Jak efektivně hubnout

Říká se, že nejprve je potřeba „zhubnout v hlavě“ a tělo pak už toto odhodlání následuje samo. Pokud plánujete nějakou dietu, správné nastavení mysli je základem k úspěchu. Ke změně životního stylu je pevná vůle a odhodlání vydržet velmi důležité. Pozitivní proměna pro vás bude o to jednodušší, pokud budete sami sobě věřit, že to dokážete. 

Prvním krokem k efektivnímu hubnutí by měla být revize vašeho životního stylu a jídelníčku. Jíte pestrou stravu v pravidelných střídmých porcích, nebo celý den „nestíháte“ a večer vyjídáte ledničku? Vypijete denně 2 litry čisté vody, nebo se váš pitný režim skládá z kolových a sycených sladkých nápojů? Dopřáváte si dostatečný osmihodinový spánek, nebo žijete v nevědomém spánkovém deficitu? A nezapomínejte ani na pohyb – sedíte celou pracovní dobu jako přikovaní, nebo se čas od času projdete a protáhnete? Všechny tyto faktory mají vliv na to, jak vypadá vaše tělo a jak se cítíte. Přidejte k tomu ještě stresové faktory dnešní doby a vyjde vám recept na život v nepohodě. Naštěstí existují jednoduché principy, jak z toho ven rychle a efektivně.

img

Už dnes můžete udělat velké kroky ke spokojenějšímu životu, díky kterému začne váha pomalu ubývat. Zaměřte se na svůj jídelníček, snažte se jíst pravidelně 5x denně ve střídmých porcích a nezdravé přílohy nahraďte čerstvou a vařenou zeleninou. Pokud se rádi odměňujete nějakou sladkou pochoutkou, sáhněte namísto běžných sušenek po proteinové alternativě se sníženým obsahem cukrů a tuků, na které si pochutnáte bez výčitek. 

Chcete se do hubnutí pustit naplno? 

Pak vyzkoušejte jednu z nejmodernějších hubnoucích metod, která se ukrývá pod názvem keto dieta. Zakoupený dietní program na míru vás nenechá sejít z cesty a vaše vytoužená postava snů se začne rýsovat opravdu efektivně. Navíc se díky keto dietě naučíte všem pravidlům zdravého životního stylu, objevíte nové zeleninové recepty a spolu s ubývajícími kily přijde také sebeláska, protože jste dokázala nejen začít, ale také vytrvat.


Také spánek je pro efektivní hubnutí a celkovou regeneraci těla velmi důležitý. Pokud špatně usínáte, zkuste si uvědomit, kdy jíte poslední jídlo a pijete nápoj s kofeinem. Rozestup mezi jídlem a spánkem by měl být alespoň 2 – 3 hodiny, aby mělo tělo dostatek času na trávení. Káva, černý a zelený čaj a další nápoje, obsahující tein a kofein, zpracovává tělo ještě déle -  uvádí se, že to může být 5 – 7 hodin! Pokud jste zvyklí pít kávu v podvečer a zároveň špatně usínáte, vyměňte ji za bezkofeinovou variantu či vyzkoušejte nějakou kávovinovou alternativu. 


Dopřejte si také sport, pořádně se zapoťte, a pokud cítíte stres či frustraci ze současného dění, nenechte se omezovat a najděte si způsob, jak se vyřádit doma. Zkuste si zapnout svou oblíbenou písničku a vytancovat se, nebo se inspirujte videi, která najdete na internetu. Uvidíte, že si i doma můžete dopřát pořádný workout!




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.