Jak ochránit pleť před znečištěným prostředím

Pokud nežijete ve vysoké nadmořské výšce, kde je čistý vzduch, vaše pleť každý den trpí. Poradíme vám, jak se bránit špíně, toxinům a volným radikálům.

Soustřeďte se na správné čištění pleti

Pokud nevěnujete dostatečnou pozornost očistě a odličování pokožky, špína se nakupí a způsobí akné a skrvny. Jestliže to naopak s čištěním přeženete, riskujete odstranění přirozené bariéry pleti, ta pak bude citlivější vůči vlivu toxinů a volných radikálů. Pleť byste měla důkladně vyčistit každý den před spaním, ráno po probuzení už není nutné používat odličovač, bohatě postačí pokožku umýt čistou vodou.

Zařadte do stravy více antioxidantů

Antioxidanty mají moc chránit pleť před volnými radikály, takže by se měly ve vašem jídelníčku vyskytovat každý den. Skvělým zdrojem antioxidantů je například zelený čaj, soustředit byste se však měly také na dostatek ovoce a zeleniny, jako jsou borůvky, maliny, jahody, rajčata, mrkev a tmavá listová zelenina. Nezapomínejte na ořechy, semínka a luštěniny. Pokud tyto potraviny budete kupovat v bio kvalitě, vyhnete se stopám po pesticidech a herbicidech.

Nezapomínejte na důkladnou hydrataci

Teď nemáme na mysli jen používání kvalitního krému, ale spíše hydrataci zevnitř. Pokud chcete svou pleť chránit před škodlivinami ze životního prostředí, snažte se poctivě dodržovat dostatečný pitný režim. Voda pomáhá vyplavovat toxiny z těla ven a zlepšuje stav pleti. Dokonce ani ty nejlepší hydratační krémy nezaručí dostatečnou hydrataci pleti, pokud jí nedodáte tekutiny zevnitř.

Vyhněte se chlorované vodě

Chlorované vodě byste se měly vyhýbat nejen při pití, ale také při sprchování a čištění obličeje. Vhodné je proto pořídit si sprchový filtr na chlorovanou vodu a nainstalovat ho na sprchu. Nejhorší pro pokožku je sprchovat se horkou nefiltrovanou vodou. Horká voda dovolí chloru proniknout hlouběji do pokožky a rychleji způsobí její vysušení. Vyhýbejte se rovněž koupání v chlorovaných bazénech.

Používejte krém na opalování

Nepřímým účinkem znečistěného prostředí je poškození ozonové vrstvy, což znamená, že se pleť musí vypořádat s mnohem větším množstvím nebezpečného UV záření a volnými radikály než před dvěma desítkami let. Proto se ujistěte, že používáte SPF faktor vhodný pro váš typ pokožky a nespoléhejte se na to, že vás ochrání jen vrstva make-upu. Krém na opalování sníží riziko rakoviny kůže a předčasného stárnutí pleti. Nosit byste ho měly po celý rok, nikoli jen v létě a za slunečného počasí.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.