onu pomoc potřebovala, nebojte si o ni říct. Utužte vztahy s kolegyní a nechte si poradit. Ovšem stejně jako v novinařině, i v životě je lepší informace sbírat z více zdrojů a následně vytřídit. Vaše kolegyně nemusí být zrovna největší znalec zdravé výživy, a i když si denně připravuje své krabičky, jejich obsah nemusí zrovna odpovídat zdravé redukci.

Pokud jste se definitivně rozhodla, že změnu potřebujete, ale stále si nejste jistá, zda-li chcete hubnutí obětovat všechen svůj volný čas, zvolte jednodušší cestu. Vyberte si na stránkách Zdravého stravování program, který odpovídá vašim požadavkům, a nechte si krabičky denně dopravit až do kanceláře. Možná, že ten, kdo bude po pár dnech závidět, bude samotná kolegyně, jelikož čas, který byste běžně věnovala nákupu potravin, vaření a krabičkování jídel, nyní můžete využít pro svůj prospěch. Zajděte si zacvičit, užívejte si vyplavených endorfinů a choďte do práce s úsměvem. Ne proto, abyste něco dokazovala ostatním, ale protože se tak budete cítit fantasticky!

img



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.