Jak skladovat kosmetiku

Nejste si jistá, zda ten nový krém dát rovnou do ledničky, nebo jej nechat na poličce v koupelně? Poradíme vám, kam s vaší kosmetikou.

Některé ženy ukládají veškerou kosmetiku do lednice, jiné jen pár kousků a další ani nenapadne, že by lednička mohla sloužit něčemu jinému, než uskladnění jídla a pití. Pravdou je, že některé kosmetické produkty do ledničky opravdu patří, jiné však může nízká teplota zničit. Poradíme vám, které výrobky šoupnout do lednice, a které nechat raději na poličce při pokojové teplotě.

Oční krém – do lednice

Nejdiskutovanějším produktem, co se týče uskladnění kosmetiky v lednici, je jednoznačně oční krém. Mnoho žen si pochvaluje účinek aplikace studeného krému na oční okolí, jelikož studený krém pokožku vypne a osvěží. Nízká teplota navíc může prodloužit životnost očního krému. Každý produkt má však jiné složení, proto se raději vždy přesvědčte, zda není na obalu vyloženě napsáno, jak přípravek uskladňovat.

Parfémy a toaletní vody – do lednice

Zdá se vám zvláštní ukládat parfém do lednice? Parfémům a toaletním vodám však chladné a tmavé prostředí vyloženě prospívá a delikátní vůně déle vydrží. Parfém však raději vložte do plastové krabičky s víčkem, abyste zabránily nechtěnému navonění vašeho jídla.

Mastičky a antibakteriální krémy – do lednice

Všechny mastičky určené na léčbu akné a další antibakteriální přípravky na pleť je vhodnější uskladňovat v chladném prostředí. Pokud si nejste jistá, zeptejte se raději lékárnice, zda mastičku doporučuje uchovávat v lednici či nikoli.

Přírodní a bio kosmetika – do lednice 

Zatímco většina kosmetických produktů má často více než dostatek konzervantů, aby vydržely co možná nejdelší dobu i při pokojových teplotách, přírodní kosmetika obvykle tyto chemikálie neobsahuje. Aby déle vydržela, je rozhodně lepší skladovat přírodní kosmetiku v ledničce. To samé platí i o domácích maskách, které i v lednici vydrží jen pár dní a pak se zkazí stejně jako jídlo.

Lak na nehty – jak kdy

Zde se názory různí, protože laky na nehty patří mezi výrobky, kterým obecně nevadí ani pokojová ani nižší teplota. Je ovšem pravda, že v lednici laky zhoustnou a pak je velmi obtížné je nanést na nehty. Nejlepší je dát lak do ledničky jen na patnáct minut před tím, než si budete lakovat nehty. Lak zhoustne jen trochu a usnadníte tak jeho aplikaci.

Hydratační krémy a séra – jak které

Nejprve se přesvědčte, zda váš hydratační krém nebo sérum neobsahuje olej. Pokud ano, rozhodně jej do lednice nedávejte. Ale i přípravky bez oleje mohou obsahovat látky, které při dlouhodobém vystavení nízké teplotě mohou změnit své vlastnosti. Nejlepším řešením, jak prodloužit životnost hydratačního krému, je odlít trochu krému nebo séra do malé uzavíratelné nádobky, kterou můžete dát do lednice. Nejen, že tak prodloužíte životnost krému v originálním balení, protože ho nebudete tak často otvírat, ale navíc, pokud by chladno krému nesvědčilo, nemusíte vyhodit celý krém.

Tužky na oči, obočí a rty – nedávat do lednice (alespoň ne na moc dlouho) 

Osvědčeným vizážistickým trikem, jak zpevnit tužku, která je příliš měkká, je dát ji na pár hodin do lednice. Všechny “makeupové” tužky v chladných teplotách ztvrdnou, takže rozhodně není vhodné nechávat je v lednici napořád. Ztvrdlé tužky se obtížně nanášejí, drolí se a lámou. 

Tekuté makeupy a báze – nedávat do lednice

Převážná většina tekutých makeupů a silikonových bází rozhodně nepatří do lednice. Dlouhodobé vystavení nízké teplotě změní konzistenci makeupu a také zkrátí jeho životnost.

Rtěnka – nedávat do lednice

Určitě jste si všimli, že v zimě se vaše rtěnka začne “rosit”.  Tyto kapky na povrchu rtěnky jsou důkazem, že vosky a oleje se oddělují a vy tak budete moci používat rtěnku po mnohem kratší dobu, než kdybyste ji udržovala při pokojové teplotě.

Řasenka – nedávat do lednice (pokud není voděodolná)

Stejně jako lak na nehty, i řasenka může chladem výrazně zhoustnout. Voděodolná řasenka však vydrží déle, pokud bude uskladněna v lednici.



Komentáře

eva
Dobry den, mohu dat do lednice rtenky? Bbudu rada za odpoved
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.