Jak vybrat motiv tetování

Chcete si zkrášlit své tělo tetováním, ale nejste rozhodnutá pro motiv? Trvalé tetování vás bude stát pot, krev i slzy, proto dobře zvažte, co si necháte na své tělo vytetovat, kam přesně a jestli vůbec!

Motiv tetování byste neměla volit podle toho, co vás zaujalo na celebritě v módním magazínu nebo podle toho, co se líbí nejlepší kamarádce. Poslouchejte své srdce a nechte si udělat „kérku“, která pro vás neztratí smysl ani za dvacet let.

Trendy v tetování

Asi vás nepřekvapí, že doba lebek či jiných drsných motivů je již dávno pasé. Mezi současné trendy v tetování patří jednoduché a abstraktní obrázky. Přílišné zdobení se nenosí, stejně jako neletí tetování na bedrech vykukujících z bokovek nebo čínské znaky, jejichž význam člověk ani nezná. Čínské znaky jsou pochopitelné pouze u lidí, kteří mají blízký vztah k asijským zemím a ideálně umí čínsky.

Nicméně i v případě trendů mějte na paměti, že nejsou dogma. Za půl roku bude v módě zase něco jiného, takže než být trendy a cool, zvolte raději nadčasové tetování s hlubším významem. Veganka Nikol si nechala nedávno vytetovat na břicho vlka. Svým tetováním ukazuje určitým způsobem postoj k celé společnosti a zároveň se jedná o charakteristiku její osobnosti. „Zvolila jsem motiv, který o mně hodně řekne. Jen musí být člověk důvtipný a zjistit, jaký význam vlk má, stejně jako modrá barva, která je v mém tetování obsažena. V neposlední řadě beru tetování i jako okrasu, ale ne odlišení. Mám pocit, že v dnešní době už je větší polovina lidí potetovaná. Člověk je tak výjimečný tím, jaké tetování zvolil, nikoliv kvůli tomu, že tetování má,“ upřesňuje Nikol.

Nechte se nasměrovat

Jestliže je pro vás tetování spíše módní záležitostí a nemáte o konkrétním motivu vůbec žádnou představu, nechte si poradit od tatéra. Zkušený tatér se o vás pokusí něco málo zjistit a nasměruje vás. Konečné rozhodnutí byste však měla udělat sama.

zoom

Důležitý je nejen motiv, ale i barva tetování

Černobílé nebo barevné tetování

Při volbě tetování hraje důležitou roli nejen motiv, ale také volba barvy. Profesionální tatér je schopen namíchat téměř jakýkoliv barevný odstín, takže záleží pouze na vaší představě a požadavcích, jestli dáte přednost barevnému tetování nebo zvolíte černobílé tetování.

Velmi efektní je černobílé tetování, do kterého se přidává bílá barva na zvýraznění detailů či odlesků, nebo se míchá do odstínů šedé pro docílení přesnějších odstínů šedé. Zvolit můžete dokonce i čistě bílé tetování, které je pouze málo viditelné a působí decentně.

Tetování pro vegany

Je pro vás důležité životní prostředí a jste milovníci zvířat? Nechte si udělat tetování barvami, které neobsahují žádné živočišné složky, tzv. veganské tetování. Veganský tatér nepoužívá ani ochranné latexové rukavice, při jejichž výrobě se používá kasein, který je živočišného původu. Odlišná je pro vegany i péče o tetování v době hojení. Vegani nepoužívají krémy obsahující lanolin (tuk z ovčí vlny). O všech možných alternativách se dozvíte v taterském studiu zaměřeném na veganský životní  styl.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!