Epilace versus depilace

Depilace a epilace, dva pojmy, které se nám mohou zdát velmi podobné, opak je ale pravdou. V obou případech se sice jedná o odstranění chloupků, jedno je však jednorázové, zatímco druhé je trvalejší.

I přesto, že výsledek je vždy stejný – tedy hebká pokožka – tyto dva zákroky se od sebe liší, a to hlavně v délce trvání hladkého efektu. Laserová epilace však vede na plné čáře.

Hebkost, která netrvá

Začněme s depilací, tu jistě všichni velmi dobře známe, jedná se totiž o klasické holení žiletkou. Při depilaci odstraníme chloupek nad povrchem kůže, zbytek chloupku (tedy kořínek) zůstane a chloupek začne po chvíli opět růst. Hebký efekt trvá maximálně pár dní, pak je potřeba holení opakovat.

Hebkost a bolest

Epilace je sice bolestivější, ale její efekt trvá až několik týdnů. Chloupek se totiž odstraní i s kořínkem. Nejoblíbenější metodou je vosková epilace horkým voskem a pásky, nebo přírodnější varianta cukrovou pastou, na pomoc může přijít i epilátor. Ovšem minimálně první epilace je vždy bolestivá a kůže po ní může být zarudlá a podrážděná.

Hebkost navždy a bez bolesti

Ptáte se, jestli neexistuje něco trvalejšího a méně bolestivějšího? Odpověď zní ano! Jedná se o laserovou epilaci. Ta je díky použití anestetického krému bezbolestná a její účinek je trvalý, protože laser cílený na pigment v chloupku zničí chloupek i s kořínkem během několika sezení. Jen pár dní po zákroku je lepší se vyvarovat slunečnímu záření. Lze epilovat chloupky všude na těle, od horního rtu až po dolní končetiny, intimní partie nevyjímaje.

img

Vyzkoušejte laserovou epilaci a nenechte si chloupky zbytečně komplikovat život. Ušetříte za žiletky, a získáte tak více času pro sebe Pokud máte nějáké pochybnosti ohledně laserové epilace, lékaři z Esthé Laser Clinic vám je rádi zodpoví v jejich online poradně.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?