Brow lift – operace obočí

Obočí dotváří celkový vzhled obličeje, ale při ztrátě elasticity se obočí postupně posouvá dolů, tvoří převis přes oči. Obličej kvůli tomu získává unavený a ustaraný výraz, což může vyřešit brow lift, kterým lze obočí pozvednout, změnit jeho tvar či vyřešit jeho asymetrii.

Co je to brow lift?

Jedná se o operační zákrok, jehož cílem je pozvednutí a případně korekce asymetrie obočí. Zákrok umožňuje změnit i tvar křivky obočí, což využívá stále více pacientů. Za zmínku stojí také to, že se nejedná pouze o kosmetický zákrok, ale brow lift je využíván i k obnově symetrie obličeje při některých chorobách (např. obrna lícního nervu).

Pro koho je brow lift určen?

Vhodným kandidátem je člověk, u kterého se na obličeji objevují známky stárnutí, tedy má pokleslé obočí pokleslé a obličej působí zamračeným dojmem. Operaci obočí mohou samozřejmě podstoupit i mladí lidé, kteří nejsou spokojeni s tvarem křivky obočí nebo mají obočí nesouměrné. O možnostech operace je nutné promluvit si s lékařem.

Co předchází operačnímu zákroku?

zoom

Před operací je nutná již zmiňovaná podrobná konzultace, při které lékař doporučí vhodný typ operačního výkonu, zhodnotí váš zdravotní stav a informuje vás o možných rizicích a komplikacích. Co se týče typů operací, existují například tyto možnosti:

  • excize (vyříznutí) kůže nad obočím,
  • závěsná operace obočí,
  • operativní zákrok s endoskopem.

Je u všech typů zákroků nutná anestézie?

Podle typu a rozsahu operace se provádí pozvednutí obočí buď v místním znecitlivění, analgosedaci nebo celkové anestézii. U náročnějších zákrokům, kdy je nutná analgosedace a celková anestézie, je potřeba počítat s kompletním předoperačním vyšetřením. Před operací se nesmí několik hodin jíst a nutná je obvykle i krátkodobá hospitalizace.

Jaká je bolestivost po zákroku?

Výhodou brow liftu je to, že při volbě jakéhokoliv typu tohoto zákroku nejsou pooperační bolesti velké, případně je lze velice dobře tlumit běžnými analgetiky. Nicméně práh bolestivosti je značně individuální. Po operaci se mohou objevit modřiny a otoky v místě zákroku. Do dvou týdnů většinou dochází k jejich úplnému vstřebání.

Je výsledek brow liftu trvalý?

Jestliže vám budou na některé klinice tvrdit, že brow lift je trvalý, nevěřte jim. Výsledek operace obočí je sice velmi uspokojivý a vydrží dlouho, nicméně je třeba si uvědomit, že ani sebelépe provedený brow lift nezastaví čas. V průměru pacienti uvádí, že efekt zákroku vydržel pět až deset let, což je ale opět značně individuální záležitost. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.