Jak nosit bílou

Současná móda je velmi liberální a vše víceméně záleží jen na vašem vkusu. Bílá barva je však natolik specifická, že určitá pravidla prostě vyžaduje.

Bílá, stejně jako černá, patří mezi módní stálice, a to především v letních měsících. Někdy však není úplně jednoduché sladit bílé kousky se zbytkem oblečení tak, abyste nepůsobila příliš sportovně nebo jako nevěsta. Přinášíme vám základní módní pravidla, jak tuto krásnou, ale trochu ošemetnou barvu nosit.

Už dávno neplatí, že bílá se nosí jen v létě 

img

Není to zase tak dávno, kdy bílá byla vyhrazena pouze pro letní dny a běloskvoucí outfit v jiném ročním období patřil mezi módní faux pas. Naštěstí zkostnatělost módních návrhářů povolila a bílá barva je často součástí mnoha kolekcí pro podzim a zimu. Bílé svetry či sněhobílé kabáty už rozhodně nejsou výjimkou. Pokud tedy bílá patří mezi vaše oblíbené barvy, klidně si jí užívejte v každém ročním období. Snad jen outfity bílé od hlavy až k patě jsou opravdu vhodnější na léto...nebo pro nevěsty.

Nenoste bílou na svatbu (pokud nejste nevěsta)

Porušení tohoto pravidla patří mezi časté společenské faux pas, které může znepříjemnit svatební den každé nevěsty. Bílá jako nejzářivější barva přitahuje největší pozornost, která by samozřejmě měla patřit výhradně nevěstě. Není nutné vyhýbat se bílé úplně, zvláště při letních svatbách, ale lepší je jen pár bílých kousků, jako je bílá sukně či top. Rozhodně byste neměla být oblečená v bílé od hlavy až k patě. Toto pravidlo samozřejmě neplatí, pokud nevěsta zvolí jiné než bílé šaty.

Zvolte vhodnou obuv

Zalíbila se vám bílá sukně, šaty nebo kalhoty? Pak byste měla vědět, že zdaleka ne všechny boty se k bílé hodí. V létě jsou samozřejmě nejlepší světlé či bílé subtilní botky, zvláště k jemným bílým šatům. Kombinace bílého “spodku” a černé mohutné obuvi bije do očí, stejně jako bílá a červená, která navíc působí příliš sportovně a jen málokdy vypadá dobře. V chladnějším počasí samozřejmě můžete zvolit tmavší boty, s bílou barvou velmi dobře kontrastuje hnědá. V létě jsou pak kromě bílých bot vhodné i botky v pudrových pastelových odstínech nebo béžové či tělové barvy.

Bílou do města? Jen pro odvážné

Přeplněné město není zrovna to pravé místo pro bílé oblečení, takže pokud se ráno rozhodnete pro bílý outfit, připravte se na různé skvrny a ušpinění. Nejlepší volbou do města je kupříkladu jasně bílá blůzka z jemné látky či klasická elegantní bílá košile, ale schované pod sakem. Bílé kalhoty, sukni nebo šaty však do metra rozhodně nedoporučujeme.

Noste bílou, aby vyniklo vaše opálení 

img

Krásné opálení - ať už od sluníčka, solária nebo díky opalovacím krémům - nejlépe vynikne v kombinaci s bílou. Právě proto můžeme nejvíce bílých modelů spatřit v přímořských destinacích a během letní sezóny. Pokud se tedy chcete pochlubit úžasně opálenou pokožkou, není vhodnější barva, než právě bílá.

Pozor na kombinování světlých barev a bílé

Bílá samozřejmě krásně ladí s jemnými béžovými a pudrovými odstíny, podobně laděný outfit působí velmi žensky, čistě a svěže. Ale kombinace starších bílých kalhot a nového sněhobílého topu se může pořádně vymstít. Jasně zářivý top totiž způsobí, že starší (i když jinak čisté) kalhoty budou působit špinavě a neesteticky. Bílou proto kombinujte raději s jinými barvami nebo se stejně starými kousky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.